На 31.10. ботевистите ще бойкотират ли дербито на Пловдив?

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Vasko1912
Контакти:

Re: На 31.10. ботевистите ще бойкотират ли дербито на Пловдив?

Мнениеот Vasko1912 » 19 окт 2009 20:20

plovdivram написа:silverbg
Всяка форумна изцепка ли е нужно да се коментира?! Правете разлика да не сте ни дразнител и това че има по-голям дразнител от вас. В последните години може би не, но преди не беше така. Има поколение ботевисти за който мача с Левски е по-важен, какво странно има?! Има си и исторически причини заради това както на футболна, така и на фенска основа. Не забравяйте, че до преди 10 години враждата между нас не беше толкова сериозна както е в момента.

Силвър,
не си прав майна!!! Какво значи "за поколения ботевисти"... Виж по-бих се съгласил с нещо друго... а то е че, за ПОКОЛЕНИЯ ПЛОВДИВЧАНИ битките със СОФИЙСКИТЕ ОТБОРИ бяха повод за ОБЕДИНЕНИЕ и съответно мачовете ви с Левски и нашите с ЦСКА /по обясними причини/ имаха по-различен "привкус" за ЦЯЛ ПЛОВДИВ.... Но мога да те уверя, че ТОЧНО от 1936-та година насам мачовете между нашите два отбора са били винаги ГОЛЯМОТО ДЕРБИ ЗА ЦЯЛ ПЛОВДИВ... и няма ДРУГ ТАКЪВ МАЧ ВЪВ ВРЕМЕТО, който да ПРОДЪЛЖАВА ДА вълнува така ЦЕЛИЯТ ГРАД!!! Това го доказват ПЪЛНИТЕ СТАДИОНИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ... АТМОСФЕРАТА МЕСЕЦИ ПРЕДИ... ПО ВРЕМЕ НА.... И МЕСЕЦИ СЛЕД МАЧА ... и не на последно място ОТРАЗЯВАНЕТО В ЦЯЛАТА ПРЕСА!!! Е... няма друг такъв мач, който да е бил така чакан ОТ ПЛОВДИВЧАНИ и така да е ПРЕЖИВЯВАН... А, като прибавиш И БАЛАНСА от мачовете, който също доказва ТОВА СЪПЕРНИЧЕСТВО... Ами аз незнам тогава какво е ДЕРБИ за тези "поколения ботевисти"!!! Просто НЯМА ТАКИВА!!! Има само такива НА КОИТО ИМ СЕ ИСКА ДА Е ТАКА!!! Можеш да бъдеш убеден!!!

п.с. моля уголемените букви да не се възприемат като "крещене", а просто като акцент!

Съгласен съм и няма защо да се правим на ощипани.Разликата идва от там, че когато вие ни биете казвате:"край сезона свърши" и ви е все тая с кой играете и за какво се борите,а ние освен да бием вас искаме и Левски, и цесикату - като цяло идеята ни не се изразява в спечелването на два мача.

за темата-много тъпа, инфалтилна...

В заключение ще кажа,че спорд мен тези "форуми" ебаха майката на спорове,на тръпката от тези спорове и т.н.Аз изключително много се радвам,че съм от поколение или от среда, където ходим по мачове,разбираме от футбол и като спорим го правим заедно "на маса" и се караме и се разправяме за публики,за стари мачове,за бъдещи мачове и т.н.
Тук всеки решил да му се обърне внимание, дава какви ли не идиотски мнения.Как да споря пълноценно с човек,когото не го познавам и не знам,на колко мача е бил,на какъв акъл е, който криейки се зад компютъра ми казва,че съм селянин или на обратната страна-циганин.С такава изпростяла публика футбола в Пловдив нищо добро не го чака.

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 окт 2009 20:27

Кво означава да им се иска?! Нали съм израстнал сред тези хора и знам какво мислят по въпроса. Хора които в днешно време са на възраст между 25 и 40 години са с такова мислене. Аз самия мисля така!!! Пълни стадиони редовно е имало и на Ботев - Левски, да не кажа че е има такива мачове където е имало повече хора от колкото дербитата с вас. Баланса ни с Левски до преди 12 години беше доста интересен. Аз за големи боища между Ботев и Локото от преди 2003г. не съм чувал, но всеки знае Велико Търново и Лъвов мост.

Всичко си е въпрос на виждане, ДА градското дерби е важно и неповторимо, носи особен привкус и се различава с другите мачове. Но е факт, че с вас повечето случай мачовете са само за чест и слава на местна почва. Докато мачовете с Левски, а и с ЦСКА са вече на друго ниво. Погледнато в момента може да звучи смешно, но през 95 смятахме 3-то място за провал. Аз лично нямам спомен Ботев и Локото да са играли мач който да решава титла купа, ако не се лъжа изобщо няма и подобен мач в историята. Докато с Левски имаме игран финал, култовия полуфинал 93 3:0. Не смяташ ли, че това влияе?!

