Глобализацията - красивият капан на НСР за малките народи !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Глобализацията - красивият капан на НСР за малките народи !

Мнениеот fcb_bg » 05 яну 2014 17:42

Neo M написа:Не знаех, че си руснак, но това не променя нещата. ЕАС може и да е мъгла на този етап, но вече могат да се видят някои неща. Като това, че всичките, които членуват в него са бивши руски републики и настоящи техни сателити. Всички видяхме как реагира Путин в случая с Украйна и да ти кажа честно, на мен пък не ми хареса това. Вярно е, ония са му до г**а и на него не му се ще да има външна граница с ЕС, но никак не ми се ще да се окажем в тяхното положение. Ясно е и как живеят обикновените граждани на Русия, а и тези извън Москва. В момента Русия не може да ни предложи нищо, което си нямаме. Но, дори и да можеше, то пак нямаше да си заслужава, защото знаем каква цена щяхме да платим, за да го получим.

Ами засега са руски, не се знае какво ще е след 3, 5, 15 г. В началото ЕС е тръгнал с 6 държави, сега са 28, но вече има предпостваки за разпадането му. И уж сме част от Европа, всеки може да живее и работи където поиска, а когато това трябваше да стане факт, изведнъж започнаха да се случват странни неща и се разбра , че всъщност не сме толкова желани от братята европейци. Изобщо не обичам двуличниците.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 05 яну 2014 17:43

wannabe написа:
viali69 написа:
Балкански Орел написа:На някой хора май им харесва, че България се циганизира ...

Разбира се, че им харесва ! Ти, да не мислиш, че всички, които пишат тук са етнически българи като теб и мен ?
Те сами се издават като скачат срещу очевАдни неща. Няма как да си българин и да ти харесва това, което става с България. :(

Ти си руснак бе?!?! Изобщо не се слагай на 1 с нас Българите! Ако ние сме тракиици, ти си славянски/азиатски миндил 8-)

Ние сме тракийци, точно колкото македонците са потомци единствено на Александър Македонски и нямат нищо общо с нас. :geek:
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 05 яну 2014 17:43

doktora25 написа:
ПС. Във връзка с другите неща които си написал по-горе. Според мен поддръжниците на глобализма малко прекаляват с това колко динамичен е светът днес. Динамиката се дължи именно на самия глобализъм, а ние в тази тема дискутираме, че той не е единствената алтернатива. Само давам пример преди 89 също е имало НТП, развитие на технологиите, признавам в по-малък темп от днес, но животът на всички нас е бил всичко друго, но не и динамичен.

Труден въпрос, може би най-точно казано е, че динамиката зависи от глобализма и глобализмът зависи от динамиката на живота.
Разбира се, че винаги има други алтернативи, но глобализацията ни води към световен прогрес в най-голяма степен.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 05 яну 2014 17:45

doktora25 написа:
wannabe написа:
viali69 написа:
Балкански Орел написа:На някой хора май им харесва, че България се циганизира ...

Разбира се, че им харесва ! Ти, да не мислиш, че всички, които пишат тук са етнически българи като теб и мен ?
Те сами се издават като скачат срещу очевАдни неща. Няма как да си българин и да ти харесва това, което става с България. :(

Ти си руснак бе?!?! Изобщо не се слагай на 1 с нас Българите! Ако ние сме тракиици, ти си славянски/азиатски миндил 8-)

Ние сме тракийци, точно колкото македонците са потомци единствено на Александър Македонски и нямат нищо общо с нас. :geek:

Ние сме тракиции според официалните проучвания ;) Можеш и да се загледаш в другите славяни и да им видиш общи черти, докато ние нямаме такива с тях ;)
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 яну 2014 17:46

wannabe написа:
viali69 написа:

След 500г "турско влияние" изобщо не съм сигурен какъв тракиец си, ама айде...

