Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sneludik
Контакти:

Re: Лудогорец ще инвестира 16 милиона лева в стадиона иска още 4

Мнениеот sneludik » 14 окт 2013 15:20

Стискам палци,да се отпуснат тия пари за стадиона...
Добре,ще е не само за феновете,но и за града.Имаме нужда от нещо което да съживи и без това замиращото градче.
Нека сега правителството покаже,че мисли по-надалече от носа си!

honda написа:Изчетох мненията по темата. Към хората от Разград- поздравления след като в община Разград няма по-важни и обществено значими проекти от модернизирането на стадиона. Блазя ви ,че живеете в такава община. Между другото ,колко апарата за MRI ( ядренно- магитен резонанс) има в разградската болница. Или разбирам ,че всички училища в Разград са ремонтирани, санирани, разполагат с най-модерните компютърни зали,с най-добрите учители по информационни технологии и чужди езици, всяко училище разполага с функциониращ покрит басейн и модерно оборудвани зала за физкултура и спортни площадки . Дипломата от училищата в Разград е най-малкото със същия престиж като НПМГ. Всекидневно в града може да бъдат забелязани представители на най-елитните университети в света да предлагат стипендии на ученици от разградските гимназии. Питейната вода в Разград е с най-добрите възможни качества . Всички улици са асфалтирани и в идеално състояние в сравнение с тях I-95, е като черен междуселски път в Сомалия. Градския транспорт е поне на нивото на Бризбейн. Общо взето средно по около 200 човека на ден идват от други общини да търсят препитания в община Разград. Ако това е така- напълно сериозно благородно ви завиждам и напълно разбирам Общински съвет да гласува участие в строежа на нов стадион.
Тук не коментирам Домусчиеви и приветствам желението им да инвестират в спорта. Нямам и никакво желание да коментирам бизнеса им и криминалната приватизация на ПБМФ и всичко ,което последва след това(как над 6000 български граждани бяха съкратени от същите тези велики "меценати)(не е тук мястото - все пак е спортен форум). Според мен ,ако искат да строят стадион- да го строят със собствени средства ,аз лично бих ги поздравил за една такава постъпка.
Ако бях на мястото на ОС на Община Разград бих разговарял за въпросния проект ,едва след всички други наистина сериозни с реално обществено значение са решени. Не искам да бъда неправилно разбран- аз съм спортен човек и със сигурност съм прекарал по стадиони и спортни обекти повече от 90% от членовете на форума, но подпомагането на професионалния спорт , според мен би трябвало да бъде на доста заден план в списъка с приоритети на една Община, със сигурност има много други несравнимо по-важни задачи за решаване. Някой беше писал ,че един такъв проект е много изгоден за Общината- бих бил благодарен ,ако сподели с какво точно е изгоден за Общината. все пак една Община има да решава доста задачи,които се съмнявам ,че са решени в Разград.
За премиера- явно нещо съм пропуснал и не съм разрбал, кога въпроса с отпускането на средства за строеж на един футболен клуб е станал въпрос от национално значение. вно съм пропуснал момента когато България се наредила между Люксембург и Катар и образно казано ръководните тела се чудят къде да инвестират излишъка от средства. преди време в Сингапур ,бях видял една кутия с послание на кмета на града в което се обясняваше,че в града има достатъчно средства и се молеха гражданите ако има някакви предложения за подобрения да ги изложат. При реализация на проекта ,автора на идеята ще получи награда. явн о съм пропуснал момента ,когатао България се е изравнила със Сингапур

Мога да каже,че не съм много интелигентен,но по-тъпо мнение не бях чел и то умиращо от завист.
Достатъчно мозък имам в главата си,че да оценя това което Домусчиев се мъчи да направи.
След непрестаното крадене вече 24 години,когато от града ни останаха само селски каручки и беднотия до шия,най-накрая се намери някой,които да мисли и малко по мащабно...
Всичките тези нещо които си изброил,може пък да се случат,след изграждането на стадиона,да не говорим какви приходи ще донесе след построяването си за общината.
Като си толкова еродиран,защо не ми кажеш колко ЯМР има в БГ и къде в БГ ги има всичките тия чудесии дето си ги изброил,да не би в София... :o че само там се играят евро мачове!?
Вярно е,че има по-належащи проблеми в обищината,като например безработицата,но такъв мащабен проект би създал на първо място нови работни места.В град ,в който почти всяко семейство се издържа от роднини в чужбина или пенсионери,това е като мана.Не е ли по-добре да се дадат тези пари за стадиона,вместо да се наливат в общината под формата на социални помощи.Не е ли по рентабилно,да се осигури работа за хората вместо да им се подхвърлят пари за един-два месеца,а после...
После отново на конвейера за следващите 4мил помощи...
Само аз ли виждам,че тези пари ще се инвестират в бъдещето на града или вие не може да видете по-далеч от злобата и завистта!?
Какво ЯРМ,какви пет лева,хората в града нямат пари аспирин да си купят ти за чудесии говориш. :lol:
И да,смятам,че държавата трябва да помага,след като ние й пълним джобовете от данъците,които плащаме,тя е длъжна да е майка,а не мащеха!
[center]Изображение[/center]

