Как изобщо оживяхме (25+)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
badboy95

Re: Как изобщо оживяхме (25+)

Мнениеот badboy95 » 05 дек 2013 12:20

защо написа:
gugushito написа:100 % всичко е истина,но това не значи ,че трябва да ми е тъжно за сивите соц - години.... каквото било,било ,светът върви напред и се развива,баща ми си спомняше пък неща от 20-те години на 19 век. ,но не искам да живея тогава....

Ей, фамилията ви да не е Маклауд? Или просто и вие сте открили тайната: "Който пие бира..."? :lol:

:mrgreen: :lol:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

kiko75
Контакти:

Мнениеот kiko75 » 05 дек 2013 12:24

acmilan1899 написа:То затова и децата сега повечето са с очила като лупи и кореми по големи от на митьо пищова. По цял ден пред компютъра и набиване. Гледам ги 3-4 клас един свестен мач не могат да направят в двора, просто незнаят как. Повечето немогат да тичат правилно, клатят се като матреошки.

mnogo to`no i stra6no tajno
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 05 дек 2013 12:24

Аз бях гъзар в това отношение. Баща ми работеше в БАН и в нас имахме компютър "Правец 16", който през 80-те години струваше 20 000 долара. Бях единственото момче в квартала с компютър. 8-) Иначе единственото, за което съжалявам от това време (аз съм 84-ти набор) е общуването между хората и свободните улици от коли, което ни позволяваше да играем на воля. Футбол, криеница, стражари и апаши, фунийки от сутрин до вечер, а женките играеха на ластик и народна топка. Сега гледам децата колко за затлъстели и как момичета на по 13-14 години имат задници по 6 декара. По телевизията вървят програми как децата да се хранят здравословно и тем подобни, а основния проблем, е че не спортуват и играят на улицата. Ако имат оправдание то това е все по-малкото пространство за игра в днешно време. Като стана дума за храна, аз като малък съм набивал само баници, кифли, бухти, мекици, боза, масло и какво ли още "нездравословно" и никога не съм бил пълен. Ако играеш и си дете с този бърз метаболизъм - няма как да напълнееш. Та...времената бяха такива, но аз не съм човек, който живее в миналото и съжалява за него. И децата в САЩ тогава са живели по-спокойно отколкото живеят сега. Времена...
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 05 дек 2013 12:34

Soulen написа:Не съм живял по това време, но казвате че децата са били по-дружелюбни, общували са повече и е нямало толкова завист като сега. Прави сте. Това е едно от негатвните неща на технологиите. За завистта обаче е ясно. За какво да завиждаш на някой, като всички българи сме били еднакво бедни. Сега има и успели хора, има и пак бедни. В човешката природа е да завиждаш на по-успелия и да се питаш, с какво е по-добър от мен, че има еди какво си, а аз не.

Иначе и аз хванах малко от времето на игрите. В моето детство тамън бяха навлезли масово телефоните и компютрите и като бягахме от часовете, редувахме компютърната зала по 10 човека CS с футбол на игрището по цял ден :)

Tова за еднакво бедните не е точно така,както ти си го мислиш или някой ти го е внушил,това са празни приказки,и тогава имаше хора с повече възможности,и не говоря за партийни величия и функционери ,а и зависи какво разбираш от бедност като единица за мярка ,за едни хора едно може да е бедност за други нещо друго,защото сега има доста хора които не могат да се хранят пълноценно ,да почиват нормално след работа,да си купят лекарства, да отидат на лекар на зъболекар,да отидат на почивка , на театър ,на кино,все неща при оня строй който почти всички хора можеха спокойно без проблеми да си позволят значи в тоя смисъл тия хора сега са ужасяващо бедни,да всички имаха по едно жилище,ако за теб да си богат и състоятелен е да имаш 3 коли ,5 апартамента,вила с басейн,почивки на екзотични дестинации ,да пиеш шампанско и ядеш трюфели,да притежаваш последна марка телевизор,gsm,да в онзи строй нямаше как да стане това.Без да влизам в политически сблъсък и ценностен такъв,просто нещата зависи кой от каква гледна точка ги вижда и разсъждава и кой какви желания и стремежи има.Все пак в оня строй хората не са живеели в каменната ера и що годе някакви технологии макар и не последна дума на техниката имаше ако това ти е проблема за бедност .Иначе за обличане,храна и духовна такава, преди пред хората изобщо не е седял,докато малко ме съмнява като гледам сега какво става- магазините втора употреба са пълни с хора ,по кофите за боклук също доста, както и опашки за помощи за храна ,същевременно в книжарниците и библиотеките я има 2-3 човека я няма или ако има само прелистват и това е.

g3_ev2
Контакти:

Мнениеот g3_ev2 » 05 дек 2013 12:39

Когато в миналото предвиждахме ефектите от техническото развитие, се заблуждавахме, че то ще освободи хората от ненужни грижи и обременявания и ще им позволи да се вгледат помежду си и да си създадат по-добри отношения. Заблуда! Техническото развитие направи човека по-малко зависими от другия, вече човек има възможност да се изправи сам срещу събитията и явленията в света, станахме по-затворени и саможиви и отдадохме прекалено голямо внимание на парите като средство да станем още по- независими. Това създаде една много силна финансова върхушка, която тихо и тайно ни пороби, настрои ни един срещу друг и накара всеки да се свие в черупката си. Парадоксът е, че най-експлоатирани са именно реалните създатели на днешните технически чудеса!
Илюзия е, че животът е станал по-сигурен, онова естествено състояние на човека в обкръжение на себеподобни е много по-голяма гаранция за добро здраве и жизненост, но това все още не е добре видимо.

