Обща тема за LFC

Модератори: Gil-galad, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
The Crow

Re: Обща тема за LFC

Мнениеот The Crow » 04 окт 2013 14:15

wolf написа:
The Crow написа:
messi7 написа:Напълно съгласен с wolf. Но и през зимния трансферен прозорец трябва да вземем нужните попълнения в средата на терена. Задължително дефанзивен халф, крило и евентуално офанзивен полузащник(плеймейкър). ;)

защо ни е плеймейкър? Имаме си Коутиньо и Луис Алберто за тази роля. Според мен трябва сериозно да се наблегне над взимането на класно крило за да може Хендерсън да бъде върнат дефанзивен,в чиято си роля блести най много. Много му се кефих срещу Манчестър Юнайтед, когато въпреки че беше сложен на крилото помагаше изключително много в защита на дясната зона и в центъра. Гигс не можеше един пас да направи от него :)

Аз искам Кейсуке Хонда пък не знам. За него съм убеден, че ако сложим човешка заплата на масата ще я приеме, клуба има достатъчен статут да го привлече

Да,Хонда е класен и има изгодна ситуация да го вземем без много зор и пари,но не трябва там да се гледа през зимата. Имаме Джерард,Лукас,Хендерсън, Коутиньо, Луис Алберто,Джо Алън и Сусо като халфове. Крилото ни е абсолютно задължително през зимата,защото ние нямаме нито едно типично крило в момента. Сещам се единствено за Асаиди,който в момента го нямаме дори,а пък със Стърлинг нямам никаква идея защо му се застоя развитието. Изключително малаумно е на всеки 2ри мач да го пускат да играе за 15 минути,при положение че знаем на какво е способен от миналият сезон.

[offtopic]На Ман Юнайтед проблемът им е един. Най-добрата им единица изчезна и тя се нарича САФ. На Манчестър футболистите им са повече от посредствени. Толкова посредствени,че който ги види в Европа ги прави луди. Имат 3-4 класни футболисти и ако скоро не се извадят пари за повече такива Юнайтед се запътват директно в тотална криза,която ще ги извади от ШЛ,да не кажа и ЛЕ. Да не мислите че Йънг е нещо по добро от Даунинг ? А Фил Джоунс от Хендерсън ?? (сравнявам ги в роля дефанзивен халф). Замислете се малко и вижте с какви футболисти играят футбол шампионите на Англия. Спокойно мога да кажа,че отборът на Евертън има същата класа и талант като Юнайтед,що се отнася за играчите им[/offtopic]

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 04 окт 2013 15:00

wolf написа:Джерард от месеци играе дефанзивен халф, как да не издиша като не му е там мястото? Роджърс единствената му голяма грешка досега е липсата на какъвто и да е адекватен деф.халф което да освободи Джерард напред. Лукас е половинчата работа

Първо ,какво значи "адекватен" дефанзивен халф и "половинчата работа" ? :) Дефинирай ?
Второ,Джерард сам явно изявява желание да играе на тази позиция ,тъй като и в националния от доста време се върна на тоя пост. Истината е ,че няма въздух да играе ,като по изнесен напред халф,който постоянно да се включва в атака а след като премине атаката да върне по най бързия начин в защита.
Разбрах ти мисълта ,но проблема не е в Лукас а в Джерард . Трябва ни по млад халф на негово място ,който да помага еднакво добре и на защитата и на атаката.
Но пределно ми е ясно ,че Стиви и тая година ще я изкара цялата като титуляр ,за това не ми остава нищо друго ,освен да се надявам да влезе в по добра физическа форма.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 04 окт 2013 15:52

suareshampion написа:
wolf написа:Джерард от месеци играе дефанзивен халф, как да не издиша като не му е там мястото? Роджърс единствената му голяма грешка досега е липсата на какъвто и да е адекватен деф.халф което да освободи Джерард напред. Лукас е половинчата работа

Първо ,какво значи "адекватен" дефанзивен халф и "половинчата работа" ? :) Дефинирай ?
Второ,Джерард сам явно изявява желание да играе на тази позиция ,тъй като и в националния от доста време се върна на тоя пост. Истината е ,че няма въздух да играе ,като по изнесен напред халф,който постоянно да се включва в атака а след като премине атаката да върне по най бързия начин в защита.
Разбрах ти мисълта ,но проблема не е в Лукас а в Джерард . Трябва ни по млад халф на негово място ,който да помага еднакво добре и на защитата и на атаката.
Но пределно ми е ясно ,че Стиви и тая година ще я изкара цялата като титуляр ,за това не ми остава нищо друго ,освен да се надявам да влезе в по добра физическа форма.

