БОТЕВ ПД - ЛОКО ПД

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Кой ще победи?

Анкетата завърши на 31 окт 2009 21:05

1
50
46%
Х
11
10%
2
48
44%

Общо гласове: 109

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Re: БОТЕВ ПД - ЛОКО ПД

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 25 окт 2009 21:48

Sunway написа:
Модератор ЛокоПД написа:Този мач ще е важен и за двата отбора.Независимо кой какво казва.Ако не бием,се засилваме към дъното.При положение,че италианците останат в Ботев,ще имат нужда от тези 3 точки,иначе и те са пътници.Така че ...работата е много "завързана".Не че миналата година положението беше по-различно.

Напротив аз мисля, че грешиш относно миналата година.Нещата бяха съвсем различни.Имаше други "футболисти", които играеха за Ботев, селяка беше на 100% в отбора и въобще нещата бяха доста предизвестени.Пък и вие направихте силен 2-ри полусезон.Сега нещата са доста различни, но нагласата ни за мача, зависи от развитието около сделката основно.Определено сега мисля, че с новите играчи ще е по-непредсказуемо дербито.Това е.Няма сравнение на ситуацията от миналата година и сега.Разликата е огромна.И аз бях миналага година по-млад ама сега не съм :lol:

Друго имах предвид.За Селския е ясно - спор няма.Но и двата отбора бяха в дъното на таблицата и разликата беше 1 точка,ако не се лъжа.И се получи здрав мач.Естествено има разлика в нагласата,както казваш.Ако има сделка,ще сте още по-надъхани.Това всички го знаем.Дано да имате късмет с тия италиански собственици.За мен лично,ситуацията Пловдив да остане с един отбор /или без отбор/ в А група е,меко казано неприемлива.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 26 окт 2009 10:49

zapryan написа:Мног рядко пиша в този форум дори бих казал че само веднъж зададох тема и си спомням че беше песимистична.На 30 години съм и израснах като фен на отбора в години в които това дерби беше с ясен резултат (само не бе ясно с колко за Ботев).Сега когато е ясно че пак някои ни го "слага" ИТАЛИАНЦИ или ХРИСТОЛОFF говорим за това как ще завърши мач .Мога да кажа само че ,МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ЛОКОМОТИВЕЦ ДА МИ КАЖЕ КОГА ОТБОРЧЕТО МУ НИ Е ПОБЕЖДАВАЛО И СЕ Е ПРАВИЛО НА ВЕЛИКО ПРЕДИ ЕРАТА ХРИСТОЛОFF).

Запряне, Запряне. Ако си роден 79, и си започнал да загллеждаш мачовете с интерес на 7 години, което за повечето деца дори е рано, това прави 1986, та от там до 1989, когато прекъсваме черната серия има някакви си три години, в които трябва да призная, правите едната си победа с 5:0. Ама да кажеш, че си израснал в мачове, в които резултат е бил ясен - по-скоро си ги пропуснал тези мачове. 8-) за тези 3 години, ако изобщо за толкова, статистиката е 1 мач за нас, 4 равни и 3 победи за вас. Предимство имате, ама чак да е такова, че да е ясен резултатът - едва ли...

Аз пък си спомням, че всеки мач в по-силния за вас период, в който не ни побеждавахте, тръбяхте наляво и надясно, че мачът е уговорен.
Та такива ми ти работи за вас.

Живи здрави и да победи по-добрият (ако това сме ние :mrgreen: )!!!
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 26 окт 2009 11:09

Irish stout написа:
zapryan написа:Мног рядко пиша в този форум дори бих казал че само веднъж зададох тема и си спомням че беше песимистична.На 30 години съм и израснах като фен на отбора в години в които това дерби беше с ясен резултат (само не бе ясно с колко за Ботев).Сега когато е ясно че пак някои ни го "слага" ИТАЛИАНЦИ или ХРИСТОЛОFF говорим за това как ще завърши мач .Мога да кажа само че ,МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ЛОКОМОТИВЕЦ ДА МИ КАЖЕ КОГА ОТБОРЧЕТО МУ НИ Е ПОБЕЖДАВАЛО И СЕ Е ПРАВИЛО НА ВЕЛИКО ПРЕДИ ЕРАТА ХРИСТОЛОFF).

Запряне, Запряне. Ако си роден 79, и си започнал да загллеждаш мачовете с интерес на 7 години, което за повечето деца дори е рано, това прави 1986, та от там до 1989, когато прекъсваме черната серия има някакви си три години, в които трябва да призная, правите едната си победа с 5:0. Ама да кажеш, че си израснал в мачове, в които резултат е бил ясен - по-скоро си ги пропуснал тези мачове. 8-) за тези 3 години, ако изобщо за толкова, статистиката е 1 мач за нас, 4 равни и 3 победи за вас. Предимство имате, ама чак да е такова, че да е ясен резултатът - едва ли...

Аз пък си спомням, че всеки мач в по-силния за вас период, в който не ни побеждавахте, тръбяхте наляво и надясно, че мачът е уговорен.