Потребителски аватар
черно-бял
Контакти:

Мнениеот черно-бял » 05 дек 2013 13:10

Безкомпромисен написа:Поредната болшевишко-комунистеска пропаганда , пръскана от някой комуняга! Независимо и демократично Царство България престана да съществува на най-черния и кървав ден в българска история - 9 Септември 1944г.!На този ден съветска пияна сган нахлу и започна да избива българския народ!Комунистическите престъпници избиха над 300 000 абсолютно невинни българи, вкараха милиони в концлгарите и затворите и почерниха живота на милиони българи! България е вече 69 години под съветско-болшевишко-кърваво комунистическо робство, което трае и до ден днешен!Комунизмът след 10 Ноември как "рухна" изведнъж, след като въоръжена до зъби милиция и войска , партийна сигурност , медии всичко е в техните кървави комунистически ръце до този момент, а ние нямахме оръжие? Как ще сдадат властта ей така? Няма как да стане!Комунистие организираха псевдо преврата на 10 Ноември , назначиха си свои , които да се правят на антикомунисти, но всъщонст са си чисти комунисти, преименоваха тяханата банда от БКП на БСП, и си създадоха още комунистически банди в лицето на СДС,ДСБ,ГЕРБ,НДСВ,АТАКА, ДПС,НФСБ,РЗС,ВМРО - това са все комунистически организацийки!Комунистите са антибългари , служещи на чужда и враждебна на българия страна СССР и никой все още не ги е изправил на подсъдимата скамейка и не им е потърсил заслужена наказателна отговорност за всикчи престъпления , които извършиха тези изчадия на сатаната комунистите, защото всичко се държи в техните кървави комунистически ръце за съжаление, защото народът ни е зомбиран до нема и къде с комунизъм-болшевизъм! Комунистите са безбожници, религията за тях е опиум за народите!
Бог да пази България от комунисти!

Според мен ти си този с болния мозък! Аз с кеф се сещам за онова време защото имах едно прекрасно детство абсолютно безгрижно и спокойно!!! За тези глупости които пишеш и търсиш някаква интрига аз не съм усетил нищо негативно върху мен моето семейство или други познати, така че не ме интересува нищо от това което си написал!!!!

TheMelodyInMyHeart

Мнениеот TheMelodyInMyHeart » 05 дек 2013 14:08

Аве, дъртите и изкукуригалите като мене, що не си спомняте и с умиление за списъците със задължителни книги за прочит през лятната ваканция? Нещо да кажете за тъпите бригади за грозде септември-октомври месец (траещи обикновено по 2 седмици), и после и за череши, като се искаше и норматив 20 кофи за гроздето и 3-4 кофи череши, това дневно? Ходил съм с майка ми на бригада за памук, знаете ли какво е да береш памук??? Носенето на униформа и червена или синя връзка в училище (задължително) що не го споменавате? Понеделнишните проверки от звеневите за носна кърпа, изрязани нокти и "избърсан задник"? Що не кажете и за партийните поръчения дето ги имахте за предаване на старо желязо или по 20-30 кила хартия по време на лятната ваканция, та се чудиш кое мазе да разбиеш за да намериш малко стари вестници или ръждава печка?
Всички, дето си спомняте с умиление за онуй изкукуригало време сте абсолютно тъпи идиоти!!! Срам ме е да казвам, че съм живял по време на соца, и особено ме е срам да казвам какво ме е принуждавала системата да правя. Вземете поговорете с някой западняк малко и да му кажете как е било по комунистическо и да видите как ще ви гледат като извънземно.
Finally, what is your message to the Liverpool supporters?

Jurgen Klopp: We have to change from doubter to believer. Now.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 05 дек 2013 14:43

Браво на автора
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 05 дек 2013 14:56

Само да вметна на някои комуняги, които ме изкараха, че съм роден в Монтана , моето родмо Място е в София и съм живял само в София!Иначе не виждам никаква разлика от преди и след 10 Ноември 1989г. - управляват ни само комунисти от най-черният и кървав ден е българската история 9 Септември 1944г.!Все още се мъдри паметника на съветската пияна сган окупирала незаконно независимо и деморатично Царство България , което преди злокобния и кървав ден 09.09.1944г. е било на първо место на Балканите ина шесто место в Европа! Комунистическите престъпници съсипаха физически, морално и духовно българския народ те са безбожници , религията за тях е опиум за народите , затова избиваха по най-зверски и жесток начин свещеници, а за да ти е бил прекрасен живота, е трябвало по някакъв начин да се омешеш с комунистите!Тези , които не се омешаха не им беше щестлив живота , бяха в концлагери и бяха убивани!След 45 години комунизъм и 24 години неокомунизъм България все повече и повече се съсипва!Българите са имали хубаво детсво по Царско време , вижте снимки от тогава на хората , на градовете и селата , вижте след 09.09.1944г. - разликата е голяма , защото комунягите загрозиха градовете ни с възхваляващи паметници на терористи и криминални престъпници, в резултат на което младото поколение се възпитава в антибългарщина и любов към СССР и до ден днешен няма паметници на масови гробове , които са били избити абсолютно невинни хора по най-зверски и жесток начин от комунистическите убийци и никой от С(ДС) не ги осъди, защото и те са комунисти!Декомунизацията е спасението на България!
Бог да пази България от комунисти!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 дек 2013 15:54

TheMelodyInMyHeart написа: Срам ме е да казвам, че съм живял по време на соца, и особено ме е срам да казвам какво ме е принуждавала системата да правя. Вземете поговорете с някой западняк малко и да му кажете как е било по комунистическо и да видите как ще ви гледат като извънземно.

Я си изтегли този филм http://www.imdb.com/title/tt0084503/ и ще видиш,че разлика няма.

Върни се в “Свободна зона”