Носталгичен кът II: Спомени от първия учебен ден

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Носталгичен кът II: Спомени от първия учебен ден

Мнениеот doktora25 » 13 сеп 2013 08:16

От моя първи учебен ден помня директора на училището, който бе много висок близо 2 м, а аз по-нисък от повечето ми съученици и на практика му бях до коляното. Много се уплаших от него тогава.
Иначе помня и друга интересна случка от първия учебен ден в гимназията. Обърках стаята, в която трябваше да вляза и попаднах при едни по-големи, но тъй като не познавах никого от бъдещите ми съученици не разбрах грешката си, а и те не ми казаха. После дойде учителят и всички много се смяхме, но пък пропуснах повечето неща, които нашата класна ни ги бе казала.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 13 сеп 2013 08:19

Laetitia написа:Ех, спомени... Моят първи учебен ден беше през далечната вече 1995 г.
Много исках да тръгна на училище и бях много щастлива - с бяла ризка, поличка и червени лачени обувчици с панделка, които още има шанс да са нейде на село.
Можех да чета от 4-5-годишна, та това ми даваше голяма преднина пред съучениците. Помня обаче, че видях голям зор, докато се науча да пиша ръкописно "Ъ". :lol:
Зимата пък с децата се пускахме с найлон по заледения баир наблизо. Лятото играехме в двора. Беше прекрасна година, една от най-хубавите в живота ми.

Ах, колко далечна е 1995 година ! :lol: Една година след знаменитото американско лято за нашия футбол. Все едно беше вчера ! Деца, децааа ... ! ;)

Имам доста комична случка свързана с първия ми учебен ден.
Избягах от първия си учебен ден ! И това беше по Бай Тошово време ... :oops:
Водят ме моите родители до двора на училището, а там една суматоха, едни букети с цветя, една глъчка, музика ...
Едно време първият учебен ден беше голямо събитие. Празник направо !
След като открихме класа и класната ръководителка, нашите ме оставиха, защото бързаха за работа. Тогава беше така - всеки ходеше на работа и не можеше да се закъснява по никакъв повод.
Та, след като останах сам в двора нещо съм се заплеснал явно и загубих класа си ... :oops: Притесних се. Абе, направо се паникьосах ! :oops: Изгубих се, а ме беше срам да попитам някого.
Добре, че живеехме наблизо. Поогледах се, поослушах се и ... дим да ме няма към нас. :mrgreen:
По едно време чувам, че входната врата се отключва. Някой се прибираше ... Изплаших се и се мушнах под леглото. Срамувах се, че съм избягал от първия учебен ден на първи клас ! :lol:
Утрото обаче не се познава по заранта. После бях отличен ученик и рядко отсъствах от училище. ;)
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

iliyan

Мнениеот iliyan » 13 сеп 2013 08:43

Какво да кажем тези за които първият учебен ден е бил в "близката" 1979г. ;)
Песни , празненство , снимки ! Нищо особено ! След като в това училище всеки ден ритахме топка !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 13 сеп 2013 09:46

viali69 написа:
Laetitia написа:Ех, спомени... Моят първи учебен ден беше през далечната вече 1995 г.
Много исках да тръгна на училище и бях много щастлива - с бяла ризка, поличка и червени лачени обувчици с панделка, които още има шанс да са нейде на село.
Можех да чета от 4-5-годишна, та това ми даваше голяма преднина пред съучениците. Помня обаче, че видях голям зор, докато се науча да пиша ръкописно "Ъ". :lol:
Зимата пък с децата се пускахме с найлон по заледения баир наблизо. Лятото играехме в двора. Беше прекрасна година, една от най-хубавите в живота ми.

Ах, колко далечна е 1995 година ! :lol: Една година след знаменитото американско лято за нашия футбол. Все едно беше вчера ! Деца, децааа ... ! ;)

Водят ме моите родители до двора на училището, а там една суматоха, едни букети с цветя, една глъчка, музика ...
След като открихме класа и класната ръководителка, нашите ме оставиха, защото бързаха за работа. Тогава беше така - всеки ходеше на работа и не можеше да се закъснява по никакъв повод.
Та, след като останах сам в двора нещо съм се заплеснал явно и загубих класа си ... :oops: Притесних се. Абе, направо се паникьосах ! :oops: Изгубих се, а ме беше срам да попитам някого.
Добре, че живеехме наблизо. Поогледах се, поослушах се и ... дим да ме няма към нас. :mrgreen:
По едно време чувам, че входната врата се отключва. Някой се прибираше ... Изплаших се и се мушнах под леглото. Срамувах се, че съм избягал от първия учебен ден на първи клас ! :lol:
Утрото обаче не се познава по заранта. После бях отличен ученик и рядко отсъствах от училище. ;)

Баси, колко набори имам тука. Интересно ми е как можа да станеш такъв комуняга и да харесваш БСП, Виали? Ти не яде ли от черния хляб 96-97 година?
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

iliyan

Мнениеот iliyan » 13 сеп 2013 10:31

boabbb написа:
viali69 написа:

Баси, колко набори имам тука. Интересно ми е как можа да станеш такъв комуняга и да харесваш БСП, Виали? Ти не яде ли от черния хляб 96-97 година?

[offtopic]Всички ядохме , но за него трябва да сме благодарни на Филип Димитров , Иван Костов и Жельо Желев !!![/offtopic]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах

Потребителски аватар
pumpo
Контакти:

Мнениеот pumpo » 13 сеп 2013 10:44

stn написа:На първия си учебен ден за пръв път изпих две бири.

На кой първи учебен де? На седмия, осмия по-може? :)

iliyan

Мнениеот iliyan » 13 сеп 2013 11:00

pumpo написа:
stn написа:На първия си учебен ден за пръв път изпих две бири.

На кой първи учебен де? На седмия, осмия по-може? :)

Не позна ;) В Университета :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 13 сеп 2013 11:13

И-и, мама му стара, как извъртате нещата. Значи грешно си спомням Жан как се пъчеше с Премянов и баце ви Гошо ( бъдещ президент ) и после как ги изкарваха с шутове от парламента. Желю, бай Мангал и Димитров били виновни... Е, що го ядохме при Жан, а не при тях, бе? Що при него изнесоха житото от България? Много сте глупави, мама му да е*а :evil:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 13 сеп 2013 11:29

viali69 написа:Ах, колко далечна е 1995 година ! :lol: Една година след знаменитото американско лято за нашия футбол. Все едно беше вчера ! Деца, децааа ... ! ;)
Ами като гледам, че много форумци са родени тогава, че и по-късно, баш далечна си е 1995-та. А други хора сте си направо антики. :mrgreen:
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

ofk pirin
Контакти:

Мнениеот ofk pirin » 13 сеп 2013 12:04

Първият беше доста отдавна и не си спомням много от него , но пък за това помня последният такъв беше 30 юни 1990г пред телевизора с съученици с бира в ръка чакахме да почне прякото предаване от Флоренция мондиал 1990 мач от четвъртфинала между Югославия- Аржентина редовно време 0-0 и след продължения и дуспи Аржентина победи с 3-2

Върни се в “Свободна зона”