ФА Къп: Дарби Каунти - Челси, Неделя, 05.01.2014 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Re: ФА Къп: Дарби Каунти - Челси, Неделя, 05.01.2014 г.

Мнениеот UltraBlue » 05 яну 2014 19:04

Nomer_9 написа:Честита победа ! Много добър мач на Микел и Гари !

Нещата, които ме притесняват са следните:

1) Вече е Януари месец, изминали са 6 месеца работа треньор-отбор, а отборът няма никакъв ясен стил.
2) Нападателите ни са най- бездарните футболисти във ВЛ...а Ето'о и за Любимец не става !
3) Жал мие за Ашли. Явно има проблем между него и Моу, иначе не мога да си обясня защо не беше с лентата. Факт е, че не е особено убедителен, но това отчасти е и заради малкото игрови минути напоследък. Той се превърна в една от иконите за Челси наред с Франки, Тери и Дрогба и заслужава да носи лентата в отсъствието на Тери и Франки, независимо от формата, в която се намира. Като се сетя какъв мач направи в Мюнхен на финала и настръхвам !!!
4) Кевин, Ба и разбира се Мата :shock: - кариерите им вървят стремглаво надолу този сезон, но вината не е в тях ... :cry:

1) Не съм съгласен с това. Ясно се вижда желанието на отбора да пресира дълбоко противника в собствената му половина и да пречи на изнасянето на топката. В доста от мачовето това дава резултат. Отделно на това отбора се опитва да прави контри точно след като пресира и успява да принуди съперника си да сгреши при изнасянето. Когато се брани отново се налага преса с цел отнемане на топката и организирането на контра.
Започнахме да си вземаме мачовете без да блестим в тях и без да се изразходваме максимално(това не се получаваше в началото на сезона). Според мен целта е да не се разкрива пълният потенциал на отбора сега, а това да стане в началото на Март, когато това ще е важно. За сега основната задача трябва да е да се печелят мачовете и ако може това да става без да блестим и да се раздаваме.
За мен изводи относно играта на Челси трябва да почнат да се правят около края на Март. Ако играта тогава е същата съм съгласен с критиката ти, но към момента това не е нужно.
2) Тук съм съгласен с теб, но ясно се вижда желанието на Моу да налага Ето О и Торес. За сега те не се намират в добра форма, но целта е те да са във форма някъде около Март месец. Особено за Ето О Моу каза, че престоят в Русия е повлияла много на формата му в негативен план и според мен упорството да го налага в повече мачове е именно с цел той да си възвърне старата форма. А всички знаем какво може той когато е във форма. При това положение няма как да се разчита на Ба. За мен той по скоро ще е резервен вариянт в случей на контузия или натрупана умора. Ако не купим нов нападател сега, съм готов да се обзаложа, че Ба няма да бъде продаден преди лятото.

4) Кажи ми 1 мач, в който някой от изброените се е възползвал от шанса си и е показал, че заслужава да бъде нещо повече от резерва? Във футбола не трябва да се робува на имена и стари лаври- ако не си във форма, ако не си полезен за отбора, ще седиш на пейката. И за това не е виновен Моу, а самите играчи, така че не виждам защо ги оправдаваш. Специално Мата няма как да очаква да е титуляр в този мач, след реакцията му в предишният.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 05 яну 2014 19:07

Играч,който от алчност е заменил отбора,който е подкрепял от малък и в който е играл през цялата си кариера, с един от най-големите му врагове,няма как да бъде капитан на Челси ;) Браво за раздаването му през годините,но е далеч от играчи като Франки,Тери,Чех и Дрогба ;) А и има една приказка - Веднъж предател - за цял живот предател ;)
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
ChelseaFUN
Контакти:

Мнениеот ChelseaFUN » 05 яну 2014 19:16

Честита победа! Постеливо играхме и пестеливо победихме.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 05 яну 2014 19:39

Ашли Коул е титан, обожавам го за всичко, което направи! Не е най-лошото нещо на света да искаш по-добро заплащане :!:
Огромен е! А за приносът на различни играчи към отбора.... това е смешно, когато говорим за подобни футболисти! Приносът не е пИшка, че да си ги примерят!
Ашли е "перде", той може да е всякакъв, но никога не е бягал от отговорност на терена! За това и няма нужда да носи лентата, което между другото май направи в няколко срещи в предходните сезони :? (може и да се лъжа, но не това е най-важното). Даването на лентата на Есиен е с цел да му се покаже, че Моу го цени и той е важен за клуба, макар да получава епизодични участия (аз поне така си го обяснявам). Или отдаване на последна почит :?
Микел изкара много време в ЧЕЛСИ и навярно ще изкара още доста. През този месец ще се разчита доста на него, защо да не бъде мотивиран с този акт? Малко ли време е в отбора?
Излишна драма (лично мнение)
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 05 яну 2014 19:48

Предвид показаното на терена, сравнително лесна победа за Челси, при това без много усилия... За съжаление това показва, че сме още много, много далеч класата на ВЛ... от година на година разликата между двете нива на английския футбол става все по-сериозна, особено с отборите от първата половина на ВЛ, което показва, че ПАРИТЕ си казват все по-определящата дума... Както казва Мечо Пух - "Колкото повече - толкова повече"...

