Велизар Попов - Вън

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: Велизар Попов - Вън

Мнениеот MORSKI » 30 окт 2009 22:40

зеления написа: white_devill" не може някой рапан да обижда най-стария български клуб ей така. Ако той няма уважение към българската футболна история, защо трябва да го уважавам и аз? :evil:
Сега искам да кажа няколко думи за треньорите, футболистите и т.н. на Морето. Който не му оттърва това, което казвам - нека не чете моето мнение. Истината за Черно море е една - изгонихме човека, плеймейкъра който ни превърна от средняшки отбор в отбор, с който трябва да се съобразява всеки в българското първенство. И не само в българското! Напълно и от все сърце подкрепям казаното от Стрелеца и на 90% казаното от Морския. Морски, нали разбираш, че Данчо Юруков бележеше, но Кривия правеше играта за да може Данчо да вкарва. Между впрочем признавам ти нещо, за което спорехме преди време - ти казваше, че Електричката не става, а аз ти опонирах. Сега, с ръка на сърцето си, ти признавам, че си бил прав! Тоя човек колкото по-рано бъде изхвърлен от нашия отбор - толкова по добре. Имаш една бира от мен! ;)
Та да довърша: нито Кольо, нито Велизар стават за старши на моряците! На нас ни трябва тренер като Стойчо Младенов, който аз лично никак не харесвам, но който ще сложи на място всеки един самозабравил се футболист.
Освен това поне 70% от футболистите ни трябва да си ходят. Знам, че това което казвам е тежко и неприятно, но това е голата истина. Боли, нали?!! И на мен не ми е приятно това, което пиша, но ...

на 90% си прав ;)
Аз като ти говорих за "теснолинейката" навремето :lol: ти не вярваше ;)
Никога не е бил кой знае какво е имаше разни проблясъци, но отдавна не е за голям футбол...
Кривия вярно, че играеше, но в последния полусезон миналата година- се скъта.. Скъта се и с Щутгарт и за дербито и за ПСВ- няма как д аму го простя...Няма как да му простя, че когато беше при нас ревеше за Левски...
Няма как да му простя. че се взе насериозно....
Истината за мен е, че Кривия изнесе голяма част от мачовете в есения полусезон- НЕ ВСИЧКИ, НО НЯКОЛКО, НО ОТ ОКТОМВРИ, НОЕМВРИ 2008 НЕ БЕШЕ СЪЩИЯ, ПРОПУСКАШЕ ФАЛОВЕ, ИСКАШЕ ВСИЧКИ ТОПКИ ДА МИНАВАТ ПРЕЗ НЕГО, СТАНА БАВЕН, НО ПРОЛЕТТА СТАНАХМЕ 3 ИЗЦЯЛО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДАНЧО!!
Това момче ни спаси кожите не в един мач!!!
Сега по темата треньор- който и да додйе трябва да разкара не 70 - споре дмен 85% от настоящите мърди....

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 30 окт 2009 23:20

Аз съм ЗА Стойчо Младенов.
Малко или много доказан треньор.По един или друг начин ще печелим :lol: НО в България няма значение.

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 30 окт 2009 23:35

ZELENA_DOMINACIQ написа:Абе Сагитариус (който по принцип пишеш правилни неща), както и всички нормални, пишещи тук,
Какво ги хвалите толкова този Димов, а и Тошко? Вечните надежди, които до момента не са показали кажи-речи нищо. Стига с това "имат потенциал" - това може да се каже за 10 годишен, а не за футболист на възраст, на която може да играе на най-високо ниво. Димов в Айндховен беше най-слабия след Мишо. Играе винаги притеснено и е много рисков играч. Тошко е бърз и има желание, но до момента е само това. Голът срещу боксовата круша Спартак (в онова им състояние) е хубаво нещо, но дотук. Всеки иска да има повече любимци тип "Жоро Илиев", но помните ли, че Жоро на тяхната възраст, че и по-ниска, вкара 2 гола на Литекс (може и да се лъжа, но това май му беше първия мач, бихме 3:2)? Хайде да не се самозалъгваме и да вкараме малко реализъм.