Какво значи адекватен за мен ли? За мен адекватен значи от рода на Кабай нагоре. Половинчата работа защото беше голям талант уж, а само за един непълен сезон при Кени докато не се контузи видяхме какво евентуално може да стане от него. Е да ама Лукас е на 26 не на 20, добър - да, с условия. Класа? Със сигурност не. Половинчата работа значи, че Лукас нито е типа Масчерано - световна класа разбивач, нито типа Алонсо - deep lying playmaker. Е какво точно е Лукас? Джерард че няма въздух в момента съм съгласен, но силно ме съмнява сам да иска да се забие почти както играеше либерото едно време вместо да играе на гърба на Суарез и Стъридж, там където игра последните 14-15 години. Ако не помниш когато Торес беше в отбора Джерард беше едва ли не нападател също.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 04 окт 2013 16:41

wolf написа:
suareshampion написа:

Какво значи адекватен за мен ли? За мен адекватен значи от рода на Кабай нагоре. Половинчата работа защото беше голям талант уж, а само за един непълен сезон при Кени докато не се контузи видяхме какво евентуално може да стане от него. Е да ама Лукас е на 26 не на 20, добър - да, с условия. Класа? Със сигурност не. Половинчата работа значи, че Лукас нито е типа Масчерано - световна класа разбивач, нито типа Алонсо - deep lying playmaker. Е какво точно е Лукас? Джерард че няма въздух в момента съм съгласен, но силно ме съмнява сам да иска да се забие почти както играеше либерото едно време вместо да играе на гърба на Суарез и Стъридж, там където игра последните 14-15 години. Ако не помниш когато Торес беше в отбора Джерард беше едва ли не нападател също.

Не може да сравняваш Лукас с Алонсо ,защото позициите им в Ливърпул са леко различни а функциите ,доста различни . Алонсо играеше на поста ,в който в момента играе Джерард . А Джерард играеше ,на поста в който в момента играе Коутиньо. Това са три различни поста ,с различни функции,нека да ги различаваме. Кабай също играе на поста на Алонсо ,както и Яя Туре ,така ,че сравненията са неуместни .
Масчерано играеше на същия пост в Ливърпул ..с него сравнението е точно .Вярно е ,че Масчерано е по голям биткаджия с по голяма спортна злоба ,но пък технически Лукас го превъзхожда. Мое мнение .
Почти всеки играч ,след 9 месечна контузия на коляното ,не е същият .
За мен ,имено, Джерард изявява желание да играе по назад и никой не може да ме убеди в обратното.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 04 окт 2013 17:01

Е аз какво казах? Че Лукас нито е баш Масчерано тип, нито Алонсо а по-лошото е че не е достатъчно добър да издълбае собствена ниша. За позициите ме разбра, но аз не сравнявам Лукас с по горните по никакъв начин

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 04 окт 2013 18:07

wolf написа:Е аз какво казах? Че Лукас нито е баш Масчерано тип, нито Алонсо а по-лошото е че не е достатъчно добър да издълбае собствена ниша. За позициите ме разбра, но аз не сравнявам Лукас с по горните по никакъв начин

'Да издълбае собствената ниша" ? :) Моля те ,нека използваме по футболни изрази и термини ,че така не те разбирам .
Както и да е ,общо взето, разбрах ,че не харесваш Лукас ,както почти всички в тоя форум .
Искате друг дефанзивен халф. Имате право на мнение . Аз обаче ,гледам и съдя за изявите на даден играч ,конкретно за всеки мач. Смисъл такъв ,като говорим за защитния вал..гледам предимно грешките за головете в наша вреда ..и търся виновника. Лукас много рядко попада сред виновниците. Примерно миналия сезон ..грешките бяха предимно на Рейна и защитата пред него . Брендън взе нужните мерки и както виждаме тая година нещата са много по добри и ще стават още по добри .
Тая година ,Лукас има вина донякъде може би за гола на Съндърланд. Обвинявам го за това ,че заедно с Джерард не срещнаха навреме китайчето и му позволиха да отправи силния удар отдалеч ,след който стана и гола. Другия ,който можеше да попречи с тялото си на удара беше Шкъртел ,но и той не го направи.
Най мразя да ни вкарват голове ,през центъра на защитата. Голът на Шелви ,също падна имено през тая зона. Ясно е ,че Лукас не е безгрешен ,но като цяло върши добра работа.Вече е сработен тактически с отбора и много добре знае вижданията на Роджърс и какво точно той иска от него.
Така ,че колкото и да искате друг играч на тоя пост ,аз мисля ,че това скоро няма да се случи .Не казвам ,че Лукас е перфектния вариант за отбора,не ме разбирай погрешно . ..просто явно Брендън го харесва много и ще разчита на него и за в бъдеще.
Аз харесвам Хави Мартинес и Масчерано ,но те няма как да дойдат. Тиоте също е интересен вариант ,има и други разбира се ..
Последна промяна от suareshampion на 04 окт 2013 18:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 04 окт 2013 18:20

