russia написа:И каква стана тя? На това жените му викат "мъжка солидарност"! Помежду си с Левски може да се хапем, плюем и т.н., но по въпроса с "дербито" враг са всички останали!
Ми, така е колега, сега е модерно да се делим на София и провинция.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
russia написа:И каква стана тя? На това жените му викат "мъжка солидарност"! Помежду си с Левски може да се хапем, плюем и т.н., но по въпроса с "дербито" враг са всички останали!
terata написа:child in time написа:tomatomov197 написа:child in time написа:Да попитам феновете на " вечното " , в последните 10 години кой от тези мачове им е хванал окото? Според мен ако не е шума по медиите това "дерби " отдавна да се е превърнало в протоколен мач ! Пловдив , а днес и Бургас показаха какво значи мач със заряд!
Стига архаизми , без партия и пагон двата отбора са трагични и това се вижда от всички които искат да го видят!![]()
Архаизми ?!?! Ти знаеш ли класиранията на двата гранда от последните 6 години например ? Аз ще ти подскажа - по една титла и по две 2-ри и 3-ти места . Тоест винаги с медали , я сега кажи твоя отбор какво печели и кое зависи от него .
А да " грандовете" единия който падна от Иртиш нещо си , а другия който преди години трябваше да бъде изхвърлен от шампионата? Тези " грандове" ли имаш в предвид?![]()
Всеки гранд има и своите падения, но само малките отборчета имат моменти проблясъци, през останалото време са просто асансьор между А и Б групите, като Локо Пд, Ботев, Нефтохимик и т.н. А защо Левски и ЦСКА са грандовете на българския футбол...виж статистиката и разбери сам
simonovich написа:factotum написа:Чак се чудя как не си вкарал в изречението и модерната думичка "комплекси", само дето малка част знаят истинското й значение и се ползва за щяло и нещяло, щото е фешън.
Аз мога да дам два примера за правилна употреба на думата комплекси:
- играе се мач между Черноморец и Нефтохимик, т.е. морско дерби. Получава се много интересен мач, с обрати, хубави голове и интрига. Второто полувреме (само него гледах, за първото коментаторите казаха, че било по-зле) футболът беше на доста прилично ниво, на мен поне много ми хареса. Някой си (доколкото разбирам не е фен нито на Черноморец, нито на Нафтата, но дори и да е това не променя особено нещата) влиза във форума и пуска тема, в която прави сравнения с вечното дерби и оплюва Левски и цска - класически пример за комплекси.
- понеже съм на почивка, вчера гледах Ботев-Щутгарт тук в хотела с доста хора, между които имаше и двама пловдивчани (в интерес на истината като ги слушах не ми звучаха да са от най-запалените фенове (то това е ясно де, иначе щяха да са в Бургас), според мен по-скоро се водеха от Ботев отколкото да бяха истински фенове). Когато Щутгарт вкараха, единия пловдивчанин каза дословно следното: "Абе важното е, че Левски и цска ги няма, ше ги еба у шопите" - класически пример за комплекси.
Какво ще кажеш, знам ли значението на думата, или я използвам неправилно за да съм фешън
child in time написа:terata написа:child in time написа:tomatomov197 написа:child in time написа:Да попитам феновете на " вечното " , в последните 10 години кой от тези мачове им е хванал окото? Според мен ако не е шума по медиите това "дерби " отдавна да се е превърнало в протоколен мач ! Пловдив , а днес и Бургас показаха какво значи мач със заряд!
Стига архаизми , без партия и пагон двата отбора са трагични и това се вижда от всички които искат да го видят!![]()
Архаизми ?!?! Ти знаеш ли класиранията на двата гранда от последните 6 години например ? Аз ще ти подскажа - по една титла и по две 2-ри и 3-ти места . Тоест винаги с медали , я сега кажи твоя отбор какво печели и кое зависи от него .
А да " грандовете" единия който падна от Иртиш нещо си , а другия който преди години трябваше да бъде изхвърлен от шампионата? Тези " грандове" ли имаш в предвид?![]()
Всеки гранд има и своите падения, но само малките отборчета имат моменти проблясъци, през останалото време са просто асансьор между А и Б групите, като Локо Пд, Ботев, Нефтохимик и т.н. А защо Левски и ЦСКА са грандовете на българския футбол...виж статистиката и разбери сам
Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !
didayyord написа:child in time написа:Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !
А ако баща му не съгласен с теб, да пита дядо си, а!?
factotum написа:didayyord написа:child in time написа:Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !
Чакай малко, нали е "вечно дерби", би трябвало и дядо му да каже същото. Или май няма, защото единия от "вечните" още не е бил създаден.
factotum написа:didayyord написа:child in time написа:Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !
Чакай малко, нали е "вечно дерби", би трябвало и дядо му да каже същото. Или май няма, защото единия от "вечните" още не е бил създаден.
terata написа:factotum написа:didayyord написа:child in time написа:Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !
За единия от вечните незнам, знам само че пловдивското... пардон новото вечно дерби на България е между отбори от Сопот и Кюстендил, та да ми кажеш какво по дяволите е това дерби и за какво се играе? Коледната купа ли? За едно печено прасе ли? Или за да му излезе на Коко фиша?
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 15 госта