Симеон Славчев е опорен халф, как така искаш да замести Марселиньо?
Той е доста умен за опорен халф, от това, което съм виждал. А за офанзивен халф мисленето плюс физиката са основните качества, според мен. Другата причина да пиша е, че поне в transfermark.de пише, че може да играе и като офанзивен. Последната причина да пиша е, че Лудогорец се нуждае от четвърти дефанзивен халф, защото Бургзорг не е от класата на другите трима.
Освен това Гришата на друг български отбор освен на ЦСКА няма да даде футболист на нормална цена. Ако 4 млн. евро за вътрешен трансфер не са проблем за Домусчиев - ще му се отвори парашутът. Според мен сумата е абсурдна. Освен това някой представя ли си, как Славчев пред Рим избира Разград?
Той Домусчиев е бил и той в ЦСКА. Така че точно този довод би трябвало да помогне, а не да попречи на трансфера. А че сумата е абсурдна, абсурдна е. Не само за България. Не забравяй, че тя е за Борат, който е доказан мизерник. И да, представям си, че ще избере Разград пред Рим. Причините са следните:
1. В Италия се дават адски много тактически указания на играчите.
2. Там също има специфика във футбола.
3. Мони не знае италиански и в началото просто няма да има как да играе в първия отбор на Рома.
Бих се радвал ако футболист като него продължи да подсилва класата на нашето първенство, вместо да го прилапат на запад, но има 2 неща:
1. Независимо от поредицата трансфери по оста Ловеч-Разград към момента Литекс е основният конкурент на Лудогорец за титлата и е някак си неуместно да им дават може би най-добрия си играч.
2. Въпреки високите приходи до момента и обещанията че всичко ще бъде реинвестирано все пак не вярвам, че Лудогорец ще брои 2 млн. евро за един играч, при положение че най-добрата си покупка през лятото я взеха за 700 млн. евро, а реално имат нужда от още 1-2-ма от неговата класа.
Така си е. И двата аргумента са солидни. Обаче, футбола си е бизнес. Така че Домусчиев ако извади исканите от Ганчев пари (, а той след продажбата на Марселиньо ще ги има), а другите - не, сделката ще стане. Плюс това Домусчиев ясно заяви, че ще надгражда отбора за Шампионската лига. Така че рано или късно ще трябва да даде няколко милиона. Защото на този етап не излизат футболисти от школата на Лудогорец. Така че остава въпроса дали Мони Славчев е добра инвестиция.
Славчев ще напусне Литекс само в посока Европа.
Ако стане така, че отиде в Лудогорец ще замиришат много мачовете между двата отбора от типа - вземаш - даваш.
Освен всичко посочено горе купувайки го, Лудогорец прави услуга повече на Левски, ЦСКА и Ботев за класирането в Европа, отколкото на себе си

Комбинирани, двата аргумента са железни. Очевидно, ще трябва да има още няколко равностойни отбора в А група, за да има смисъл играчи като Славчев да остават тук.
Благодаря на другите, които са писали, а не съм им отговорил. Беше наистина интересна тема.