Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот Soulen » 18 окт 2013 01:16

El Grande Capitan написа:
Атеист написа:Единственото, с което не сме съгласни невярващите и на което се противопоставяме това е свръхестественият елемент в уравнението - Бог или както искат да го наричат някои.

Кой беше казал че колкото по-дълбоко навлизаш в квантовата механика,толкова по-религиозен ставаш? :mrgreen:
Приеми че има неща,които са необясними...

Необясними сега, след 100 години може всичко необяснимо сега, да се знае вече.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 01:25

Soulen написа:Освен това хората не са готови да живеят в мир и разбирателство и никога няма да бъдат. Просто не е в природата ни :)

Много ясно- и за това обвинявайте Старозаветния Господ с тъпата Вавилонска кула...
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 18 окт 2013 01:37

Ама дори и никога да не се обяснят, това не означава директно - Бог (който/която и да е от всичките 3 500 религии по света) е виновен за тях или автоматически да доказва съществуването му/й. Този принцип се нарича "God of the gaps" и не се приема като сериозен аргумент в полза на вярващите.

Ако не можем да обясним дадено явление или събитие това най-вероятно означава, че ние сме неспособни или дори некадърни да се справим със задачата. Кофти, но очевидно толкова ни е капацитетът като биологичен вид - типичен пример е квантовата механика, за която все още се знае изключително малко. Разбира се, аз не смятам така - тези неща от ден на ден намаляват с помощта на най-добрия инструмент за разгадаване на мистерии и за описване на реалния свят - науката.

П.С. - Може би все пак има неразгадаеми мистерии, които никога няма да получат своя отговор. Като например защо част от българския народ все още продължава да гласува за БСП, но тук навлизаме в друга тема и не искам да обиждам никой, който симпатизира на социалистите.

Потребителски аватар
messi7
Контакти:

Мнениеот messi7 » 18 окт 2013 09:08

Благодаря на всички за това, че отделихте от времето си, за да изкажете своето мнение/виждане по върпоса. Имам принципно социологически афинитет, макар да уча в момента "Педагогика на обучението по География и биология" и затова ми трябваше всяко едно мнение.

Та да и кажа и аз все пак. Бях като малък православен, ходех много по църкви(не само по празници) заради майка ми и баща ми и въобще роднини, които са много вярващи. Обаче много неща, практики не ми харесваха в българските православни църкви. После се зачетох въобще за православието и го отхърлих като мои виждания. Но не отричам тое част от историята на България, а и на много държави.
След това някъде към 18годишна възраст(сега съм на 24) покрай много приятелски компании, започнах да ненавиждам каквото и да е религия. Възпитан съм в определено нравствено-философски възгледи - хуманизъм.
Обаче покрай много перипети, тежки депресии и какво ли не, Съдбата(или Бог, както искате го тълкувайте) ме запозна с едни много искрени, добри и мъдри хора. И почнах да хода в евангелитска петдесятническа църква (от 4 месеца), където разбрах много неща( има молитвки, курсове за характер и други неща, някои ако иска на ЛС мога да му кажа). Евангелизмът е един от най-съвременните клонове на Протестанството.
Още веднъж благодаря за отделеното време, приятели. :) Ако някои има/т желание може да продължим дискусията. ;)
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 окт 2013 10:04

Robbery написа:
THE G.A.M.E написа:Научно е доказано, че човечеството прозилиза от 2-ма пра-родители.

Има чудесна поредица на NG за това.
При различните стари народи, имената им са различни, но факта си е факт.

Незнам какво несъществуване "дефакто" виждаш ... :roll:

Много интересно! За коя наука става въпрос? Теологията?

Я пробвай сега да кръстосаш двама човека (или бозайника) и да видим дали от тях ще се извъди цяло покооление. Не мога да си представя как от генетичните заложби на само двама човека може дасе получи такова разнообразие на гени.

Сега е друго.
Но тогава, когато е трябвало Земята да се засели с човешка раса, е направено каквото трябва, генетически.
За създателя няма невъзможни неща.
Звучи клиширано, но е така.

А разнообразието е заложено в гените и въобще няма нищо чудно в него. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 окт 2013 10:29

Атеист написа:
Казано с две думи - Христос е бил добър и смирен учител, но просто човек, а Библията е книга от която можеш да научиш някои неща, но е просто книга - една от многото такива.

А религията - това е защитен механизъм срещу реалността!

Сега, ако ми посочиш друг "човек", който изцерява неличими болести и съживява мъртъвци... Освен това и възкръсва след смърта си.

Вярата в Христос е точно, защото с действията си показва ясно, че не е човек.
Мислиш ли, че почти 2 млрд. ще вярват в един обикновен човек ? :roll:

Що се отнася до 2-рото подчертано...
Коя е "реалноста", която религията се опитва да избегне ? :?
Просто ми е интересно...
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 18 окт 2013 11:39

THE G.A.M.E написа:
Атеист написа:
Казано с две думи - Христос е бил добър и смирен учител, но просто човек, а Библията е книга от която можеш да научиш някои неща, но е просто книга - една от многото такива.