УСПЕХ на Челси по-нататък...

И все пак :) :
Derby 'Til I Die ...
Изображение

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 05 яну 2014 19:55

Окей ... изчерпваме темата за Ашли. За мен той направи достатъчно през годините, за да се превърне в легенда на Челси, което обезсилва факта, че е бивш играч на Арсенал.

Относно въпроса за стила и облика на отбора, както и развиването на играчите аз имам малко по- различно мнение.

Отборът е в преход -това мисля, че е ясно на всички. На такъв етап е много по важно в един колектив да се изгради стил, подходящ за наличните играчи. Челси разполага с уникални атакуващи футболисти. Карето Азар, Мата,Оскар,Вилиан имат потенциал да бъдат след 2 години най- добрите на тези постове. Това обаче са играчи, които за да развият пълния си потенциал трябва да играят открит футбол с владеене на топката и темпото на мача, с много подавания, с нестандартни бързи комбинации, с постепенно изнасяне на топката... футбол, който радва окото.
Сега на тези играчи се налага да играят основно без топка, пресирайки противника и отвръщайки с контра атаки. Да, може би на този етап имаме по- големи шансове да печелим мачовете си с такъв стил, но за развитието на играчите и отбора като цяло не мисля, че това е най- правилният стил.
С Тери,Карвальо,Есиен,Макелел,Лампард,Балак,Дрогба, както и отборът на Интер, това беше правният стил, но с Азар,Мата,Оскар,Вилиан,Рамирес, Луис определено би било по- подходящо да се налага открит стил с повече игра с топка, владеене, комбинации, дрибъл и т.н.
Тези играчи могат да бъдат най- добрите в света след 2,3 години ...но дали това може да стане чрез налагането на такъв стил, който обезсмисля някои от основните им качества ... дали ? Проблемът на Мата е именно, че не може да се нагоди към този стил, защото неговите качества отговарят на ДРУГАТА концепция, а тези които ще ми кажат, че при Оскар, Азар и Вилиан нещата стоят по друг начин, аз ще има кажа, че това не е така. Да, те се приспособяват много по- добре от Мата към стилът Моу, но и при тях си личи, че нещо им пречи да разкрият пълният си потенциал!
Аз лично предпочитам това да беше сезон на равносметка и изграждане на стил, който да развие напълно отборът и потенциалът му, а не резултати на всяка цена. Печелихме много и всичко, но понякога във всеки отбор идва момент, в който идеята за резултати, трябва да бъде заменена за кратко от тази за изграждането на нов отбор, с нови лидери и нов стил...
Последна промяна от Nomer_9 на 05 яну 2014 19:59, променено общо 1 път.
Ако искаш да направиш нещо, ще намериш начин, ако не искаш, ще намириш причина!

Потребителски аватар
Stahlgewitter
Контакти:

Мнениеот Stahlgewitter » 05 яну 2014 19:57

Колега,нали не си очаквал да стане завързан мач?Челси е класи над Дарби и все пак се представихте добре.И винаги има напрежение като излезеш на отбори от първата половина на ВЛ нормално е.
Respect за подкрепата на Дарби.За пръв път виждам БГ фен:)
Изображение

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 05 яну 2014 20:02

Stahlgewitter написа:Колега,нали не си очаквал да стане завързан мач?Челси е класи над Дарби и все пак се представихте добре.И винаги има напрежение като излезеш на отбори от първата половина на ВЛ нормално е.

Аз далеч не коментирам този мач, доста по комплексни неща...мисля, че става ясно !

Потребителски аватар
Stahlgewitter
Контакти:

Мнениеот Stahlgewitter » 05 яну 2014 20:04

Nomer_9 написа:
Stahlgewitter написа:Колега,нали не си очаквал да стане завързан мач?Челси е класи над Дарби и все пак се представихте добре.И винаги има напрежение като излезеш на отбори от първата половина на ВЛ нормално е.

Аз далеч не коментирам този мач, доста по комплексни неща...мисля, че става ясно !

Беше за фена на Дарби:)
Изображение

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 05 яну 2014 20:07

Stahlgewitter написа:
Nomer_9 написа:

Беше за фена на Дарби:)

Сори, подпалил съм фитила, а и нали всеки в тоя форум ме напада и вече само това очаквам :)

Върни се в “Челси”