Има нещо съществено което не отчитате. Повечето от нас са закарани на стадионите от нашите бащи и/или дядовци. В първите си години къде разбирахме, къде не разбирахме какво точно става на терена, но възприехме много по-силно това което се говори около нас и вижданията на родителите ни. Нима едно хлапе се интересува от статистики? Истината е, че тези от нас които са започнали тогава да ходят на мачове (лично аз започнах 1976-77) възприемаха като даденост, че Ботев е по-класният отбор и всеки друг резултат освен победа над всеки друг отбор в Пловдив (включително и Локомотив) се смяташе за изненада.
105 години / 4 поколения ботевисти!

Потребителски аватар
ktulu:

Мнениеот ktulu: » 26 окт 2009 11:35

whitesnake написа:
Е,поне не си като някои други твои съмишленици,които твърдят,че тръпката им била "мачовете с Левски".

Абе на вас явно ви е голяма мъка тоя въпрос с "дербито", щом го "зачеквате" за щяло и нещяло. Много държите да ви се признае, че за нас МАЧА, е този с локото. Ще се почувствате някак си по-пълноценни явно. Както по-малкото братче винаги се съревновава с баткото и иска постоянно да се доказва пред него, за да го признаят за "равен" в един момент. Вашата работа е същата!
Истината обаче е следната - феновете, които са около и малко над 20, не са виждали много победи над Левски и именно затова пловдивското дерби предизвиква у тях по-голям интерес. А по-големите фенове, над 40, 50 и т.н., които вече отдавна НЕ СА по стадионите, не са ви бръснали за нищо навремето и затова за тях мача с говедата е бил номер 1! Включително и за самите футболисти това е било по-значимото събитие! Толкова е ясно и просто това, но пусти комплекси пак...
Последна промяна от ktulu: на 26 окт 2009 11:52, променено общо 2 пъти.
///// Gialloneri /////

Потребителски аватар
demy26

Мнениеот demy26 » 26 окт 2009 11:37

Задава се много любопитен мач. И преди никой не можеше да каже как ще завърши битката за Пловдив а сега е направо е лудост да се правят прогнози. От една страна всички казват, че въпреки че нямат победа, Ботев имали голям потенциал. От друга Локомотив е много силно зависим от формата и играта на един футболист Даксон. Когато не беше във форма кретахме, после направихме 4 мача без загуба, миналия мач не игра и видяхме какво стана. За разлика от предишния мач, има всички предпоставки да стане едно истинско дерби, което да зрадва Пловдивчани и да накара феновете на Левски и ЦСКА да позеленеят от завист. Разбира се пак ги има глупостите от страна на жълтите фенове, че този мач не е никак важен, че ние не сме им никакъв противник, пак се изтъкват разни стари прашасали и мухлясали успехи. За щастие сега имат шансове да победят и поне ще дойдат на стадиона, вместо да се скрият като последните страхливци и после гордо да ни убеждават, че това не е предателство а някакво геройство.
Живея за да обичам ЛОКОМОТИВ Пловдив и обичам ЛОКОМОТИВ Пловдив за да живея.

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 26 окт 2009 12:10

ilian12 написа:
Irish stout написа:

Има нещо съществено което не отчитате. Повечето от нас са закарани на стадионите от нашите бащи и/или дядовци. В първите си години къде разбирахме, къде не разбирахме какво точно става на терена, но възприехме много по-силно това което се говори около нас и вижданията на родителите ни. Нима едно хлапе се интересува от статистики? Истината е, че тези от нас които са започнали тогава да ходят на мачове (лично аз започнах 1976-77) възприемаха като даденост, че Ботев е по-класният отбор и всеки друг резултат освен победа над всеки друг отбор в Пловдив (включително и Локомотив) се смяташе за изненада.

Пич върта го, суча го и се чудя как да ти повярвам, че си тръгнал точно 76/77 година по мачове.... ама как? Нека да ти поговоря точно за този момент. Значи казваш вашите дядовци и бащи били свикнали с победи над нас.... хмм. Поглеждаме статистиката от мачовете на двата отбора до сезона 76/77 и какво да видим: 18 победи за Локомотив, 14 за Ботев/Тракия и 8 равни мача при голова разлика 55:44 за Локомотив!!!!!! На това хегемония ли му викаш????? Аз да, ама черно-бяла. И точно в този момент излизате след 6 мача(4 победи и 2 равни) без победа..... Та в този момент искаш да ми кажеш, че някой в Пловдив е твърдял, че ни биете под път и над път. Мога да повярвам само, ако този някой е бил от постоянното присъствие на една жълта сграда на булевард "Руски". Та след като ти "поговорих" с факти, надявам се би разбрал защо в моите очи се един смешник който говори наизуст "жълти" легенди. Само дето само вие им вярвате на тях....