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 яну 2014 17:50

Tommi написа:Глобализацията е един процес, който носи значително повече ползи, отколкото недостатъци във всички сфери, затова може да твърдим, че той променя живота към по-добро. Изборът глобализация или затворено общество е еквивалентен на избора дали да гониш световно ниво (в какъвто и да е аспект) или да си останеш на село.

А фантазиите, че ще паднат всички граници и няма да има отделни държави изобщо не искам да ги коментирам и да си губя времето. Само си представете как се управлява такова огромно обединение.

Това е привидната цел, но реалната е друга! Крайната цел е банда тариката да могат да колят и да бесят без да се съобразяват с местните законодателства. Факт!

pomiqr117 написа:Проблемът на Бъгария е един и това е селяните слезли от гората 1944 г. и останалата шайка мързеливци, които са ги последвали. Сега България щеше да е много по-напред от Швейцария, пълна с възпитани и образовани хора четвърто поколение милионери и милиардери, но уви. Взеха им парите, раздадоха ги на тъпанарите, те си направиха резиденции и външнотърговски дружества като видяха, че пари вече няма и Ви оставиха да си тъгувате по "светлото" минало.

Айде стига с тая анти-комунистическа реторика! И преди и след 9 септ. сме зле!
Всичко тогава тръгва спонтанно, защото народа не е доволен,че банда тарикати ги грабят. И така определена група от българския елит за пореден път успява да използва народния гняв за прочистване на конкуренцията от страна на други фамилии. Избиват конкуренцията и създават нова матрица(система) за контрол, където по-лесно могат да си контролират народа. Същото стана и след 10 ноември

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 яну 2014 17:50

Tommi написа:
doktora25 написа:
ПС. Във връзка с другите неща които си написал по-горе. Според мен поддръжниците на глобализма малко прекаляват с това колко динамичен е светът днес. Динамиката се дължи именно на самия глобализъм, а ние в тази тема дискутираме, че той не е единствената алтернатива. Само давам пример преди 89 също е имало НТП, развитие на технологиите, признавам в по-малък темп от днес, но животът на всички нас е бил всичко друго, но не и динамичен.

Труден въпрос, може би най-точно казано е, че динамиката зависи от глобализма и глобализмът зависи от динамиката на живота.
Разбира се, че винаги има други алтернативи, но глобализацията ни води към световен прогрес в най-голяма степен.

Това с прогреса е много забавно. Сякаш хората са спряли да се убиват както преди найсиколко иляди години, няма войни по света, а най-низките човешки качества са изчезнали. :lol:

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 05 яну 2014 17:53

fcb_bg написа:
wannabe написа:
viali69 написа:

След 500г "турско влияние" изобщо не съм сигурен какъв тракиец си, ама айде...

Независимо че има някакво смесване, да! Абсолютно всичките ми приятели имат доста специфични черти на череп, които не съм виждал никъде другаде в чужбина! Не е темата на нашия културен дебат това. Тук се спори по 2 оси - Запад - Изток и Добро - Зло 8-)
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 05 яну 2014 17:56

fcb_bg написа:
Tommi написа:
doktora25 написа:

Това с прогреса е много забавно. Сякаш хората са спряли да се убиват както преди найсиколко иляди години, няма войни по света, а най-низките човешки качества са изчезнали. :lol:

Нещо не те разбирам. :roll: Не може ли да има прогрес, дори и да има убийства? По твоята логика винаги е имало убийства, значи светът е като преди хиляди години, без да има никакъв прогрес.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 яну 2014 18:00

wannabe написа:Пхахахаха абе Русия с нарастващо население ли е :lol: Само казахстанци и всякаква друга сволач :lol:

Всъщност, от 200 милионното население на Руската федерация, етническите руснаци са едва половината.
И то при положение, че народи като калмикският, се пишат руснаци ...
Да не говорим колко украинци, беларуси, казахи... И т.н. се русеят, щото нямат избор.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”