Soulen написа:Не съм живял по това време, но казвате че децата са били по-дружелюбни, общували са повече и е нямало толкова завист като сега. Прави сте. Това е едно от негатвните неща на технологиите. За завистта обаче е ясно. За какво да завиждаш на някой, като всички българи сме били еднакво бедни. Сега има и успели хора, има и пак бедни. В човешката природа е да завиждаш на по-успелия и да се питаш, с какво е по-добър от мен, че има еди какво си, а аз не.
Иначе и аз хванах малко от времето на игрите. В моето детство тамън бяха навлезли масово телефоните и компютрите и като бягахме от часовете, редувахме компютърната зала по 10 човека CS с футбол на игрището по цял ден

Tова за еднакво бедните не е точно така,както ти си го мислиш или някой ти го е внушил,това са празни приказки,и тогава имаше хора с повече възможности,и не говоря за партийни величия и функционери ,а и зависи какво разбираш от бедност като единица за мярка ,за едни хора едно може да е бедност за други нещо друго,защото сега има доста хора които не могат да се хранят пълноценно ,да почиват нормално след работа,да си купят лекарства, да отидат на лекар на зъболекар,да отидат на почивка , на театър ,на кино,все неща при оня строй който почти всички хора можеха спокойно без проблеми да си позволят значи в тоя смисъл тия хора сега са ужасяващо бедни,да всички имаха по едно жилище,ако за теб да си богат и състоятелен е да имаш 3 коли ,5 апартамента,вила с басейн,почивки на екзотични дестинации ,да пиеш шампанско и ядеш трюфели,да притежаваш последна марка телевизор,gsm,да в онзи строй нямаше как да стане това.Без да влизам в политически сблъсък и ценностен такъв,просто нещата зависи кой от каква гледна точка ги вижда и разсъждава и кой какви желания и стремежи има.Все пак в оня строй хората не са живеели в каменната ера и що годе някакви технологии макар и не последна дума на техниката имаше ако това ти е проблема за бедност .Иначе за обличане,храна и духовна такава, преди пред хората изобщо не е седял,докато малко ме съмнява като гледам сега какво става- магазините втора употреба са пълни с хора ,по кофите за боклук също доста, както и опашки за помощи за храна ,същевременно в книжарниците и библиотеките я има 2-3 човека я няма или ако има само прелистват и това е.