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 26 окт 2009 14:06

staria написа:Пич върта го, суча го и се чудя как да ти повярвам, че си тръгнал точно 76/77 година по мачове.... ама как? Нека да ти поговоря точно за този момент. Значи казваш вашите дядовци и бащи били свикнали с победи над нас.... хмм. Поглеждаме статистиката от мачовете на двата отбора до сезона 76/77 и какво да видим: 18 победи за Локомотив, 14 за Ботев/Тракия и 8 равни мача при голова разлика 55:44 за Локомотив!!!!!! На това хегемония ли му викаш????? Аз да, ама черно-бяла. И точно в този момент излизате след 6 мача(4 победи и 2 равни) без победа..... Та в този момент искаш да ми кажеш, че някой в Пловдив е твърдял, че ни биете под път и над път. Мога да повярвам само, ако този някой е бил от постоянното присъствие на една жълта сграда на булевард "Руски". Та след като ти "поговорих" с факти, надявам се би разбрал защо в моите очи се един смешник който говори наизуст "жълти" легенди. Само дето само вие им вярвате на тях....

Искаш факти: Погледни визитките на Ботев и Локомотив към 1976. Така, че не говори за "жълти" легенди. Твое право си е да смяташ, че Ботев с две титли на България, с Балканска купа, Купа на България и Купа на царя + вицешампион и 4 пъти бронзов медалист не е по-класен от Локомотив с всичко на всичко = 1 вицешампион и 2 пъти бронзов медалист.

Но за мен Ботев е по-класният тим. Дори след ужасните последни 10 години Ботев има визитка която е в пъти по-добра от на Локомотив. Пожелавам ви един след 20-30 години Локомотив да достигнете нашата към момента.

Ботев Пд:
Шампион на България 1929, 1967
Купа на България 1962
Балканска купа 1972
Купата на царя 1929
---
Вицешампион на България 1963
Бронзов медалист 1930, 1943, 1957, 1961

Локомотив Пд:
---
Вицешампион на България 1973,
Бронзов медалист 1969, 1974

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 26 окт 2009 14:22

ilian12 написа:
staria написа:Пич върта го, суча го и се чудя как да ти повярвам, че си тръгнал точно 76/77 година по мачове.... ама как? Нека да ти поговоря точно за този момент. Значи казваш вашите дядовци и бащи били свикнали с победи над нас.... хмм. Поглеждаме статистиката от мачовете на двата отбора до сезона 76/77 и какво да видим: 18 победи за Локомотив, 14 за Ботев/Тракия и 8 равни мача при голова разлика 55:44 за Локомотив!!!!!! На това хегемония ли му викаш????? Аз да, ама черно-бяла. И точно в този момент излизате след 6 мача(4 победи и 2 равни) без победа..... Та в този момент искаш да ми кажеш, че някой в Пловдив е твърдял, че ни биете под път и над път. Мога да повярвам само, ако този някой е бил от постоянното присъствие на една жълта сграда на булевард "Руски". Та след като ти "поговорих" с факти, надявам се би разбрал защо в моите очи се един смешник който говори наизуст "жълти" легенди. Само дето само вие им вярвате на тях....

Искаш факти: Погледни визитките на Ботев и Локомотив към 1976. Така, че не говори за "жълти" легенди. Твое право си е да смяташ, че Ботев с две титли на България, с Балканска купа, Купа на България и Купа на царя + вицешампион и 4 пъти бронзов медалист не е по-класен от Локомотив с всичко на всичко = 1 вицешампион и 2 пъти бронзов медалист.

Но за мен Ботев е по-класният тим. Дори след ужасните последни 10 години Ботев има визитка която е в пъти по-добра от на Локомотив. Пожелавам ви един след 20-30 години Локомотив да достигнете нашата към момента.

Ботев Пд:
Шампион на България 1929, 1967
Купа на България 1962
Балканска купа 1972
Купата на царя 1929
---
Вицешампион на България 1963
Бронзов медалист 1930, 1943, 1957, 1961

Локомотив Пд:
---
Вицешампион на България 1973,
Бронзов медалист 1969, 1974

По твоята логика с "визитките" Нотингам Форест са по-класни от Челси, защото са били 2 пъти носители на КЕШ, така ли?

Потребителски аватар
ktulu:

Мнениеот ktulu: » 26 окт 2009 14:46

Естествено бе, бригадир, естествено, че са по-титулуван отбор. Думата "ИСТОРИЯ" да ти говори нещо? Или смяташ, че Литекс също са един от най-успешните български отбори само защото си купиха две титли? Бахти смешника...
///// Gialloneri /////

Потребителски аватар
ilian12
Контакти:

Мнениеот ilian12 » 26 окт 2009 14:49

staria написа:По твоята логика с "визитките" Нотингам Форест са по-класни от Челси, защото са били 2 пъти носители на КЕШ, така ли?

Не знам как стоят нещата при Нотингам Форест и Челси, но според мен за една книга не можеш да съдиш по избрани 20-30 страници. Ако всеки си избира само един точно определен период и твърди, че там и само там е истината, не знам до къде ще стигнем. Утре Абрамович може да спре да спонсорира Челси, а някой друг новобогаташ да вземе Н. Форест и да продължи традицията на този клуб.

Ще ти дам един пример до къде може да стигнем ако манипулираме фактите: Вземаме 2004 година и решаваме, че тя е показателна за футбола в България тези 2 века. Ето получаваш Локомотив най-класният отбор в БГ, само че борите ли се всяка година за КЕШ?

Върни се в “Локо Пловдив”