plovdivram написа:silverbgВсяка форумна изцепка ли е нужно да се коментира?! Правете разлика да не сте ни дразнител и това че има по-голям дразнител от вас. В последните години може би не, но преди не беше така. Има поколение ботевисти за който мача с Левски е по-важен, какво странно има?! Има си и исторически причини заради това както на футболна, така и на фенска основа. Не забравяйте, че до преди 10 години враждата между нас не беше толкова сериозна както е в момента.
Силвър,
не си прав майна!!! Какво значи "за поколения ботевисти"... Виж по-бих се съгласил с нещо друго... а то е че, за ПОКОЛЕНИЯ ПЛОВДИВЧАНИ битките със СОФИЙСКИТЕ ОТБОРИ бяха повод за ОБЕДИНЕНИЕ и съответно мачовете ви с Левски и нашите с ЦСКА /по обясними причини/ имаха по-различен "привкус" за ЦЯЛ ПЛОВДИВ.... Но мога да те уверя, че ТОЧНО от 1936-та година насам мачовете между нашите два отбора са били винаги ГОЛЯМОТО ДЕРБИ ЗА ЦЯЛ ПЛОВДИВ... и няма ДРУГ ТАКЪВ МАЧ ВЪВ ВРЕМЕТО, който да ПРОДЪЛЖАВА ДА вълнува така ЦЕЛИЯТ ГРАД!!! Това го доказват ПЪЛНИТЕ СТАДИОНИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ... АТМОСФЕРАТА МЕСЕЦИ ПРЕДИ... ПО ВРЕМЕ НА.... И МЕСЕЦИ СЛЕД МАЧА ... и не на последно място ОТРАЗЯВАНЕТО В ЦЯЛАТА ПРЕСА!!! Е... няма друг такъв мач, който да е бил така чакан ОТ ПЛОВДИВЧАНИ и така да е ПРЕЖИВЯВАН... А, като прибавиш И БАЛАНСА от мачовете, който също доказва ТОВА СЪПЕРНИЧЕСТВО... Ами аз незнам тогава какво е ДЕРБИ за тези "поколения ботевисти"!!! Просто НЯМА ТАКИВА!!! Има само такива НА КОИТО ИМ СЕ ИСКА ДА Е ТАКА!!! Можеш да бъдеш убеден!!!
п.с. моля уголемените букви да не се възприемат като "крещене", а просто като акцент!
Съгласен съм и няма защо да се правим на ощипани.Разликата идва от там, че когато вие ни биете казвате:"край сезона свърши" и ви е все тая с кой играете и за какво се борите,а ние освен да бием вас искаме и Левски, и цесикату - като цяло идеята ни не се изразява в спечелването на два мача.
за темата-много тъпа, инфалтилна...
В заключение ще кажа,че спорд мен тези "форуми" ебаха майката на спорове,на тръпката от тези спорове и т.н.Аз изключително много се радвам,че съм от поколение или от среда, където ходим по мачове,разбираме от футбол и като спорим го правим заедно "на маса" и се караме и се разправяме за публики,за стари мачове,за бъдещи мачове и т.н.
Тук всеки решил да му се обърне внимание, дава какви ли не идиотски мнения.Как да споря пълноценно с човек,когото не го познавам и не знам,на колко мача е бил,на какъв акъл е, който криейки се зад компютъра ми казва,че съм селянин или на обратната страна-циганин.С такава изпростяла публика футбола в Пловдив нищо добро не го чака.