Casper написа:Тъй като темата е пусната от привърженик на противников отбор я смятам за провокация!
След като прочетем причината за заключване КОНКРЕТНО, означава ли тя, че тема пусната от привърженик на противников отбор я считаш за провокация или не?
Означава ли, че след това ти решение следва:
Бан: потребител причина "Пускане на провокативна тема от привърженик на противников отбор"
Имаме ли решение в модераторския лог бановете да бъдат с копирана изява, или няма как да копираш нещо, което не са направили?
Означава ли, че това се случва за втори път, след което отново заключваш тема с подобна теза и банваш и друг потребител?
След всичко това пред модераторите да пишеш:
Casper написа:Никъде не съм написал, че даден привърженик не можело да пише в определен подфорум.
Е как да не си написал, ето го пак:
Casper написа:Тъй като темата е пусната от привърженик на противников отбор я смятам за провокация!
Ако напише тема следва, че ще я счетеш за провокация и следват заключвания и банове.
Пак ти цитирам, погледни за какво банваш хората, наричаш го психология, нападаш колегите си и т.н.
Бан: потребител причина "Пускане на провокативна тема от привърженик на противников отбор"
Бан: потребител причина "Пускане на провокативна тема от привърженик на противников отбор - другия ник му е СТАНКО!"
Бан: потребител причина "Всички модератори след смъртта си Господ ги прибира в Рая и те денонощно му модерират пощата."
Casper написа:Това , че ти си ми обяснил, че някой, някъде , някога нямало да му хареса и би използвал това като причина, изобщо е леко малоумна теза. Нищо и никъде не съм регламентирал, а и нямам това право. Това се прави в "Правилата на форума"!
Цитирай ми в правилата къде се говори за провокация и къде следват санкции и как определяме провокация и провокатори. Твоята преценка ли? Психологическата? След която раздаваш банове и заключваш теми с причина, в която обявяваш, че след като хората пишат в противников подфорум, считаш че са провокатори и ги изхвърляш заключвайки им темите?! Това моята малоумна теза ли е, която се намира само в главата ми, или са твоите реални модераторски изяви?
Casper написа:Гати ти тъпата история!!! Абе ти на луд ли ме правиш или какво? Виждаш ли думичката "провокативна" ? Виждаш ли я??? "Пускане на провокативна тема от привърженик на противников отбор"!!! Къде съм направлявал кой къде да пише ? Посочи ми го!!!!!!!!!!
Сигурно не съм учил толкова и затова съм вече и тъп, но все пак ето какво си писал за пореден път:
Ти си написал, че след като човекът е пуснал тема в противников подфорум, ти го считаш за провокация. Това за потребителите е ясен сигнал да не пускат теми в подфорумите на противниците, защото дори и да не знаят, че ги банваш (каквото реално правиш), знаят че ги заключваш. Ако още не си си го прочел и не си видял какво означава, аз не мисля, че ще се изморя да го повтарям.
Casper написа:И никога не съм искал да няма теми, даже имахме разговор за сляти от теб такива. И не си мисли, че различни казуси, събития или решения, непременно трябва да бъдат обединявани, само защото в тях съществува една и съща дума. Това, че преди не съм го правил на проблем, не означава, че съм бил съгласен с действията ти. Просто съм бил толерантен . Не веднъж Стенли писа, да се внимава със сливането и да не се прекалява!
Къде е темата за Стойчо Младенов? Няма я. Миналия път ти ми каза, че освен темата за мача трябва да има и тази тема за Стойчо, свързана с МАЧА, въпреки това аз спрях да споря, след като ти изрази явно по-силен аргумент - това да те оставя да си по-запознат със ситуацията в отбора и след като изрази резерви към сливането (отделно и stenly прояви желание да ограничим излишните сливания) спрях да оспорвам и се извиних за постъпката си, че слях тема, в която си модерирал. Аз за разлика от теб мога да признавам кога греша, за мен това не е проблем. А това дали има по няколко сходни теми, в контекста на даден мач е друга тема.