И не искам да ви обидя, ама Локо - ЦСКА няма как да бъде сравнявано с мачовете ни с Левски. Не съм наясно със статистиката ви, но и много се съмнявам даже да имате повече победи от нас над ЦСКА.
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

Потребителски аватар
vhpvhp
Контакти:

Мнениеот vhpvhp » 19 окт 2009 20:38

Човека по-горе го е обяснил - мачът Ботев - Локомотив Пд никога няма да бъде мачът на сезона за БОТЕВ. Само местното дерби... Формата е временна , но класата на БОТЕВ е вечна - мерило за нея не са напъните на лаутци да си избиват комплексите по рождение ,срещу по-именития Пловдивски отбор... За БОТЕВ винаги , във всички времена , най-ценна ще бъде победата срещу ЛЕВСКИ. Точка.

Потребителски аватар
локофанатик
Контакти:

Мнениеот локофанатик » 19 окт 2009 21:06

Слезте на земята, момчета... Като слезете, тогава ще разберете истината... А не да си заравяте главите като щрауси... Щото щрауса като си зарови главата, му щръква какво! - голия задник... Стига сте живели в някакъв измислен свят - хубаво е, но е лъжливо... Казвате, че дербито ви било с Левски... Добре, така да бъде... Само, че силно се съмнявам, че левскарите го знаят това... Няма смисъл от комплексарщини... Дайте го малко по-трезво... Защото и пловдивското дерби вече не е същото... За дерби трябват два отбора... :)
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
*GEORGI*1936*
Контакти:

Мнениеот *GEORGI*1936* » 19 окт 2009 21:12

Стига крадете фрази ,изрази и песни ,че направо ми се повръща от вас ,ония ден ви гледах мача по телевизията колко песни пеете на другите БГ отбори и в частност на Локо Пловдив не е истина ....то не беше .....Ти си най-голям ,Ти си най-велик.......то не беше някъкъв вариант ....Един в света ,един в света и черно-бяла е любовта ,то не беше на чорбата /ПАОК/ песента в която бяхте проминили само името ........срам .Пък и това ''Формата е временна , но класата е вечна'' сигурно няма да го смените до следващия трансперант на цска който успеете да прочетете :lol:
ЧЕРНО БЕЛИ СМЕ РОДЕНИ
ЧЕРНО БЕЛИ ЩЕ УМРЕМ

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 окт 2009 21:20

Само нз що реши, че тия песни са ваши?! :lol: Нз чорбарите ква песен имат на ПАОК, но на нашата никви имена не сме сменяли. ;)

А горния нека пита старите говеда за какво става въпрос.
Последна промяна от silverbg на 19 окт 2009 21:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 окт 2009 21:21

silverbg
Кво означава да им се иска?! Нали съм израстнал сред тези хора и знам какво мислят по въпроса. Хора които в днешно време са на възраст между 25 и 40 години са с такова мислене. Аз самия мисля така!!! Пълни стадиони редовно е имало и на Ботев - Левски, да не кажа че е има такива мачове където е имало повече хора от колкото дербитата с вас. Баланса ни с Левски до преди 12 години беше доста интересен. Аз за големи боища между Ботев и Локото от преди 2003г. не съм чувал, но всеки знае Велико Търново и Лъвов мост.

Ами аз съм 35 годишен и съм точно от поколението за което говориш!!! Наистина няма как да знам какво си мислиш, но определено явно знаеш малко за ДЕРБИТО НА ПЛОВДИВ отпреди 2003-та... Като говориш за боища между двата отбора преди 2003-та ще ти кажа, че първият голям такъв датира още от 1936-та, когато "приятелска среща" между двата тима не завършва, заради "нахлуване на привържениците на двата тима на терена и последвала ръкохватна битка прекратена от полицията като на терена остават да лежат само ранените".... Ако се питаш откъде го знам ще ти кажа.... Пише го в пловдивската преса от онова време... Ако си спомняш, преди 2003-та пак една "приятелска среща" бе пред прекратяване по сходни причини... През 80-те години всички си спомняме как в различни квартали имаше дървета като "коледни елхи" с шалове /според зависи/ на единят или другият отбор... А я питай по-големите тогава как се чакахме по гарите дори след приятелски срещи на отборите, защото тогава милицията не предполагаше възможността за сблъсъци!!!
Но както и да е... :lol: Много... много плитко е да ги говорите всички тези неща... Естествено, че мачовете ви с Левски или ЦСКА ще са при пълни трибуни, но при такива ПЪЛНИ ТРИБУНИ бяха и нашите мачове с тези отбори!!! ФАКТ!!! Това не означава обаче, че ГОЛЯМОТО НИ ДЕРБИ е с ЦСКА само защото те "страдаха" на наш терен, но пък ни пукаха шушоните в Сф... При вас това беше с Левски!!! Ето ти един пример от нашата история... Първи мач с Левски - 50 000 на "Девети септември", втори мач с "Тракия" - само 35 000!!! Е!!! По вашата логика и ние сигурно трябва да си кажем... Ето!!! Мачовете с "жълтите" не са били интересни за "онова поколение" явно!!!

