Дебългаризирането на нацията ни - мит или реалност ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Дебългаризирането на нацията ни - мит или реалност ?

Мнениеот Tommi » 29 дек 2013 12:54

ЕМИЛ написа:Влошената икон. ситуация е виновна за демографския срив у нас . Младите и способните бягат .Циганите не работят защото никой не ги взима на работа поради обясними причини и се размножават за да взимат соц. помощи . Това е положението .

От цялата тема това може да се приеме за мнението, което най-много се доближава до истината. Едни търсят някакви световни заговори срещу нас, други се връщат 100 години назад, трети не знам какво и само си разтягат локуми.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
counterstrike
Контакти:

Мнениеот counterstrike » 29 дек 2013 12:56

пиринска бундеслига написа:
viali69 написа:Вие сериозно ли твърдите, че циганизацията на България е започнала при социализма ? :shock:
Ами, ако сте малки и не помните попитайте бащите и дядовците си по времето на Живков как бяха циганите. Колко бяха ? Къде живеха ? Имаше ли цели цигански села ? Ползваха ли някакви привилегии ?
Хората ви казват, че ДНЕС се раждат българчета и НЕбългарчета в съотношение 50/50, а вие ми говорите за времето на социализма ...
Който е живял по онова време знае, че тогава България си беше българска ! Може да сме били под крилото на СССР, но не е имало нито циганизация, нито ислямизация на държавата ни.
В моя клас имаше 43 деца. От тях имахме само 1 турче и 1 циганче. Като циганчето се българееше и криеше циганския си произход.
Тогава думата "ром" означаваше само и единствено алкохолна течност в бутилка !!!
Нямаше го Сорос ! Нямаше "Отворено общество", "Амнести интернешънъл" и другите циганофилски организации ...
Вашингтон, Тел Авив и Брюксел бяха само географски понятия и нищо повече !
От Москва не ни притискаха да даваме привилегии на малцинствата !
Това е истината, другото е лъжа и гадна манипулация !!!

Да , циганизацията на България започна при социализма .

Твърдението ти съдържа отрицание. Ако наистина социализмът е причината за циганизацията, то това би означавало, че след 1989-та и падането на социализма, те трябваше да намаляват.
Опс...не, не намаляват. Напротив, още повече се увеличават и...не работят. А по времето на соца работеха, вярно, насила ги караха да работят, но...явно с тях няма друг начин.
Всички пътища водят в Рим. Само един път води в Рая: Пътят на СВОБОДАТА!
Гео Милев, 1 май 1924 година, списание "Пламък".

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 29 дек 2013 12:57

Некои съображения
1. Селото е обобщено понятие – тези, които говорят за смъртта на българското село, имат предвид най-вече процесите, настъпили у нас след 1956, когато бяха кооперирани полупланинските и планинските села, а е знайно, че 60 процента от България е планинска, колко е обработваемата земя в тези полупланински и планински райони сега не може да се каже, защото в тях – заради ерозията и природните процеси, земята, която не можеше да се обработва машинно, изчезна. Нека някои да отиде и да попита старите хора в тези села – доколкото още са живи, къде са пасли някога овце и крави и има ли сега там трева.
2. Друго за селата – най-много пострадаха селата, близки до градовете – те станаха място за преспиване. Нека не се третират като доводи думите, че някой си бил на село всяка събота и неделя – погледнете София – и сега е така, но земеделие около София има ли? В селата останаха по половин декар за лично ползване – за толкова земя не само че ни ти трябват двама –трима сина, барабар със снахите, ами и едно дете ти е много, защото за него копането, орането е сеенето са безсмислени.
3. За циганите – проблемът с циганите е в българите – това всеки го знае. Но досега не съм срещнал нито една идея в общественото ни пространство, която да инициира търсене на решения извън политическия дискурс, защото тука наистина става дума за бъдещето на нацията. И затова да се говори за промени на статуквото след т.н. демокрация е нагла манипулация – правилно се каза, че България от 70 години се управлява от една партия. За да пребъдем, тази партия и всички останали , които са били на власт – пропорционално и солидарно, трябва да си признаят вините и грешките и за да загърбят всякакви партийни различия в името на България. Това обаче даже и от този форум се доказва, че е една химера.
4. За грижата за България – окайването на стореното и обвиняването на другия е мисъл не за България, а за някоя партия - сега всички са с главни букви, преди бяха поне две. Някак си се забравя, че повече от половин век пръв съратник на партията с главна буква беше БЗНС, а те носеха привидната отговорност за интересите на българското село – онези бяха пролетарска партия
5. И не на последно място – само за сравнение – намерете друга държава, в която земята да е била кооперирана 98 % и да е добре.
6. Ако някой го боли за България, да не рони крокодилски сълзи на гроба й, а да каже какво в личен и обществен план може да се направи от днес при това положение, което не може да се промени – последната промяна беше 85 година и плодовете й ги виждаме сега по време на големите екскурзии по избори и между самите избори.
7. И за да бъда честен – в личен план аз избрах – реших, че не мога да преживея в условията на 1996-97 година у нас, удаде ми се случай без да променям характера на работата, макар че си погребах кариерата, но тогава не знаех, че ще стане, да работя в чужбина. После не се върнах, защото всички в България ми показаха, че вече не съм желан, че ще бъда пречка за другите, на които просто не им се удаде такъв случай, а и детето ми, след като една година го спукаха от бой в детската градина, макар че винаги е бил най-високият, но не бяха го учили да се бие, отказа да живее в България.
8. Това обаче ни най малко не означава, че мене не ме боли за България - там е селото, където съм израснал,там бих искал да бъда погребан, но това са скрити вопли на незнаен странник ...

