И бургаското дерби сложи в малкия си джоб тнар."Вечно дерби"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

didayyord
Контакти:

Re: И бургаското дерби сложи в малкия си джоб тнар."Вечно дерби"

Мнениеот didayyord » 03 авг 2013 00:01

russia написа:И каква стана тя? На това жените му викат "мъжка солидарност" :) ! Помежду си с Левски може да се хапем, плюем и т.н., но по въпроса с "дербито" враг са всички останали! :lol:

Ми, така е колега, сега е модерно да се делим на София и провинция.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 03 авг 2013 00:02

terata написа:
child in time написа:
tomatomov197 написа:
child in time написа:Да попитам феновете на " вечното " , в последните 10 години кой от тези мачове им е хванал окото? Според мен ако не е шума по медиите това "дерби " отдавна да се е превърнало в протоколен мач ! Пловдив , а днес и Бургас показаха какво значи мач със заряд!
Стига архаизми , без партия и пагон двата отбора са трагични и това се вижда от всички които искат да го видят! ;)

Архаизми ?!?! Ти знаеш ли класиранията на двата гранда от последните 6 години например ? Аз ще ти подскажа - по една титла и по две 2-ри и 3-ти места . Тоест винаги с медали , я сега кажи твоя отбор какво печели и кое зависи от него .

А да " грандовете" единия който падна от Иртиш нещо си , а другия който преди години трябваше да бъде изхвърлен от шампионата? Тези " грандове" ли имаш в предвид? :)

Всеки гранд има и своите падения, но само малките отборчета имат моменти проблясъци, през останалото време са просто асансьор между А и Б групите, като Локо Пд, Ботев, Нефтохимик и т.н. А защо Левски и ЦСКА са грандовете на българския футбол...виж статистиката и разбери сам :mrgreen:

Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
factotum
Контакти:

Мнениеот factotum » 03 авг 2013 00:03

simonovich написа:
factotum написа:Чак се чудя как не си вкарал в изречението и модерната думичка "комплекси", само дето малка част знаят истинското й значение и се ползва за щяло и нещяло, щото е фешън.

Аз мога да дам два примера за правилна употреба на думата комплекси:
- играе се мач между Черноморец и Нефтохимик, т.е. морско дерби. Получава се много интересен мач, с обрати, хубави голове и интрига. Второто полувреме (само него гледах, за първото коментаторите казаха, че било по-зле) футболът беше на доста прилично ниво, на мен поне много ми хареса. Някой си (доколкото разбирам не е фен нито на Черноморец, нито на Нафтата, но дори и да е това не променя особено нещата) влиза във форума и пуска тема, в която прави сравнения с вечното дерби и оплюва Левски и цска - класически пример за комплекси.
- понеже съм на почивка, вчера гледах Ботев-Щутгарт тук в хотела с доста хора, между които имаше и двама пловдивчани (в интерес на истината като ги слушах не ми звучаха да са от най-запалените фенове (то това е ясно де, иначе щяха да са в Бургас), според мен по-скоро се водеха от Ботев отколкото да бяха истински фенове). Когато Щутгарт вкараха, единия пловдивчанин каза дословно следното: "Абе важното е, че Левски и цска ги няма, ше ги еба у шопите" - класически пример за комплекси.

Какво ще кажеш, знам ли значението на думата, или я използвам неправилно за да съм фешън :)

Не, пич, бъркаш и ти. Макар, че ти уважавам мнението. Това, което визираш ти твоите лирически герои излъчват по-скоро завист, злоба, яд, все неща типични за нашата народопсихология, но не и комплекс. Самата дума "комплекс" в смисъла, който много хора вкарват е nonsence. В повечето случаи се има предвид съчетанието "комплекс за малоценност", което обаче е безсмислено, защото е факт, че примерите които се дават в моментното състояние на футбола и фенската маса, са наистина в повече от "вечното дерби" (като интрига, заряд, качество на игра, еуфорията). Т.е. може да е злорадство, завист по миналите успехи или каквото искаш, но не и "комплекс". Поне докато софийските отбори не си стъпят на крака, за което всички ние не се и съмняваме, че ще стане, защото в столицата се налива всичко, не само със селяни и всякакви търсещи по-качествен живот, но и пари, много пари. А където има пари... пак ще тече. ;)
И едно леко отклонение - смятам, че кореняците софияни са най-ощетени от всичко това, защото на техен гръб са всички негативи на урбанизацията и дори малкото позитиви, които имат не е заради тях, а въпреки тях. Аз като кореняк пловдивчанин въобще не се кефя на делничните наемници "понеделник-петък" от близките села. Градът ми е прекрасен през уикендите с цялото спокойствие и широта. Но съм далеч от мисълта да ги обиждам на селяни, защото знам че си имат прекрасни къщички с дворове на 10 км от града и просто работното им място е на 10 км от дома. Нещо за което на Запад ще ги смятат за преуспяла средна класа. Така, че селянина си е ок. Друга и много по-дълга тема е селяндура, който вирее и в градове, и в села, и в паланки, че и в Париж се забелязва от далеч.
В заключение един пример: аз имам комплекс от селяните, живеещи в Марково и Белащица, защото не мога да си го позволя. Но нямам комплекс от софийските отбори, защото не искам моя отбор да е като тях. Наздраве. ;)
ИзображениеИзображение