Пичове... Бъдете сериозни майна... Знам, че ви се иска много да покажете, че ние не сме това, което сме... Че ние сме едно "отборче", а вие Отбор с главно "О", но поне го правете така, че да излгеждате сериозно не само в очите на хората, които наред с клавишите се борят и с акнето!!!
Изображение

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 19 окт 2009 21:33

plovdivram написа:silverbg

Ами аз съм 35 годишен и съм точно от поколението за което говориш!!! Наистина няма как да знам какво си мислиш, но определено явно знаеш малко за ДЕРБИТО НА ПЛОВДИВ отпреди 2003-та... Като говориш за боища между двата отбора преди 2003-та ще ти кажа, че първият голям такъв датира още от 1936-та, когато "приятелска среща" между двата тима не завършва, заради "нахлуване на привържениците на двата тима на терена и последвала ръкохватна битка прекратена от полицията като на терена остават да лежат само ранените".... Ако се питаш откъде го знам ще ти кажа.... Пише го в пловдивската преса от онова време... Ако си спомняш, преди 2003-та пак една "приятелска среща" бе пред прекратяване по сходни причини... През 80-те години всички си спомняме как в различни квартали имаше дървета като "коледни елхи" с шалове /според зависи/ на единят или другият отбор... А я питай по-големите тогава как се чакахме по гарите дори след приятелски срещи на отборите, защото тогава милицията не предполагаше възможността за сблъсъци!!!
Но както и да е... :lol: Много... много плитко е да ги говорите всички тези неща... Естествено, че мачовете ви с Левски или ЦСКА ще са при пълни трибуни, но при такива ПЪЛНИ ТРИБУНИ бяха и нашите мачове с тези отбори!!! ФАКТ!!! Това не означава обаче, че ГОЛЯМОТО НИ ДЕРБИ е с ЦСКА само защото те "страдаха" на наш терен, но пък ни пукаха шушоните в Сф... При вас това беше с Левски!!! Ето ти един пример от нашата история... Първи мач с Левски - 50 000 на "Девети септември", втори мач с "Тракия" - само 35 000!!! Е!!! По вашата логика и ние сигурно трябва да си кажем... Ето!!! Мачовете с "жълтите" не са били интересни за "онова поколение" явно!!!

Пичове... Бъдете сериозни майна... Знам, че ви се иска много да покажете, че ние не сме това, което сме... Че ние сме едно "отборче", а вие Отбор с главно "О", но поне го правете така, че да излгеждате сериозно не само в очите на хората, които наред с клавишите се борят и с акнето!!!

Дарби, очаквай филма "жълта тишина" или "как да се смени темата, докато на нас ни оттърва"... Някои неща наистина остават вечни, особенно "класата" на аграрните фенове.

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 19 окт 2009 21:39

А ти за сериозен ли се смяташ като ми цитираш тва от 1936-та (междудругото това с ЖСК или Спортклуб, щото ако е второто ШЪ МЪ ИЗВИНЯВАШ :) ). И казах големи боища, а не кварталните мелета.

Както казах въпрос на виждания и за да го потвърдя ще цитирам вашия Едуард Ераносян в интервюто му за книгата "Футболните битки за Пловдив":

"И като състезател срещите с Ботев не съм ги усещал по-особено... Пловдивчанин съм, но това дерби не ми е било много на сърце. За мен винаги по-голямата тръпка е да се изправя срещу тъй наречените грандове. Тези двубои нямат нищо общо с мачовете с Ботев. Вярно и нашето дерби има изключителен заряд, става празник... Но с Ботев и да загубиш и да победиш - отзвукът е много по-малък, несравним с това, което съм изжевявал срещу двата най-силни отбора от София."

Ето, явно и сред вас има хора мислещи така. Даже Едо е по-краен, аз не бих могъл да кажа, че този мач не ми е на сърце. В книгата има и други подобни мнения на бивши играчи. Какво трудно има да се приеме, че при нас има доста хора мислещи така, логично след като дълги години пред нас са седяли само Левски и ЦСКА, с кой да се мерим ако не с тях? А защо повече Левски?! Ами защото Левски е отбора на София и традициите ни срещу тях са по-силни, датиращи още от 1929г.

И рамче, твой проблем си е щом смяташ, че като смятатаме че мача с Левски ни е по-тръпка, го правим за да унижим вас или нещо подобно. В голяма заблуда си, ако смяташ, че света се върти около вас. ;) :)

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 19 окт 2009 21:52

silverbg написа:А ти за сериозен ли се смяташ като ми цитираш тва от 1936-та (междудругото това с ЖСК или Спортклуб, щото ако е второто ШЪ МЪ ИЗВИНЯВАШ :) ). И казах големи боища, а не кварталните мелета.

А ще ни обясниш ли, защо ШЪ ТЪ ИЗВИНЯВА? Или отричаш пряката връзка Спортклуб -> Локомотив?

Върни се в “Локо Пловдив”