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 14 окт 2013 15:50

Основните пътни артерии в града са с подновен асфалт и тротоари. Изградени бяха над 20 детски площадки, няколко паркинга и градинки за отдих с питейна вода. Сметопочистването и чистенето на улиците в града е на високо ниво - не случайно града е един от най-чистите. Като инфраструктура не сме толкова зле, колкото се опитват няколко индивида да ни изкарат. Да, плащаме най-скъпата цена за една от най-химически натъпкани води, но докато вземаме основното количество вода от Дунав, така ще е. Нямаме язовир Искър. Който е посещавал града в близките години, сам е забелязал положителната промяна в него.

Тук говорим за заем от държавата, а не безвъзмезно финансиране. Общината ще има за цел да се занимае с инфраструктурата около стадиона, а не със самия него. Парите (ако се отпуснат) ще бъдат за нужните парко места, за преместването на зоо къта, за заплати на администрацията, която ще върши всички необходими административни неща. Братята ще наливат средствата в съоръжението, не общината. Въпреки това, стадионът остава общински! Общината има интерес от подобен стадион защото е достатъчно бедна да го изгради сама. Нали трябваше да насърчаваме бизнеса?

Разкриването на необходимите за целта работни места биха намалили макар и временно безработицата, която така или иначе не е малка, но по-добре на заплата, отколкото на помощи. Изиграването на европейските срещи в Разград би довело до засилване на хотелиерството и туризма в района.

Всичко това е в един дългосрочен аспект в този затихващ регион. Как искате той да се стабилизира, след като постоянно се мъчите, макар и с думи да го забиете? От икономическа гледна точка построяването на един такъв стадион би променило нещата в положителна насока. Уж плачете за майка България, но всячески се опитвате да дърпате всичко и само в столицата.
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

Потребителски аватар
Swarovski
Контакти:

Мнениеот Swarovski » 14 окт 2013 16:11

Кашчей написа:
Swarovski написа:
Parmalat написа:„Премиерът прие – като идея, да се потърсят 4 млн. лв. от държавата за строителството на стадиона до 4 звезди за 10 хил. души“ – е заглавието на „Гледища Днес“.

Добре де, къде е сега Кашчей да обясни как тия 4 млн. лв. са стотинки и как Лудогорец повече от всички заслужават да си имат хубав стадион? Аз ли нещо не съм в ред или света тотално се обърка!? Играта, спорта наречен ФУТБОЛ е направен за хората, феновете! Сега пак
ще наскочат разградските "градски" и ще почнат да ми вадят статистики колко хора са, колко ще ходят на стадиона и как 20 000 "може и да им дойдат малко в повече"!!! Вие на кой свят живеете? В момента Лудогорец мачка в А група и ЛЕ, а на стадиона ви има 1000 души! Сега, понеже вие вече се мислите за Между- галактически шампион, ще ви сравня с ЦСКА и Левски. Само за момент си представете, че един от 2та отбора беше постигнал същото като вас в точно този момент, колко хора щеше да има на един обикновен мач за първенство? Сами може да си отговорите.
Домусчиев щом му е мерак да си строи стадион, негова си работа, но щом иска пари от общината, която се обръща към държавата, вече е НАША работа! Пък какво се пените? Всеки дърпа баницата към себе си! Много ясно, че никой няма да пие една ракия тая вечер за здравето на Домуса! Гришата по същия начин се беше превъзбудил след един сезон и ремонтира за 2 месеца стадиона в Ловеч, а сега колко хора ходят там? 2000? 5000? На мен по реална и смислена ми звучеше идеята Лудогорец да се премести в София, Разград не е град където да правиш футболен гранд, Домуса го знае със сигурност!