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 03 авг 2013 00:03

child in time написа:
terata написа:
child in time написа:
tomatomov197 написа:
child in time написа:Да попитам феновете на " вечното " , в последните 10 години кой от тези мачове им е хванал окото? Според мен ако не е шума по медиите това "дерби " отдавна да се е превърнало в протоколен мач ! Пловдив , а днес и Бургас показаха какво значи мач със заряд!
Стига архаизми , без партия и пагон двата отбора са трагични и това се вижда от всички които искат да го видят! ;)

Архаизми ?!?! Ти знаеш ли класиранията на двата гранда от последните 6 години например ? Аз ще ти подскажа - по една титла и по две 2-ри и 3-ти места . Тоест винаги с медали , я сега кажи твоя отбор какво печели и кое зависи от него .

А да " грандовете" единия който падна от Иртиш нещо си , а другия който преди години трябваше да бъде изхвърлен от шампионата? Тези " грандове" ли имаш в предвид? :)

Всеки гранд има и своите падения, но само малките отборчета имат моменти проблясъци, през останалото време са просто асансьор между А и Б групите, като Локо Пд, Ботев, Нефтохимик и т.н. А защо Левски и ЦСКА са грандовете на българския футбол...виж статистиката и разбери сам :mrgreen:

Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !

А ако баща му не съгласен с теб, да пита дядо си, а!?

Потребителски аватар
factotum
Контакти:

Мнениеот factotum » 03 авг 2013 00:08

didayyord написа:
child in time написа:Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !

Чакай малко, нали е "вечно дерби", би трябвало и дядо му да каже същото. Или май няма, защото единия от "вечните" още не е бил създаден.
ИзображениеИзображение

urkoto

Мнениеот urkoto » 03 авг 2013 00:12

factotum написа:
didayyord написа:
child in time написа:Ти някой малчуган ли си ? Ако да , попитай баща си или някой по - голям от теб ,кои са двата отбора тикани от властта 45 години и превърнати от същата в " грандове" !

Чакай малко, нали е "вечно дерби", би трябвало и дядо му да каже същото. Или май няма, защото единия от "вечните" още не е бил създаден.

Тамън ще да е изсъхнало мастилото от подписването на указа по него време предполагам
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
terata
Контакти:

Мнениеот terata » 03 авг 2013 00:16

factotum написа:
didayyord написа:

За единия от вечните незнам, знам само че пловдивското... пардон новото вечно дерби на България е между отбори от Сопот и Кюстендил, та да ми кажеш какво по дяволите е това дерби и за какво се играе? Коледната купа ли? За едно печено прасе ли? Или за да му излезе на Коко фиша? :mrgreen:

ПП: А за другия столипиновец, дет пита дали съм малчуган... ами гений, нека погледнем шампионите и след 89-та - 9 пъти Левски и 6 пъти ЦСКА :) Демек кво излиза? След комунизма, къдет видиш ли много ни подпират, Левски има повече титли отколкото третия в класацията Славия за 100-годишното си съществуване. А отборите от Сопот и Кюстендил пък ги нема въобще и на картата :mrgreen: Стана ли ти ясно защо Левски е гранд и единствено мача им ЦСКА може да се кичи със званието вечно дерби? Или кат на виден столипиновски ром трябва да ти го напиша пак бавно, че не може да четеш бърже?
Последна промяна от terata на 03 авг 2013 00:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 03 авг 2013 00:22

Самия факт,че се сравняват дербитата на Бургас и Пловдив с Вечното м/у ЦСКА-Левски говори достатъчно
Вечното си е вечено защото вечно ще го има а другите са с моментни проблясъци
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 03 авг 2013 00:30

terata написа:
factotum написа:
didayyord написа:

За единия от вечните незнам, знам само че пловдивското... пардон новото вечно дерби на България е между отбори от Сопот и Кюстендил, та да ми кажеш какво по дяволите е това дерби и за какво се играе? Коледната купа ли? За едно печено прасе ли? Или за да му излезе на Коко фиша? :mrgreen:

Ахахаха поредния безсилен . Това ли ти е довода в подкрепа на твоето дерби ? Слабо много слабо! :)
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
football.total
Контакти:

Мнениеот football.total » 03 авг 2013 00:31

Оххх пуста комплексарщина и злобичка... Цял живот Левски и ЦСКА ще са ви в устата. А бе Пурко, Вечното Дерби е такова защото се гледа от Каспичан до Шабла през Шумен, Сливен и Доспат. А всякакви други издания от сорта на пловдивски, бургаски, македонски и останали "дербита" са си за месна консумация. Седнал той да ми сравнява два отбора създадени преди 5 години, иначе лепнали си звучни имена от сорта на 1962 и 1929 с отбори чиито успехи в Европа ги четете само на книга. Когато се изправите срещу действащ европейски шампион и го победите, или когато влезете да играете в които и да било турнирни групи, тогава можете да давате оценки кои дербита били вечни и кои не. Сополанковци...

Върни се в “Свободна зона”