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 29 дек 2013 13:14

fcb_bg написа:Пак се започна с обичайните тъпотии - щом е написано от виали, значи е тъпотия.

Ама то си е точно така! Най-малкото, че тоя е политически бот, който пише за пари по форумите. Даже може да е на съвсем различна позиция от тази, за която му се плаща.
Много ми са тъпи подобни теми. Пускат се няколко снимки от цигански катуни и се слагаш крещящи заглавия. Класика в жанра направо. Толкова се изтърка вече тая тая, че няма накъде. Някой много обича тая дъвка с циганите и надува балончета, когато му е изгодно.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 дек 2013 13:22

Най са ми смешни националисти като боленчо, дето нямат и едно дете.Иначе по темата съм съгласен, но както се казва животните се приспособяват по-добре, правете и вие по 6 деца и живейте на помощи.Най-важното правете деца в България.
[center]Levski & Lazio[/center]

petbezdeset
Контакти:

Мнениеот petbezdeset » 29 дек 2013 13:24

Силите след 15 години ще се изравнят и ще разцепим държавата. Друг изход няма. За българите ще останат София, Пловдив, тракийската и черноморието. Всичко друго ще са може ми две нови държави с нови имена. Тъжно, но ще стане факт ;)

rotamed
Контакти:

Мнениеот rotamed » 29 дек 2013 13:39

абе не е важно колко сме, а как живеем! Ако ми е готино в чужбина, сравнение със селото по-добре България да я няма :)

meteorit
Контакти:

Мнениеот meteorit » 29 дек 2013 13:47

rotamed написа:абе не е важно колко сме, а как живеем! Ако ми е готино в чужбина, сравнение със селото по-добре България да я няма :)

На мен ще ми е готино всички плужеци като теб заедно с мангалите да се ометат от България и да не се връщат.

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 29 дек 2013 13:50

ehh написа:
fcb_bg написа:Пак се започна с обичайните тъпотии - щом е написано от виали, значи е тъпотия.

Ама то си е точно така! Най-малкото, че тоя е политически бот, който пише за пари по форумите. Даже може да е на съвсем различна позиция от тази, за която му се плаща.
Много ми са тъпи подобни теми. Пускат се няколко снимки от цигански катуни и се слагаш крещящи заглавия. Класика в жанра направо. Толкова се изтърка вече тая тая, че няма накъде. Някой много обича тая дъвка с циганите и надува балончета, когато му е изгодно.

Искаш ли да се срещнем в съда и там да докажеш клеветите си, че съм платен ? :evil:
Това, че написаното от мен не ти изнася, а е самата истина, те кара да хвърляш обвинения, които да го омаловажават. Като напишете "платения Виали" и хората, които са непредубедени и неутрални в спора ни, гледат вече с други очи на фактите, които изнасям.
Фактите обаче не са във ваша полза ! Фактите са си факти !
И понеже няма как да ги оборите следва дежурното: "комунистите са виновни за всичко", "Виали е платен" или "опорните точки".
Само че се искат аргументи, а не общи приказки ! Който има очи да излезе на улицата и да гледа. Толкова много роми в България НИКОГА не е имало !
Нищо против ромите като малцинство, но САМО КАТО МАЛЦИНСТВО ! Защото не съм чувал за успяла държава в света, в която те да са мнозинство. Няма такава ! Даже няма нито една държава, в която броят им да е толкова голям спрямо общия брой на населението.
Ето, затова смятам, че случващото се в България през последните 25 години е ненормално !
Не снимките, приятелю, а фактите и цифрите говорят, че тази година новородените българчета са само 50% от общия брой новородени в България.
Ти, да си чувал някъде другаде по света традиционното население да е малцинство в собствената си държава ? Аз не съм. Ако греша, моля поправи ме !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

rotamed
Контакти:

Мнениеот rotamed » 29 дек 2013 13:52

ами 100 пъти предпочитам да си гледам кефа в чужбина отколкото да работя в България на поточна линия например както през комунизма. Лошо за България, но добре за мен, не ми пука

Върни се в “Свободна зона”