Обяснявам ти за Димов.Когато Дани Димов играе-Черно Море има средна линия,когато Дани Димов не играе-топката се рита от Танко Дяков или Сашко към Миро Манолов.Това няма как да не си го забелязъл,както и,че няма кой да спечели първа топка в центъра на терена,нещо което Димов прави абсолютно винаги когато е на терена.Той е най-полезния ни играч,черноработник и има много ама много ярък контраст когато играе и когато не играе.Срещу ПСВ всеки 20 годишен играч ще е притеснен,все пак на Дани му се падна нелеката задача да неутрализира действията на Ибрахим Афелай и доколкото помня Афелай не се отчете с нещо кой знае какво,нали :?: Димов има и характер и лидерски качества.Където не е играл-там не е бил капитан.България до 17 г.,България до 19 г.,на Европейско първенство беше с Тошко.Малко ли е това?Как няма да са вечни надежди,като ми налагат някакви футболни идиоти като Милен Петков и Борносузов или Здравко Лазаров и им спират развитието?Жоро на тяхната възраст беше несменяем титуляр доколкото помня аз,Божил Колев го пускаше всеки мач по 90 минути нон-стоп,папардаците по пейките където им е мястото,Жоро беше на терена и само за 2 сезона стана най-добрия ни тогава играч(а и сега).Така,че за Тошко и особено за Дани дума напреки да не се казва.Любимия възхваляван Кольо почти ги разсипа с идиотското си отношение към тях,вместо да играят те да ми пуска всякакви други некъдърници.

ПС:Първия мач на Жоро Илиев беше в Пловдив с Ботев и Черно Море падна с дузпа 0:1,а втория мач на Жоро беше онова 3:2 над Литекс,където Жоро вкара гол и асистира за друг...Въпроса е,че тогава нашия кадър беше с предимство пред всеки друг,Божил Колев пазеше Жоро Илиев под крилото си и състава почваше от Жоро и нататък,както сега трябва да почва пак от Жоро,но с Дани и Тошко и нататък.Тези момчета могат много,страшно много :!:
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"

..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 30 окт 2009 23:46

Морски, смятам, че ти си прав на 90%. Не може ( според мен ) да казваме, че нападателя е причината да станем трети. Нищо, че се казва Данчо Юруков и в интерес на истината е моя любим футболист. Пак казвам играта се структурира и повежда от халфовете. И когато там имаш личност като Кривия успехите рано или късно неминуемо идват. Когато имахме Сашо и Жоро в средата всичко беше о'кей - стабилна защита и сравнително добро нападение. Когато останахме реално без халфова линия станахме за смях на всички - слаба защита, ялово нападение.
Не съм съгласен с теб, че Кривия се бил скатавал в някои мачове. Няма такъв футболист в света, Европа, България, А, Б, В и Я група, който да не мечтае да играе срещу силен, доказан съперник. Явно причината Алекс да не играе тези мачове е някъде другаде. Виж за това, че ни проглуши ушите за Левски си абсолютно прав. Там вече той прекали. Но ако разгледаме спокойно и обективно нещата ще видим, че само това бяха неговите "грехове" към моряците. За всичко останало (поне според мен) - дълбок поклон!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 31 окт 2009 08:26