Casper написа:За разлика от теб, за който се пускат теми, пишат се оди и получаваш конкретни заплахи за живота на теб и твоите близки. Мислиш ли, че за тези действия на потребителите си бил най-коректния модератор? И да, аз мога да дам съвет, за който иска да ме чуе, но не и да разпореждам, кое е правилно или не. Когато ние създавахме правилата, ти беше един от най-проблемните потребители. Като модератор отново най-големите проблеми на потребителите са със теб. Така, че това доказва, кой работи за добрия тон и кого потребителите разбират какво им се казва. Именно тук се крие психологията! Да можеш да дадеш такъв отговор, на който хората да нямат допълнителни въпроси или негодуване.
Никога няма да се поставя над който и да е друг модератор, тъй като екипът стои над личността на който и да е от нас. Да, смея да ТВЪРДЯ, че работата ми във форума е коректна! С удари под пояса и нападки към мен няма да направиш тезата си по значима. Какво значи съм бил проблемен потребител? Помниш ли като се виждахме на живо ти обяснявах аргументирано какви са били изявите ми и помниш ли дали ти прие аргументите ми? Бяхме в Бургас при kartago и на дълго и широко и говорихме по темата за изявите моите, на другите модератори и на потребителите като цяло. Не е клиширано да ти кажа с акцент, че не ти прави чест да говориш така за мен, още повече ме познаваш и лично. Не съм го очаквал. След всичките ти нападки и обиди аз няма да кажа лоша дума за теб, освен че поведението ти не кореспондира с човека, който познавам лично. Да ме обиждаш и нападаш по този начин пред нови модове, които сега се чудят какъв гадняр съм, е меко казано обидно поведение! И ако не си ги приел тогава аргументите ми гледайки ме в очите лице в лице, защо не си взел в частност мерки срещу такива като мен, най-проблемни потребители? Къде си бил? Измислял си правила, които на практика срещу най-проблемните като мен не си имал време да приложиш ли? Ако говорим още за тогава в детайли можеш ли да разкажеш как се процедираше тогава, доколко се процедираше и какви резултати имаше? Ти изобщо помниш ли какъв беше форумът тогава? Мога само да кажа, че съм абсолютно убеден, че изброените от теб неща (оди, а и аватари, стихотворения, публикуване в сайтове, заплахи и други) са именно защото съм опитвал максимално добре, честно, безрезервно и аргументирано и без да се притеснявам да си върша работата! Освен това във времето съм бил един от най-редовните и най-рядко отсъстващи модератори. И повярвай, вложил съм във форума наистина истинско себеотрицание за да мога да съм в помощ на екипа и потребителите! Освен това съм се виждал в цяла България лице в лице с много от хората, които са имали резерви спрямо отношението ми като потребител или действията ми като модератор. И с думи и цивилизован диалог сме се уточнявали. Не е имало място където сме се виждали с някого и да е останал проблем с мен (може би ти си само изключение и го разбирам сега). Имаше една тема, която не я бях видял, а беше останала срещу мен (аз съм против такива теми защото нарушават правилата), в която хората по-скоро имах усещането, че ме защитиха, отколкото нападаха, защото всичко го правя за тях и за екипа, не за себе си. И това не го пиша във възхвала на себе си, а защото за добро или лошо форумът до момента върви в положителна посока И благодарение на мен, не въпреки мен! Но всичко в крайна сметка е благодарение пак казвам на екипната дейност и не поставям себе си пред никой! Аз се виждам с не малка част от хора от форума, част от които съм модерирал и санкционирал. Като се видим на мач например ми казват, "да беше прав, да ме санкционираш, изпуснах си нервите". Има конкретни примери затова, но не знам дали е момента да говоря в детайли за това. Не знам ти с колко санкционирани потребители си се виждал, но аз смея да твърдя, че това ми се е случвало многократно. На колко мача на ЦСКА теб те оцениха санкционирани потребители като НЕпроблемен модератор?! Един Модератор ЛокоПд например знае какво е като отиде на мач и ако не са били съгласни с действията му (още едно време спрямо мен) и какво е да се обяснява на луди хора. Но след като ме изслуша на живо реши да не ме съди и прие аргументите ми! А ти в момента ме определяш като проблемен още от онези времена като потребител в последтсвие като модератор, след като даже ме познаваш и знаеш доколко съм проблемен и какъв човек съм. Каквото и да съм правил е имало причина, следствие и обяснение, които ти добре знаеш, тъй като лично съм ти разказвал. Затова наистина не разбирам отношението ти!
