Пушачите останаха с цигара в уста

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Пушачите останаха с цигара в уста

Мнениеот kartago » 12 дек 2013 20:02

tprodanov написа:Значи ти не виждаш никакъв проблем в това, да не се пускат деца в хранителни заведения. С това разговорът приключва. Успех!

Хахахаха, защо ли ми е до болка познато това поведение! Фръцнахме се, не четем доводите, просто "ей така пък на!", има си заведеня за хранене където не се пуши, ходи си там! Не прочете, че може и да не се пуши и пак да ти покажат вратата! По много други причини! Другия път ги закарай на чалгатека, и там се предлага храна, и няма да се пуши, щото има закон! Успех! :)

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 12 дек 2013 20:06

В радиус от 2км от мен няма заведение, в което не се пуши според старата забрана. За да може някакъв примат, тровещ се с отрова противно на всяка логика да си доставя удоволствие, аз трябва да обикалям като идиот из кварталите? И това не е проблем? Недопускането на деца в хранително заведение не е проблем?
Дали не казах вече, че разговорът свърши :mrgreen:
Приятна вечер :arrow:

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 12 дек 2013 20:09

kartago написа:Ами нека да се регламентират и да се помисли, а не да се вземат решения на принципа "всички са маскари", колкото до грижата за персонала, аз го бях написал, белодробно болен няма да отиде миньор или в такова заведение, също е право на личен избор! Другото е, че преди време накараха заведенията да имат вентилационни инсталации, които междувпрочем още се проверяват! Не се сещам на който и да е пушач да обича да му е задимено, това са различни неща! А тоталната забрана не е решение, а предпоставка и за корупция, и за недоволство, в случая се оказа и разменна монета за гласове, която по стар си обичай, социалистите не си спазиха обещанията, а вдигнаха едни 9% избиратели само с тая демагогия за пушенето в заведенията! Иди вярвай после на гейове пак ))))))

Да казаваш, че хора се хващат на работа при такива условия е личен избор, при условие, че нямат никакъв друг избор си е доста популистки пример. Точно държавата и управляващите трябва да се грижат за тях, като грижата се изразява с този закон.
За мен нормално би било да се издават лицензи за тютюнопушене, като лицензите да са за примерно 50% от ресторантите, 60% от кафенетата, и 70% от баровете. Лицензите да се дават на търг. Заведенията в които се пуши да плащат по-високи данъци, на служителите да се плащат по-високи осигуровки и служителите да работят по 4 часа. И всичко това да се следи много стриктно. Ефекта от това ще е, че ще има достатъчно заведения и за пушачи и за непушачи, но в заведенията за пушачи цените ще са 4-5 пъти по високи. Това би трябвало да устройва всички и трябва да работите в тази посока.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 12 дек 2013 21:39

Останахме.
Ние пушачите сме 100 пъти по-готини от непушачите.
Щото сме отворени, а заведенията са направени за да се ПИЕ, ЗА ДА СЕ ПУШИ И ДА,ЗАЩО НЕ И ДА СЕ Е Б Е
ЗАВЕДЕНИЕ, БАР, КРЪЧМА, вътре хората отиват да се забавляват.И пушенето е част от това.
За олигофрени, които пият аирян, водят децата си по тези места, коментара е излишен.Те нямат място там.
А това па с тия доноси вече е под секва критика! :evil:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 12 дек 2013 23:09

Грешка бе забраната за пушене, най-вече че с нея се удари най-развития ни отрасъл по време на криза, но може би по-голяма щеше да бъде отмяната й, тъй като вече и хората, и бизнеса свикнаха с нея.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 12 дек 2013 23:12

favaca8888 написа:Останахме.
Щото сме отворени, а заведенията са направени за да се ПИЕ, ЗА ДА СЕ ПУШИ И ДА,ЗАЩО НЕ И ДА СЕ Е Б Е
ЗАВЕДЕНИЕ, БАР, КРЪЧМА, вътре хората отиват да се забавляват.И пушенето е част от това.
За олигофрени, които пият аирян, водят децата си по тези места, коментара е излишен.Те нямат място там.