Без да налагам мнение,ще направя един паралел на играта ни с Кривия и без него.Конкретно за вчера,макар че още от първия мач на Велизар се видя ясно тенденцията изнасянето на топката да пада на плещите на ...Дяков.Вчера за разнообразие в тази концепция се включи и ...Пиргов.Как се играеше с Кривия?Той поемаше топката от защитата,с пас два по земя елиминираха няколко противникови играча и топката отиваше пак при???Кривия!Но вече дълбоко в полето на противника,откъдето следваше някакъв пас към нападателите.Пас,но в рамките на 15-20 метра.Не повече!Защитата няма време да реагира и се получаваха красиви неща.Как играхме вчера/и не само/?Ако Танко или Илко не изритат топката напред,това означава че в този случай там някъде се е появил Жорката за да я поеме и какво?Да я изрита той напред.Да ме извинява ,,гения" Велизар,но Жорката си има място на терена където е най-полезен и то е зад нападателите.Не на мястото на плеймейкъра!С този си ход Велизар загуби не само контрола в играта,а и натиска който би се получил,макар и стихиен с Жоро забит зад нападателите.Което ще рече,че играхме цял мач без най-добрия си играч в момента.Играхме с 5 халфа,а в средата на терена-дупка,голяма като дупката на мястото на Юрито!Другата много сериозна грешка.Здравко Лазаров!С този треньор губим и качествата на втория ни наистина класен играч,който ни остана след заминаването/изгонването/на Кривия.Този футболист го гледам от доста години и искам да ви кажа,че най-силните му мачове са когато играе като ляв халф или ляво крило.Просто стила му на игра е изграден в годините и вместо да го използват както трябва,решиха да го направят таран!!!Здравко е единствения играч в морето,който ек на ек може да мине играч на скорост и да завърши атаката било с пас,било с удар.Как да го видим в добра светлина,като не си играе на позицията на която се е изграждал цял живот?Същото се отнася и за Жоро.Припомнете си как подхожда Здравко към пасовете които му сервират основно от дясно.Забит между централните защитници,при идването на високата топка се навежда/като истинско крило/за да пусне паса зад гърба си и после да надбяга защитника.Но в случая освен двамата централни,от другата страна е и бека.И какво се получава?НИЩО!+освирквания от страна на публиката.И пълна безпомощност от страна на играча.Засега не освиркват Жорката поради факта че е показал в предишните си изяви на Тича класата която притежава и поради факта че е наш юноша.Но ако продължават да го държат в непривична позиция е въпрос на време да бъде качен на рогата.Пример-Тошко!Помните ли мача със Славия?И виковете по адрес на Тошко?Вярно!Засега единични!Но след още един-два такива мача и момчето е на пейката.А кой е виновен?Ами отново треньора,ако не сте разбрали.Имаше едно мнение по-нагоре,че Тошко бил много бърз играч.Не знам с какво му е измервал скоростта пишещият,но аз по бавен играч от Тошко не съм виждал.Борбен-да!Комбинативен-ДА!Но при тази схема на игра-с подавания/в смисъл изритвания/на топката по посока най-неподходящия играч за тази работа,елиминираме халфовата линия и реакцията на повечето фенове е че играчите на тези позиции не стават!Как да си покаже Тошко комбинативноста,като няма с кой да направи двойно?И при тази ситуация,се налага да се изявява като крило,каквото той всъщност не е.Защото е бавен.Спомете си всички опити за центриране вчера.До едно блокирани от защитата.А имаше няколко топки зад гърба на бека.Но бавен Тошко го настигаха и блокираха!За защитните му функции не говоря,защото при контрите,докато се върне и защитата или е изтървала нападателите или е изритала отново топката напред.Май доста писах,но не мога да се въздържа да не отправя упреци към колегите оплюли незаслужено голяма част от играчите ни.Да ви припомня ли,че с тези играчи даже и без Кривия/единствената разлика е Данчо/мачкахме наред?Това са същите тези футболисти.Те не са си загубили качествата за няколко месеца.Вярно е че някои играчи не стават за Морето,но се видя че и с тях играта може да върви много добре+шоу за публиката.ТРЕНЬОР!!!Там е истината.Човек който да мотивира играчите,да ги нареди правилно,да им даде правилните задачи за предстоящата среща,да промени тактиката по време на мача ако има нужда.Това се постига за десетина дена.Той няма да ги учи как да спират топката или как да подават дълги и къси пасове.Просто ще им покаже правилния начин.За да заиграят като отбор!Другото те си го могат.И накрая-направете паралел между всичките ни атакуващи играчи и ми кажете кой колко гола е вкарал и защо атаките/плюнките/ ви са насочени към определени играчи?
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Cherno More
Контакти:

Мнениеот Cherno More » 31 окт 2009 09:11

Всички които обичат отбора ги боли и се вижда от изказванията тук, но каквото и да си говорим истината е една- достигнахме дъното и е крайно време вече да се вземат някакви мерки защото с тези лица нещата не вървят. Ако бяхме играли по тоя начин по който играем от началото на сезона но с юноши вместо с бай Миле, наката, Кака Здр. Лазаров, М. Лазаров може би щеше да се приеме малко по- добре, а и младите сигурно щяха да изнесат доста по- добри мачове. Чета мнениея тук че Дани Димов не ставал- ами той като играе почти нямаме изгубена първа топка, а какво става с бай Миле като опорен халф печели всяка, ноооо......с фаул, и той и Наката са много бавни. Да свършва по- бързо полусезона и да се вземат някакви мерки защото така не може да се продължава, имаме 5-6 играча и другото е пълнеж.