Накратко се опитвам да ти обясня че Лукас ми идва посредствен и не мога да го сравня с никоя предишна звезда на тоя пост. Физика и скорост няма, не е случайно че изостава драстично в директните двубои. Не е баш разбивач защото креативността и спортната злоба поне за мен лично отсъстват. Единствено преди контузията играеше сносно.

Потребителски аватар
The Crow

Мнениеот The Crow » 04 окт 2013 18:28

Говори се че през зимата Бенитез иска Лукас в Наполи. Ако това стане,това ще ни е най-голямата грешка в сезона. Цялото спокойствие в защитата ни започва от играта на Лукас. Не знам за по добър дефанзивен халф в ВЛ от него. Малко са тези по добри и в Европа. Ако трябва някой да се вини за пробивите през центъра последните 3 мача,колкото и не ми се ще да го казвам, това е Джерард. Разбира се,човекът не може да се включва в атаки, да покрива чужди зони, да разбива атаки и да догонва други играчи всеки мач в продължение на 38 мача ОТНОВО. Време е да видим Джо Алън на негово място от време на време

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 04 окт 2013 18:32

The Crow написа: ние нямаме нито едно типично крило в момента.

Какво нямаме ? :)
Разбира се ,че имаме типично крило и то не едно а цели четири. Моузес ,Коутиньо,Стърлинг и Ибе са типични крила. Друг е въпроса ,че Роджърс ги ползва на различни места ,в зависимост от схемата си за дадения мач.
Явно Роджърс е очаквал повече от малките Стърлинг и Ибе ,щом не взе друго крило ..но до момента явно те го разочароват ,щом ги държи резерви.
Брендън Роджърс е много добър тактик . Сменя схемите на игра ,в зависимост от изпълнителите ,с които разполага и в предвид класата и начина на игра на противника.
Когато го нямаше Суарес и разполагаше само с един нападател ,в лицето на Стъридж ..той излизаше предимно с 4-2-3-1 ,като фланговите играчи ,бяха Моузес отляво и Аспас или Хендерсън отдясно .
Когато Суарес се върна ,той промени на 3-4-1-2 ..и изкара максимума от дуото Суарес -Стъридж ,като ги сложи по близо един до друг..а в същия момент, преквалифицира крилото Моузес в атакуващ халф ,който играе зад нападателите .
Разбира се ,ако Джонсон не беше контузен ,може би нямаше да прибегне до тая схема ,но пък така стана по добре ,защото продължава да печели мачовете си . А нали това е целта в крайна сметка ? Да се печелят мачовете .
Мисълта ми беше ,че Моузес и Коутиньо ,въпреки че Роджърс ги пуска понякога в средата ..са си типични крила ..както и двамата ни таланти .
Последна промяна от suareshampion на 04 окт 2013 18:53, променено общо 2 пъти.

suareshampion

Мнениеот suareshampion » 04 окт 2013 18:36

The Crow написа:Говори се че през зимата Бенитез иска Лукас в Наполи. Ако това стане,това ще ни е най-голямата грешка в сезона. Цялото спокойствие в защитата ни започва от играта на Лукас. Не знам за по добър дефанзивен халф в ВЛ от него. Малко са тези по добри и в Европа. Ако трябва някой да се вини за пробивите през центъра последните 3 мача,колкото и не ми се ще да го казвам, това е Джерард. Разбира се,човекът не може да се включва в атаки, да покрива чужди зони, да разбива атаки и да догонва други играчи всеки мач в продължение на 38 мача ОТНОВО. Време е да видим Джо Алън на негово място от време на време

Тук се съгласявам .Най вече за спокойствието ,което внася Лукас ,особено при изнасянето на топката. Точно това негово качество е много важно за един играч ,на тоя отговорен пост.
Но пак казвам,Лукас има трески за дялане и трябва да работи в тия насоки,за да стане по добър .

Върни се в “Ливърпул”