Я кажи кога и къде съм говорил това, което пишеш?
Лудогорец правят нещо, за разлика от вас "грандове", които сте повече грандомани, отколкото грандове! Днес чета, че ЦСКА иска помощ от Орешарски, щото им били пречели да си направят хубав стадион (разбирай с МОЛ и други подобни екстри) в Борисовата градина.Искали предоговаряне на концесията.. много бързо бе-няма и две години още, но цесекарчетата ги е яд на Лудогорец защото там нещо се гради, а не се разрушава.

Е не ме карай да търся поста където обясняваш колко км пътища могат да се построят с тези 4 млн. :) Аз не отричам, че правят нещо, не отричам, че се справят повече от добре на терена и извън него, но не е там въпроса! Аз лично не виждам логиката да се наливат такива пари в една толкова малка община, в един толкова НЕфутболен край и град! Нека греша, може хората да си горят за футбол, но пък защо е непрестанно празен стадиона? Това ще е паметник на глупоста! Ходих на мача с Базел, но до Разград с пръчка да ме биеш няма да отида. Както и около 75% от хората на стадиона онзи мач! 100 000 души била цялата област, колко от тези хора могат да си позволят 10- 15- 20 лв. на седмица за един билет, а то да беше само билета... С една дума- глупост! Не казвам, че не трябва да се строят стадиони, но има толкова по- важни проекти, от ПЪТИ по- голямо обществено значение! Ако Домусчиев иска да си строи стадион, прав му път! Всеки сам решава как да си харчи парите!
Изображение

iliyan

Мнениеот iliyan » 14 окт 2013 16:21

Viv.Brooke , не е ли по-добре тези пари да отидат за разкриване на постоянни работни места ?!
Писна ми от такива като Домуса и Боко ! Които се хвалят с чужди постижения ! След като направи стадиона и ако държавата му даде тези 4 млн .
От нататък във всеки един удобен момент вашият герой ще се бие в гърди и ще казва какъв стадион ви направих и никой няма да споменава ,че 20%
са пари дадени от общината ! И ако УЕФА реши да поиска в изискванията да има и летище за категория 4 - държавата ли пак ще го строи а ?!
Според мен Домуса ще каже - Аз ви направих стадион инфраструктурата е задължение на общината ! И нещо което го изтъквам не само аз - как ще го напълните този стадион дори за мачовете само от ЛЕ ?! Ако бяхте 100 000 град да , но с тези няма и 30 000 как ?! Хубаво е човек да иска , но не да се изхвърля като Домуса ! Така ,че не виждам смисъл да се дават пари за стадион който винаги ще бъде празен !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2013 16:22

Swarovski написа:
Кашчей написа:
Swarovski написа:
Parmalat написа:„Премиерът прие – като идея, да се потърсят 4 млн. лв. от държавата за строителството на стадиона до 4 звезди за 10 хил. души“ – е заглавието на „Гледища Днес“.

Добре де, къде е сега Кашчей да обясни как тия 4 млн. лв. са стотинки и как Лудогорец повече от всички заслужават да си имат хубав стадион? Аз ли нещо не съм в ред или света тотално се обърка!? Играта, спорта наречен ФУТБОЛ е направен за хората, феновете! Сега пак
ще наскочат разградските "градски" и ще почнат да ми вадят статистики колко хора са, колко ще ходят на стадиона и как 20 000 "може и да им дойдат малко в повече"!!! Вие на кой свят живеете? В момента Лудогорец мачка в А група и ЛЕ, а на стадиона ви има 1000 души! Сега, понеже вие вече се мислите за Между- галактически шампион, ще ви сравня с ЦСКА и Левски. Само за момент си представете, че един от 2та отбора беше постигнал същото като вас в точно този момент, колко хора щеше да има на един обикновен мач за първенство? Сами може да си отговорите.
Домусчиев щом му е мерак да си строи стадион, негова си работа, но щом иска пари от общината, която се обръща към държавата, вече е НАША работа! Пък какво се пените? Всеки дърпа баницата към себе си! Много ясно, че никой няма да пие една ракия тая вечер за здравето на Домуса! Гришата по същия начин се беше превъзбудил след един сезон и ремонтира за 2 месеца стадиона в Ловеч, а сега колко хора ходят там? 2000? 5000? На мен по реална и смислена ми звучеше идеята Лудогорец да се премести в София, Разград не е град където да правиш футболен гранд, Домуса го знае със сигурност!