А религията - това е защитен механизъм срещу реалността!

Сега, ако ми посочиш друг "човек", който изцерява неличими болести и съживява мъртъвци... Освен това и възкръсва след смърта си.

Вярата в Христос е точно, защото с действията си показва ясно, че не е човек.
Мислиш ли, че почти 2 млрд. ще вярват в един обикновен човек ? :roll:

Що се отнася до 2-рото подчертано...
Коя е "реалноста", която религията се опитва да избегне ? :?
Просто ми е интересно...

Христос има две природи-човешка и божествена. С божествената си природа изцелява, изгонва бесове и възкресява мъртъвци, а с човешката си живее като човек, подччинава се на родителите си страда при мъченията и на кръста и умира, като след това проявява отново божествената си природа като Възкръсва, за да покаже на тези които са били с него, че той наистина е обещаният Месия и това което им е говорил е Истината. Но човек е мнителен и се съмнява, както става с Тома, който въпреки, че е бил свидетел на чудесата извършени от Него, отказва да повярва, че е възкръснал и се е явил на останалите ученици. Как тогава да искаме от хора живеещи 2000 години след това да вярват, без да са били свидетели на нито едно от чудесата? А Библията не е само философска книга, която учи да бъдем по-добри, тя е историята на човечеството, както за миналите събития, така и за предстоящите. Християнството не е като другите религии, тъй като при другите религии хората търсят Бога, докато при Християнството Бог се явява в човешки образ за да потърси и спаси човеците, та вярващите в Него да имат живот вечен, това е много съществена разлика.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 18 окт 2013 11:42

Der Führer написа:Монотеистичните религии като цяло водят началото си от ЗОРОАСТРИЗМА . Съвсем отделно - в тях буквало е пълно с препратки към други вярвания и култове .

От зороастризма мисля,че се взема идеята за ад и дявол.Доколкото съм запознат зороастризма е дуалистична религия и е била изповядвана от древните българи.
Идеята за монотеистична религия и вярата в един Бог евреите я вземат от Египет. Но както казах вярата в един Бог може да не бъде задължително монотеизъм,а примотеизъм. Такъв е и случая с Египет, защото Аменхотеп IV налага култа към бог Атон и забранява другите богове, но никъде не се казва,че Атон е единствен Бог.
Светата троица пък я има в Индия и се казва "Тримурти" - Брахма, Вишну и Шива.В Египет това са Озирис, Хор и Изида. Самата троица може да се обясни като прикрит култ към Слънцето и неговите три стъпки. То се ражда(сутрин), става голямо(обед) и умира(вечер) и на следващия ден с възкръсва.
Атеист написа:

Ako беше чак толкова анти-религиозен щеше да знаеш,че на Исус тези качества са му инкорпорирани от негови предшественици от други легенди. Има поне 16 "чиляка" които са били като Исус.
Който разбира английски може да я прочете тази книга. http://www.jrbooksonline.com/PDF_Books/ ... aviors.pdf

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 18 окт 2013 11:52

Малко за разведряване на обстановката и за дане става твърде сериозно :mrgreen: :mrgreen: :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KN-8G0HCD5U[/youtube]

And inquired of Him: do you do children's parties... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

-Maestro, this man is sick of the palsy!

And the Lord said:

-If I had to spend my whole life on a stretcher, I'd be pretty sick of the palsy too!

Lord, thy one-liners are as good as thy tricks!

Ахахахахахахахахахахахахаха........ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 окт 2013 12:14

v.r.s. написа:Христос има две природи-човешка и божествена. С божествената си природа изцелява, изгонва бесове и възкресява мъртъвци, а с човешката си живее като човек, подччинава се на родителите си страда при мъченията и на кръста и умира, като след това проявява отново божествената си природа като Възкръсва, за да покаже на тези които са били с него, че той наистина е обещаният Месия и това което им е говорил е Истината. Но човек е мнителен и се съмнява, както става с Тома, който въпреки, че е бил свидетел на чудесата извършени от Него, отказва да повярва, че е възкръснал и се е явил на останалите ученици. Как тогава да искаме от хора живеещи 2000 години след това да вярват, без да са били свидетели на нито едно от чудесата? А Библията не е само философска книга, която учи да бъдем по-добри, тя е историята на човечеството, както за миналите събития, така и за предстоящите. Християнството не е като другите религии, тъй като при другите религии хората търсят Бога, докато при Християнството Бог се явява в човешки образ за да потърси и спаси човеците, та вярващите в Него да имат живот вечен, това е много съществена разлика.

Мда, някои определят Йисус, като Бого-човек.
На мен не ми се нрави нещо това определение, макар и можеби да е вярно.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”