Casper написа:Именно тук се крие психологията! Да можеш да дадеш такъв отговор, на който хората да нямат допълнителни въпроси или негодуване. Ако смяташ, че "Довиждане" или "Достатъчно" са най - правилните причини за заключване на теми, независимо колко са тъпи , как би си интерпретирал потребителят думите ти: "Махай се от форума" или "Не си ми симпатичен"?
Моля не ми слагай думи в устата! Пак ще опитам да обясня. Когато темите са с цел да обидят или нападнат някого, с прилежащите обиди и квалификации, "довиждане" е ясно послание към другите, че точка 1 от правилата е нарушена. По отношение на темата с финал "стига толкова" (нямам право на втори линк), смятам че съдържаниоето е красноречиво. Но след като никой не ме е попитал след това заключване, аз НЕ твърдя както ти твърдиш, че целият форум ме е разбрал, пак казвам като някакъв ментор, на който твърдиш че не се правиш. Оставил съм пост да ме питат, както сме се разбрали, не съм я заключил без мнение. В такива теми послания не са необходими, ако някой има въпроси не съм оставял никого без отговор. Можеш да цитираш други теми, включително от тези дни (не само избирателно), в които съм цитирал и правила и съм правил коментари.
Casper написа:И нека не ти напомням предишния разговор за заключена тема с причина : "Да беше казал нещо ново" и след корекция на същата, потребителят санкциониран с причина: Причина: "Публикуване отново на тема, която беше заключена", а не с правилото: Заобикаляне на модераторски действия!
По отношение на това смятам, че се разбрахме, трябва ли пак да го коментираме? Смятам че и с теб, и с vaskonty тук и в личен разговор уточнихме аргументи, правилност и дефиниции, или греша? Ако не сме се изяснили може да отворим темата и да я уточним отново.
Casper написа:Виждаш ли, аз може да не съм съгласен с много неща в действията на модераторите и правилата във форума, но никога няма да го направя проблем, ако нямам конкретна причина за това - оплакване или сигнал! Никога не бих си позволил да нападам колега без да бъда провокиран за това. Нямаше никога да вадя извадки от Последни действия или Бан панела, ако някой не започне да злоупотребява с подобни. Както каза един от колегите, "компроматите" не са ми приоритет. Ти си позволяваш за втори път да действаш по този начин. Това вече излиза от границите на колегиалността!
Мислех, че се уточнихме по отношение на компроматите, пак връщаш лентата и намесваш колеги, на които и лично им обясних! "Последни действия" от модераторския лог е именно за да можем аргументираме думите и тезите си. Аз и миналия път казах, че вероятно там има и много мои грешки. Ако за теб там има "компромати" и действията ти ги намираш за компрометиращи, аз не приемам моите за такива! По отношение на сигналите ти, ти започна да пускаш тук сигнали за сляти теми! Тогава с какво те провокирах? С нищо! Ти каза, че си ми ядосан и затова го правиш! За компромат ли го обявих? НЕ! Сега казваш, че не си такъв човек и не искаш да създаваш проблеми тук, ако не се почувстваш провокиран! Кой трябва да е провокирания, ти ли? Само че аз нямам проблем и тук да отговарям за постъпките си! Но като теб ли реагирах? НЕ! Почувствах ли се провокиран? НЕ! Иронизирах ли те? НЕ! Обиждах ли те? НЕ! Аз видях грешката си и не ми попречи и да поема вина, респектвно да се извиня. Ти помисли дали процедираш по същия начин. Помисли колко ирония, нападки и обиди изля върху мен като последствие на това, че се опитах напълно добронамерено да ти изкажа моето мнение, че причината, с която беше заключил въпросната тема според мен е неправилна и се опитах да се аргументирам! Виж се ти докъде стигна в нападките и иронията си! Или това е част от психологията ти, но този пък към друг модератор, а не към потребителите!