Добре,ще е не само за феновете,но и за града.Имаме нужда от нещо което да съживи и без това замиращото градче.
Нека сега правителството покаже,че мисли по-надалече от носа си!
honda написа:Изчетох мненията по темата. Към хората от Разград- поздравления след като в община Разград няма по-важни и обществено значими проекти от модернизирането на стадиона. Блазя ви ,че живеете в такава община. Между другото ,колко апарата за MRI ( ядренно- магитен резонанс) има в разградската болница. Или разбирам ,че всички училища в Разград са ремонтирани, санирани, разполагат с най-модерните компютърни зали,с най-добрите учители по информационни технологии и чужди езици, всяко училище разполага с функциониращ покрит басейн и модерно оборудвани зала за физкултура и спортни площадки . Дипломата от училищата в Разград е най-малкото със същия престиж като НПМГ. Всекидневно в града може да бъдат забелязани представители на най-елитните университети в света да предлагат стипендии на ученици от разградските гимназии. Питейната вода в Разград е с най-добрите възможни качества . Всички улици са асфалтирани и в идеално състояние в сравнение с тях I-95, е като черен междуселски път в Сомалия. Градския транспорт е поне на нивото на Бризбейн. Общо взето средно по около 200 човека на ден идват от други общини да търсят препитания в община Разград. Ако това е така- напълно сериозно благородно ви завиждам и напълно разбирам Общински съвет да гласува участие в строежа на нов стадион.
Тук не коментирам Домусчиеви и приветствам желението им да инвестират в спорта. Нямам и никакво желание да коментирам бизнеса им и криминалната приватизация на ПБМФ и всичко ,което последва след това(как над 6000 български граждани бяха съкратени от същите тези велики "меценати)(не е тук мястото - все пак е спортен форум). Според мен ,ако искат да строят стадион- да го строят със собствени средства ,аз лично бих ги поздравил за една такава постъпка.
Ако бях на мястото на ОС на Община Разград бих разговарял за въпросния проект ,едва след всички други наистина сериозни с реално обществено значение са решени. Не искам да бъда неправилно разбран- аз съм спортен човек и със сигурност съм прекарал по стадиони и спортни обекти повече от 90% от членовете на форума, но подпомагането на професионалния спорт , според мен би трябвало да бъде на доста заден план в списъка с приоритети на една Община, със сигурност има много други несравнимо по-важни задачи за решаване. Някой беше писал ,че един такъв проект е много изгоден за Общината- бих бил благодарен ,ако сподели с какво точно е изгоден за Общината. все пак една Община има да решава доста задачи,които се съмнявам ,че са решени в Разград.
За премиера- явно нещо съм пропуснал и не съм разрбал, кога въпроса с отпускането на средства за строеж на един футболен клуб е станал въпрос от национално значение. вно съм пропуснал момента когато България се наредила между Люксембург и Катар и образно казано ръководните тела се чудят къде да инвестират излишъка от средства. преди време в Сингапур ,бях видял една кутия с послание на кмета на града в което се обясняваше,че в града има достатъчно средства и се молеха гражданите ако има някакви предложения за подобрения да ги изложат. При реализация на проекта ,автора на идеята ще получи награда. явн о съм пропуснал момента ,когатао България се е изравнила със Сингапур
Мога да каже,че не съм много интелигентен,но по-тъпо мнение не бях чел и то умиращо от завист.
Достатъчно мозък имам в главата си,че да оценя това което Домусчиев се мъчи да направи.
След непрестаното крадене вече 24 години,когато от града ни останаха само селски каручки и беднотия до шия,най-накрая се намери някой,които да мисли и малко по мащабно...
Всичките тези нещо които си изброил,може пък да се случат,след изграждането на стадиона,да не говорим какви приходи ще донесе след построяването си за общината.
Като си толкова еродиран,защо не ми кажеш колко ЯМР има в БГ и къде в БГ ги има всичките тия чудесии дето си ги изброил,да не би в София...

Вярно е,че има по-належащи проблеми в обищината,като например безработицата,но такъв мащабен проект би създал на първо място нови работни места.В град ,в който почти всяко семейство се издържа от роднини в чужбина или пенсионери,това е като мана.Не е ли по-добре да се дадат тези пари за стадиона,вместо да се наливат в общината под формата на социални помощи.Не е ли по рентабилно,да се осигури работа за хората вместо да им се подхвърлят пари за един-два месеца,а после...
После отново на конвейера за следващите 4мил помощи...
Само аз ли виждам,че тези пари ще се инвестират в бъдещето на града или вие не може да видете по-далеч от злобата и завистта!?
Какво ЯРМ,какви пет лева,хората в града нямат пари аспирин да си купят ти за чудесии говориш.

И да,смятам,че държавата трябва да помага,след като ние й пълним джобовете от данъците,които плащаме,тя е длъжна да е майка,а не мащеха!