bufara написа:От ШЛ, който и да се падне ще бъде много трудно да бъде отстранен като гледам отборите. Изключение правят Копенхаген и Пилзен, отбори на нивото на Лудогорец, но те най-вероятно ще си остант и последни в групите. От отборите в Лига Европа според мен почти всички са преодолими. Най-добре е да се падне отбор от големите първенства в Европа, който е замесен в оцеляването в шампионата си като Анжи, Фрайбург или Бетис. Тези отбори със сигурност ще гледат на първо място да оцелеят в първенството и най-вероятно ще оствят ЛЕ на заден план. Не искам да се паднат украйнските отбори Днипро и Динамо Киев, които за мен за класи над Одеса и на Лудогорец ще им е много трудно срещу тях. За мен по-важно е да натрупат достатъчно точков актив, за да са поставени в плейофите на ШЛ за 5 години и да атакуват групите с преодолими отбори още от следващия сезон.
По мои сметки
Непостижимо поставените:
FC Basel 63.085
Dinamo Zagreb 23.775
BATE Borisov33.725
FC Salzburg 34.505
Celtic 36.813
Plzen 33.320/Sparta 28.320
Steaua Bucuresti 37.301
Anorthosis17.366/Omonia 35.500.
Първите седем места се отписват.Лудогорец може и да ги настигне,но не и за 1 сезон.Първите десет отбора са поставени.Така че ако Лудогорец стане шампион ще трябва да се вмести в останалите три позиции.Някои отбори като ФК Копенхаген се представят слабо в първенството си и в момента например там Водач е Мидтиланд който е с по-нисък коефициент от Лудогорец.
Възможно достижимите:
Legia Warsaw 15.149/в групите на ЛЕ/(Гостува на Аполон Лимасол)
Sheriff Tiraspol 14.925/в групите на ЛЕ/(домакинство на Тромсьо от което ще вземе точка или две към коефициента) последния поставен
///////////////////////////////////////////////////
Чакащи да влязат при поставените:
Макаби Тел Авив 14.625(почти сигурен класирал се на Елиминации)
Марибор 13.050(има минимални шансове за елиминации)
Лудогорец 12.875
Ако Легия не спечели точки в последния мач както и Шериф на Лудогорец ще са му достатъчни още 3 да е поставен.(Една победа и равен)
Ако Легия спечели една точка както и Шериф на Лудогорец ще са му достатънчи още 4 точки да е поставен
(Две победи)
Ако Легия и Шериф бият на Лудогорец ще му трябват 5 точки да е поставен.
(Две победи и равенство)