CSKA 78 написа:Ще ви представя анализ,който е обективен(а не такъв,който оплюва Лудогорец,или такъв,който възхвалява разградския клуб).
Като за начало ще напиша,че Лудогорец отиде в Холандия да спечели точка(тактическия замисъл,а и през по-голямата част от мача,се виждаше,че българският отбор играе за равен).
По време на самият мач, "лудогорци" изпълниха тактическите указания на треньора(здрава защита и напред каквото стане).Българските футболисти имаха късмет и при двата гола(няма да обяснявам ситуациите,всички ги видяхте),докато ПСВ нямаха никакъв късмет(на няколко пъти,топката мина на сантиметри от вратата,пазена от Стоянов).Всъщност
"лудогорци" имаха късмет да хванат ПСВ в това му състояние.На мача имаше не повече от 9 хил.зрители(като според официалната статистика,за 2012 средно на мач на ПСВ,са отивали 33 хил.души от възможни 35 хил.),което "говори" за криза в ПСВ и отлив на зрители,или за тотално "подценяване" на мача от феновете.
Подценяване на Лудогорец направи и треньора на холандците Коку,като пусна 6 резерви(ако някой иска да провери,да отиде на сайта на ПСВ и да сравни съставите,с които е започнал отборът,срещу Милан и срещу Лудогорец).Разбира се, с това не искам да омаловажа победата на Лудогорец,независимо от написаното от мен по-горе,победата-си е
победа!
Обаче, според мен оттук нататък идва трудното за Лудогорец(да не вземете да "литнете" сега,след като сте победили ПСВ ),следващите срещи,срещу Одеса и Динамо ще са по-трудни,защото тези отбори "търсят мястото си под слънцето" и няма да има подценяване спрямо българския отбор(а и със сигурност ще гледат мача с ПСВ).
Освен това,ПСВ в последният мач от тази група,като гост на Лудогорец,ще дойдат с най-доброто(дори и да са се класирали вече),за да докажат,че са по-добрият отбор и ,че Коку е по-добрият треньор от Стоев(нещата вече са на лична основа и няма да се учудя,ако холандците потърсят разгром,като гости на Лудогорец).
Накрая ще пожелая успех на Лудогорец!За сега казвам браво за победата!Ще има суперлативи за отбора и треньора,ако запишат още победи и съответно "излязат" от групата.
За някои неща си прав. Ще пиша за това, за което смятам, че не си. Не мисля, че Лудогорец са излезли за равен. Естествено, че равният изглеждаше разумна възможност да се вземе нещо от този мач. Но! Още във втората минута Марселиньо можеше да вакара гол. И още нещо. Не бяха едно и две положенията, в които пред вратата на ПСВ имаше по няколко играча на Лудогорец. Имаше доста добре изиграни положения в атака. Лудогорец играеше атакуващо. Когато обаче го натасниха, минаваше плътно в защита. Мен това много ме впачатли. Колко много играчи (понякога дори всички) играеха в защита и в същото време, когато атакуваха, половината от тях отиваха пред вратата на съперника. Затова и при първия гол отбитата топка от вратаря се върна при наш играч. Затова и при втория, блокираната топка попадна също в наш играч. И тук стигаме до концентрацията. При втория гол след удара във вратата, топката не се върна в краката на Фура. Фура трябваше да изтича за да я посрещне. Но нито защитника на ПСВ, нито вратарят им успя да направи нещо за това време. А и останалите играчи на ПСВ просто гледаха отблизо. За мен това направи разликата и показа желанието за победа.
За късмета - имаше положения в които и Лудогорец също нямаше късмет. Да вземем например споменатия удар на Марселиньо във втората минута. За малко! Да вземем Безяк, който за малко не достигна една топка, Абало стреля във вратаря, Ешпиньо пропусна също, Марселиньо имаше още една или две възможности. Имаше и едно много опасно подаване на Марселиньо, където играч на ПСВ изпревари за малко наш играч. Техните положения също бяха опасни. Барт спаси сигурен гол като замести Владо под вратата. На два пъти топката мина близо до гредата. 2-3 важни спасявания на вратаря ни. Като цяло, при 2:0 и изобилие на положения за двата отбора, не мисля, че може да се каже, че победителят е имал късмет. При 1:0 по бих се съгласил. Не искам да изпускам, че и в края Мишо Александров намери очертанията на вратата, но вратарят им изби в ъглов удар.
Мисля, че единственият късмет, който сме имали е това, което пишеш, че сме хванали ПСВ в неподходящ за тях момент. В допълнение е това, че са ни подценили. Но това също говори за нивото на Лудогорец. Че Лудогорец не е отбор за подценяване, дори и от ПСВ.
По отношение на съставите - ясно е, че някои титуляри в ПСВ не излязоха на терена в началото на мача. Но такъв отбор има достатъчно добри заместници. Виж по-горе справката на Пармалат за титулярите в този мач - всички национали. В нашият отбор имаше трима национали, от които само един е титулар в националния - Дяков. В Лудогорец също имаше проблем със състава. Имаше двама титулярни защитници, които не можеха да играят в този мач - Минев и Моци. А може и да е било за добро, защото и двамата са картонаджии. Още повече, че играчите са били наясно с отслабената защита и са се раздавали повече в този мач.
За останалото си прав, че тази победа не е повод за голям оптимизъм за другите мачове. Има ли самоувереност, може да падаме много лошо.
[/center]