Няма по-големи задръстеняци от пушачите. Човек, който не може да се забавлява ако не смуче отровен дим от някакъв масур, може да се опише само с една дума - смотаняк. Освен нагляри, които не зачитат другите, са и големи лицемери, понеже много от пушачите не пушат в домовете и колите си, но реват като вдовица за к.р, че им се забранява да пушат в затворени обществени помещения.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 12 дек 2013 23:19

demy27 написа:

Няма по-големи задръстеняци от пушачите. Човек, който не може да се забавлява ако не смуче отровен дим от някакъв масур, може да се опише само с една дума - смотаняк. Освен нагляри, които не зачитат другите, са и големи лицемери, понеже много от пушачите не пушат в домовете и колите си, но реват като вдовица за к.р, че им се забранява да пушат в затворени обществени помещения.

Точно така.Аз съм лош човек! :twisted:
И говоря за заведения, барове, кръчми, дискотеки и т.н.
За останалите обществени места -училища, болници и т.н. е ясно, че трябва да е забранено.
Фактите са си факти, хората посещаващи изброените по-горе са отдадени на порока :twisted:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 12 дек 2013 23:27

Това е правилно решение и не виждам никаква дискриминация на пушачите. Какъв е проблема да се излезне за няколко минути навън и да изпушат по цигара и след това отново да влезнат в заведението? Аз не съм пушач, но когато излизат пушачите да пушат навън и аз излизам с тях, тъй като сме компания. Така, че както на мен не ми пречи да го правя, така и за тях не би трябвало да е проблем. Защото по-справедливо да се излезне навън за 5 минути, отколкото непушачите да бъдат подложени на няколко часа отровен дим, а и не само те тъй като и за пушачите този дим е вреден. Сега не ми течат сълзи от дима в заведенията, дрехите ми не смърдят на цигари и ми е по-приятно да излизам, а да не говорим за персонала в заведенията, който беше подложен по 12-14 часа димене на работното място. Това не е ли дискриминация спрямо персонала, тъй като в другите работни сектори, които са в затворено помещение, пушенето също не е разрешено.
Както преди забраната непушачите са били толерантни към пушачите, така и след забраната пушачите ще трябва да я спазват и да са толерантни към непушачите и да се съобразяват с тях.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 12 дек 2013 23:31

Щеше да си прав, ако написаното от теб беше вярно. А то не е. Кръчмите продават алкохол - от това печелят най-много. Не продават цигари. Един пушач е просто парцал - пие две ракии, и ако не изтреска и един редбул е като пребит, а на сутринта му се ще да не се е раждал. Непушача пие още пет, напива се като гъз, хваща го пиянския глад и поръчва цялото меню два пъти. Малко по малко собствениците на заведенията се усетиха, че е много по-добре да имат клиенти, които консумират, отколкото клошари, седящи на по кафе за левче и цигара купена от другаде. Затова и натискът от бизнеса спря, затова и забраната остана.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 12 дек 2013 23:53

tprodanov написа:

Щеше да си прав, ако написаното от теб беше вярно. А то не е. Кръчмите продават алкохол - от това печелят най-много. Не продават цигари. Един пушач е просто парцал - пие две ракии, и ако не изтреска и един редбул е като пребит, а на сутринта му се ще да не се е раждал. Непушача пие още пет, напива се като гъз, хваща го пиянския глад и поръчва цялото меню два пъти. Малко по малко собствениците на заведенията се усетиха, че е много по-добре да имат клиенти, които консумират, отколкото клошари, седящи на по кафе за левче и цигара купена от другаде. Затова и натискът от бизнеса спря, затова и забраната остана.

Хахохахоахоаха :lol:

Какво сега ??!! :P Ще се надпиваме ли :lol: :o

Върни се в “Свободна зона”