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 31 окт 2009 10:51

Само някой,който изобщо не разбира поне малко играта ще каже,че Дани Димов не върши най-многото работа.Ето,вчера не играе - дупка в седата на терена,просто без халфова линия и всяка първа топка нашите я губят,докато с Дани - печелим всяка първа топка почти без изключения,Дани печели и всяко персонално единоборство,като обикновено унищожава изцяло играта на противниковите градивни халфове.Бърз е,с голяма крачка и интеглигентно играе,не съм го видял да рита в тъчове и напред като някои други.В днешния футбол-без класен деф,халф нищо не става,а Дани е точно такъв.Колкото до Тошко - той е бърз без всякакво съмнение и с много рязък демараж и техника,няма да ви напомням какви резки обръщания прави.Но на него най-много му липсва игровата практика,която великия спец Никола Спасов му пречеше да има.Но за Тошко-втори мач Тошко играе ляв халф-бек,най-слабия му пост!Тошко в защита е кръгла нула,а играе по целия периметър на тъча сега!Тошко е нападател,лек нападател,флангови нападател....но не и ляв халф,не и ляв бек,там той не става.Липсата на плеймейкър обаче съсипва играта ни и такъв трябва да бъде взет спешно.Ако трябва да пускат оня юноша Михалев,защото просто не става,няма кой да подаде пас с идея,с перспектива.Направо съжалявам Миро как 90 минути води битка като някакъв бик-наляво,надясно,напред,назад...гони безнадеждни изритани топки докрай срещу 2-3 противника,но така не става.Да не говорим,че пък това не е и никакъв футбол,никакъв.Колкото до тренера....прави сте,че Велизар не е с големи качества.При такъв отбор,при такъв стил на игра....ами най добре е да се подредим добре в защита и да играем на контраатаки с изританите топки,където Миро с бързината си ще блести.
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"

..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...

Cherno More
Контакти:

Мнениеот Cherno More » 31 окт 2009 11:18

Тъйкато вчера бях на работа и нямах възможност д агледам мача пряко, го гледам сега, е просто нямам нерви да го догледам. Трагедия сме за съжаление! Спешнооооо, спешно някакви мерки трябва да се вземат. С тази игра не виждам до края на полусезона къде ше вземем точка, а и идват мачове а купата на България- ще станем за смях срещу някой аматьорски отбор.

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 31 окт 2009 12:13

Cherno More написа:Тъйкато вчера бях на работа и нямах възможност д агледам мача пряко, го гледам сега, е просто нямам нерви да го догледам. Трагедия сме за съжаление! Спешнооооо, спешно някакви мерки трябва да се вземат. С тази игра не виждам до края на полусезона къде ше вземем точка, а и идват мачове а купата на България- ще станем за смях срещу някой аматьорски отбор.

Само да вметна,че в тези "аматьорски отбори" има доста добри момчета които не биха се справили по зле от някой наши играчи.Изобщо разликата между аматьорските и професионалните не е много голяма в качествата,по скоро в рутината и опита.Да не говорим че има отбори които могат да играят с успех в А група,но нямат пари или не искат.
И още нещо..някой горе каза,че на схема с контри ще имаме по голям успех..може и така да е но това е присъщо на малките отбори,които искат да вземат нещо от "грандовете" навсякаде по света.Аз не иксам да гледам Черно море такъв.Много се издразних и на коментара на Илиян Илиев след мача на Берое с Левски..Не можели да се надиграват с Левски :lol: едва ли не са Барселона..може и да е донякаде прав, но ме дразнят такива изказвания и аз не искам за треньор на морето такъв човек с такова мислене,поне да не го казва.Точно като Велизар такъв характер но и с опит..Пак казвам за Стойчо съм аз..ако има пари..

Потребителски аватар
чмвн1913
Контакти:

Мнениеот чмвн1913 » 31 окт 2009 14:41

Минутка за разбор.
пиргов,илиев,юруков,миро,танко,сашко,дани георгиев,фил и донякъде домакинов и борносузов са ни играчите. все пак има някакви недостатъци и в тях нека гледаме реално - миро се бори,но е отчайващо неефективен,борносузов е класен играч но е много бавен, дани георгиев ми е късал нервите но е много добър футболист, останалите поддържат ниво и са стабилни почти всеки мач.

всички други бездарници в отбора ВЪН. лично мнение

Върни се в “Черно море”