Българите не са славяни, установи изследване на БАН

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
levski7
Контакти:

Re: Българите не са славяни, установи изследване на БАН

Мнениеот levski7 » 08 окт 2013 14:29

Ето част от два интересни и смислени коментара по темата в друг форум:

"Антрополози, генетици и микробиолози трябва най-сетне да научат, че етносът не е биологична категория. Това, което те могат да определят, е само антропологичният тип, който е нещо различно от етнос. Етносът е историческа категория и историците, заедно с езиковеди и етнографи отдавна са установили трите съставки на българския етнос - славяни, прабългари и траки. Самоопределянето на българите като славяни разбира се е въз основа на езика и културата."

"Известно е, че няколко хилядната турска армия преминала на Балканския полуостров през 14 век не е била придружавана от кадъни. Били са само мъже, тъй като султанът-предводител им обещал жените и момите на покорените балкански народи. Така че митохондриалният ген поне на европейските турци няма как да е "турски". Отделно, че още в Анадола, османските турци са пълнели харемите с жени от средиземноморската подраса, където там и досега ги има в изобилие."

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i- ... te-5995499

Жалко за напразно изхарчените (бих казал престъпно пропилени) от БАН (които иначе все нямат средства) пари за това поръчково изследване... 8-)

В това изследване изрично се казва,че българите въпреки вековното съжителство нямат генетично нищо общо с турците!И ти,ако майка ти е потурчена,няма защо да замесваш българите с долното си потекло!

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 08 окт 2013 14:34

1912plovdiv написа:
джугашвили написа:То и на мен не ми пречи, че си турчин! Важното е да се разбираме и да живеем в хармония турци и славяни!

И ти откъде знаеш какъв съм , мършо :?: Как разбра зад калвиатурата :roll: А искаш ли да се видим , да се запознаем и да ми кажеш какъв съм като си ми на една ръка разстояние :?:

М :?:

Какъв може да си! Форумен бияч с преобладавщо турски генетичен код( поне според твоите твърдения)! Нещо не мога да Ви разбера! Не искате да сте славяни, а се обиждате като Ви казват истината! Защо е така! Аз обиждам ли се като ми кажат, че съм славянин!
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

phd
Контакти:

Мнениеот phd » 08 окт 2013 14:37

Прочетох интервюто http://www.monitor.bg/article?id=402938. Господинът е академик-микробиолог, но историческата му аргументация е смешна и жалка. Хиляда прабългари, предвождани от Алцек, претопили италианците и ги направили генетически близки до нас; Божидар Димитров бил преброил прабългарите; между турци и българки не се били допускали бракове; Тервел го били включили в календара като светец от благодарност, задето спасил Константинопол; Тервел го били нарисували съвременни му хронисти на "картинки", които се били запазили до днес. :oops:
Това са пълни глупости, които и студент от първи курс може да обори. :mrgreen:

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 08 окт 2013 14:42

джугашвили написа:Какъв може да си! Форумен бияч с преобладавщо турски генетичен код( поне според твоите твърдения)! Нещо не мога да Ви разбера! Не искате да сте славяни, а се обиждате като Ви казват истината! Защо е така! Аз обиждам ли се като ми кажат, че съм славянин!

Присра ли страхливецо :lol: Вече няма спор че си типичен славянин заемащ място в евлоюцията по-ниско от мангал и малко по-високо от шимпанзе :mrgreen:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 08 окт 2013 14:43

Винаги съм се чудил за едно нещо. Казват братски народи сме с руснаците защото сме славяни.
Ок добре.
Защо обаче не сме и братски народи с руснаците защото сме прабългари, все пак в територията на днешна
Русия едно време е имало цели 2 държави на прабългарите? И тези хора от тези територии не са се изпарили нали?

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 окт 2013 14:45

1912plovdiv написа:
джугашвили написа:Какъв може да си! Форумен бияч с преобладавщо турски генетичен код( поне според твоите твърдения)! Нещо не мога да Ви разбера! Не искате да сте славяни, а се обиждате като Ви казват истината! Защо е така! Аз обиждам ли се като ми кажат, че съм славянин!

Присра ли страхливецо :lol: Вече няма спор че си типичен славянин заемащ място в евлоюцията по-ниско от мангал и малко по-високо от шимпанзе :mrgreen:

Ха-ха, другарю, внимавай, че папагалите са много докачливи на теми турци, Цецо Мустака ( Бог да го поживи :mrgreen: ), Делян Пеевски и ДПС :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 08 окт 2013 14:50

Pichichi написа:Защо обаче не сме и братски народи с руснаците защото сме прабългари, все пак в територията на днешна
Русия едно време е имало цели 2 държави на прабългарите? И тези хора от тези територии не са се изпарили нали?

Тези 2 български братски държави скоро ще извоюват своята независимост от гнусния съветски окупатор , а славянски глави ще хвърчат от българска сабя точно както са хвърчали по времето на великия български род ДУЛО :twisted:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Мнениеот 1912plovdiv » 08 окт 2013 14:51

boabbb написа:
Ха-ха, другарю, внимавай, че папагалите са много докачливи на теми турци, Цецо Мустака ( Бог да го поживи :mrgreen: ), Делян Пеевски и ДПС :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Сфинята с турска пица в уста веднага дотърча да защитава комунистите и турските си господари :mrgreen:

Каква жестока сфинска съдба :mrgreen:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 08 окт 2013 14:58

и без изследване е ясно какви сме прабългари, славяни и траки. при битката на аспарух за онгъла 680г участие са взели и трите. сами ни прабългарите ни траките щяха да се справят. славянските племена имат решаваща роля за създаването на държавата ни, дори повече от траките, защото траките избиват само коницата на константин 4-ти и тежеста за 50000 му армия пада изцяло на прабългарите и славяните. така, че нашата държава е и славяни и прабългари и траки. всеки от нас е малко или много различен но след 1300г няма как да нямаме от всеки по нещо.
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 08 окт 2013 15:15

1912plovdiv написа:

Вие затова ли му се кланяте на мангала Цветан Василев? Защото е по-високо в еволюцията от вас.? :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Върни се в “Свободна зона”