Кашчей написа:DANS написа:Captain Stottlemeyer написа:DANS написа:Captain Stottlemeyer написа:
Когато боравим с "цифри и факти" (по-добре би било числа и факти, цифрите са 0, 1, 2, 3 ...9),
Пропускаш факта, че едва след като концесионерът възстанови компенсациите, той започва да плаща на държавата 60% от приходите си след приспадане на разходите си (вкл. разходите по изплащането на банковия кредит). Смятай, след като строежа трябва да струва около 3.5 милиарда + лихви + компенсации от държавата за липса на трафик, дали някога щеше да се стигне държавата да получава реални пари!?
Приятелю, аз нищо не пропускам поради простата причина, че не съм чел нито португалската оферта,......................................................................................................................
П.П. За употребата на думичките "цифри" и "числа" няма да се заяждам повече, надявам си стоплил...
Я ми кажи, как ще преведеш на твоя "език" народната сентенция, че "когато цифрите говорят и боговете мълчат"?
Когато фактите говорят, а не цифрите. Ти и народните поговорки не знаеш май
Сентенцията е римска, - “Contra factum non dadur argumentum”– „Не съществува аргументация срещу даден факт“ с по-популярен израз: „Когато фактите говорят, дори боговете мълчат.“
Сентенцията "Когато цифрите говорят.................." също е популярен израз!
Ето и един пример за буквоядите
http://www.zastrahovatel.com/statia.php?mysid=3623&t=21