От моя първи учебен ден помня директора на училището, който бе много висок близо 2 м, а аз по-нисък от повечето ми съученици и на практика му бях до коляното. Много се уплаших от него тогава.
Иначе помня и друга интересна случка от първия учебен ден в гимназията. Обърках стаята, в която трябваше да вляза и попаднах при едни по-големи, но тъй като не познавах никого от бъдещите ми съученици не разбрах грешката си, а и те не ми казаха. После дойде учителят и всички много се смяхме, но пък пропуснах повечето неща, които нашата класна ни ги бе казала.
Носталгичен кът II: Спомени от първия учебен ден
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Носталгичен кът II: Спомени от първия учебен ден
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Laetitia написа:Ех, спомени... Моят първи учебен ден беше през далечната вече 1995 г.
Много исках да тръгна на училище и бях много щастлива - с бяла ризка, поличка и червени лачени обувчици с панделка, които още има шанс да са нейде на село.
Можех да чета от 4-5-годишна, та това ми даваше голяма преднина пред съучениците. Помня обаче, че видях голям зор, докато се науча да пиша ръкописно "Ъ".![]()
Зимата пък с децата се пускахме с найлон по заледения баир наблизо. Лятото играехме в двора. Беше прекрасна година, една от най-хубавите в живота ми.
Ах, колко далечна е 1995 година !

Имам доста комична случка свързана с първия ми учебен ден.
Избягах от първия си учебен ден ! И това беше по Бай Тошово време ...

Водят ме моите родители до двора на училището, а там една суматоха, едни букети с цветя, една глъчка, музика ...
Едно време първият учебен ден беше голямо събитие. Празник направо !
След като открихме класа и класната ръководителка, нашите ме оставиха, защото бързаха за работа. Тогава беше така - всеки ходеше на работа и не можеше да се закъснява по никакъв повод.
Та, след като останах сам в двора нещо съм се заплеснал явно и загубих класа си ...

Добре, че живеехме наблизо. Поогледах се, поослушах се и ... дим да ме няма към нас.

По едно време чувам, че входната врата се отключва. Някой се прибираше ... Изплаших се и се мушнах под леглото. Срамувах се, че съм избягал от първия учебен ден на първи клас !

Утрото обаче не се познава по заранта. После бях отличен ученик и рядко отсъствах от училище.

[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

Какво да кажем тези за които първият учебен ден е бил в "близката" 1979г.
Песни , празненство , снимки ! Нищо особено ! След като в това училище всеки ден ритахме топка !

Песни , празненство , снимки ! Нищо особено ! След като в това училище всеки ден ритахме топка !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
viali69 написа:Laetitia написа:Ех, спомени... Моят първи учебен ден беше през далечната вече 1995 г.
Много исках да тръгна на училище и бях много щастлива - с бяла ризка, поличка и червени лачени обувчици с панделка, които още има шанс да са нейде на село.
Можех да чета от 4-5-годишна, та това ми даваше голяма преднина пред съучениците. Помня обаче, че видях голям зор, докато се науча да пиша ръкописно "Ъ".![]()
Зимата пък с децата се пускахме с найлон по заледения баир наблизо. Лятото играехме в двора. Беше прекрасна година, една от най-хубавите в живота ми.
Ах, колко далечна е 1995 година !Една година след знаменитото американско лято за нашия футбол. Все едно беше вчера ! Деца, децааа ... !
![]()
Избягах от първия си учебен ден ! И това беше по Бай Тошово време ...![]()
Водят ме моите родители до двора на училището, а там една суматоха, едни букети с цветя, една глъчка, музика ...
След като открихме класа и класната ръководителка, нашите ме оставиха, защото бързаха за работа. Тогава беше така - всеки ходеше на работа и не можеше да се закъснява по никакъв повод.
Та, след като останах сам в двора нещо съм се заплеснал явно и загубих класа си ...Притесних се. Абе, направо се паникьосах !
Изгубих се, а ме беше срам да попитам някого.
Добре, че живеехме наблизо. Поогледах се, поослушах се и ... дим да ме няма към нас.![]()
По едно време чувам, че входната врата се отключва. Някой се прибираше ... Изплаших се и се мушнах под леглото. Срамувах се, че съм избягал от първия учебен ден на първи клас !![]()
Утрото обаче не се познава по заранта. После бях отличен ученик и рядко отсъствах от училище.
Баси, колко набори имам тука. Интересно ми е как можа да станеш такъв комуняга и да харесваш БСП, Виали? Ти не яде ли от черния хляб 96-97 година?
Леевски, оле

boabbb написа:viali69 написа:Laetitia написа:Ех, спомени... Моят първи учебен ден беше през далечната вече 1995 г.
Ах, колко далечна е 1995 година !Една година след знаменитото американско лято за нашия футбол. Все едно беше вчера ! Деца, децааа ... !
![]()
Избягах от първия си учебен ден ! И това беше по Бай Тошово време ...![]()
Та, след като останах сам в двора нещо съм се заплеснал явно и загубих класа си ...Притесних се. Абе, направо се паникьосах !
Изгубих се, а ме беше срам да попитам някого.
Добре, че живеехме наблизо. Поогледах се, поослушах се и ... дим да ме няма към нас.![]()
По едно време чувам, че входната врата се отключва. Някой се прибираше ... Изплаших се и се мушнах под леглото. Срамувах се, че съм избягал от първия учебен ден на първи клас !![]()
Баси, колко набори имам тука. Интересно ми е как можа да станеш такъв комуняга и да харесваш БСП, Виали? Ти не яде ли от черния хляб 96-97 година?
[offtopic]Всички ядохме , но за него трябва да сме благодарни на Филип Димитров , Иван Костов и Жельо Желев !!![/offtopic]
stn написа:На първия си учебен ден за пръв път изпих две бири.
На кой първи учебен де? На седмия, осмия по-може?

pumpo написа:stn написа:На първия си учебен ден за пръв път изпих две бири.
На кой първи учебен де? На седмия, осмия по-може?
Не позна

И-и, мама му стара, как извъртате нещата. Значи грешно си спомням Жан как се пъчеше с Премянов и баце ви Гошо ( бъдещ президент ) и после как ги изкарваха с шутове от парламента. Желю, бай Мангал и Димитров били виновни... Е, що го ядохме при Жан, а не при тях, бе? Що при него изнесоха житото от България? Много сте глупави, мама му да е*а 

Леевски, оле

Ами като гледам, че много форумци са родени тогава, че и по-късно, баш далечна си е 1995-та. А други хора сте си направо антики.viali69 написа:Ах, колко далечна е 1995 година !Една година след знаменитото американско лято за нашия футбол. Все едно беше вчера ! Деца, децааа ... !
![]()

"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
Първият беше доста отдавна и не си спомням много от него , но пък за това помня последният такъв беше 30 юни 1990г пред телевизора с съученици с бира в ръка чакахме да почне прякото предаване от Флоренция мондиал 1990 мач от четвъртфинала между Югославия- Аржентина редовно време 0-0 и след продължения и дуспи Аржентина победи с 3-2