Я кажи кога и къде съм говорил това, което пишеш?
Лудогорец правят нещо, за разлика от вас "грандове", които сте повече грандомани, отколкото грандове! Днес чета, че ЦСКА иска помощ от Орешарски, щото им били пречели да си направят хубав стадион (разбирай с МОЛ и други подобни екстри) в Борисовата градина.Искали предоговаряне на концесията.. много бързо бе-няма и две години още, но цесекарчетата ги е яд на Лудогорец защото там нещо се гради, а не се разрушава.

Е не ме карай да търся поста където обясняваш колко км пътища могат да се построят с тези 4 млн. :) Аз не отричам, че правят нещо, не отричам, че се справят повече от добре на терена и извън него, но не е там въпроса! Аз лично не виждам логиката да се наливат такива пари в една толкова малка община, в един толкова НЕфутболен край и град! Нека греша, може хората да си горят за футбол, но пък защо е непрестанно празен стадиона? Това ще е паметник на глупоста! Ходих на мача с Базел, но до Разград с пръчка да ме биеш няма да отида. Както и около 75% от хората на стадиона онзи мач! 100 000 души била цялата област, колко от тези хора могат да си позволят 10- 15- 20 лв. на седмица за един билет, а то да беше само билета... С една дума- глупост! Не казвам, че не трябва да се строят стадиони, но има толкова по- важни проекти, от ПЪТИ по- голямо обществено значение! Ако Домусчиев иска да си строи стадион, прав му път! Всеки сам решава как да си харчи парите!

Когато говорим за пътно строителство 4 милиона наистина са жълти стотинки. Тези 4 милиона теб или ЦСКА с нещо ще ви стоплят ли.. или ако ги дадат на вас ще е по-разумно?
Как се сещате, че има по-важни неща от един стадион само когато не иде реч за вашите стадиони, а за този, чийто отбор ви бърка в очите, че и по-надолу? Започнете и вие да правите нещо сериозно по стадиона си, пък тогава искайте помощта на МФВС, защото от общината няма как да искате (то , че сте дебелооки и ще го направите е друг въпрос). Орешарски няма ли по-важни проблеми за разрешаване, та Лупи ще го моли за помощ за ЦСКА?
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2762148
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
dickinson
Контакти:

Мнениеот dickinson » 14 окт 2013 16:24

няма ли вариант да се направи стадиона пригоден за ЛЕ, тези 4 звезди и полуфинали са пълна измислица,
никой няма да ни пусне толкова далеч в турнира, виждате как съдиите се подигаха с нашия национален отбор и не ни позволиха да направим нещо

за шампионска лига също не ми се вярва да стане, прекалено малки сме а и никой не иска бг отбор при големите

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 14 окт 2013 16:26

dickinson написа:няма ли вариант да се направи стадиона пригоден за ЛЕ, тези 4 звезди и полуфинали са пълна измислица,
никой няма да ни пусне толкова далеч в турнира, виждате как съдиите се подигаха с нашия национален отбор и не ни позволиха да направим нещо

за шампионска лига също не ми се вярва да стане, прекалено малки сме а и никой не иска бг отбор при големите

А струва ли си вместо да направиш нещо както трябва наведнъж да го правиш на няколко пъти, което ще струва и повече пари?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

iliyan

Мнениеот iliyan » 14 окт 2013 16:37

dickinson написа:няма ли вариант да се направи стадиона пригоден за ЛЕ, тези 4 звезди и полуфинали са пълна измислица,

Според теб как от тренировъчно игрище с една трибуна се прави стадиона 4 категория а ?!
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 14 окт 2013 16:48

iliyan написа:

Според теб как от тренировъчно игрище с една трибуна се прави стадиона 4 категория а ?!

Разликата между трета и четвърта категория е нищожна,така че ако се прави нещо,което ме съмнява е нормално да е четвърта категория.След като ливадата в Ловеч с трите реда трибуни може да се направи на стадион 3 кат,защо и в Разград да не опитат.

entwickler
Контакти:

Мнениеот entwickler » 14 окт 2013 16:50

Всичко може да се направи. Мястото малко ще трябва да се оптимизира, но може да стане.

Върни се в “Лудогорец”