HoUs4oOL написа:Neron написа:Въобще не ми харесва на къде върви отбора след идването на Гуардиола. Твърди титуляри които направиха блестящи мачове миналата година са резерви глупави тактики постоянен медиен шум и т.н. Още едни 40 милиона за пейката ли ще са това? Централните защитници трябва да са Данте и Боатенг като да се дава шанс на Кирхов в лесните мачове. Не спечелим ли суперкупата на Европа срещу Челси на които имаме да си връщаме много просто да си заминава и да се връща Хайнкес. Не можеш с лека ръка да обръщаш Европейския шампион който за цяла година има 3 загуби на опитно поле. Недопустимо е.
Напълно съм съгласен!
Съгласен съм ... но не напълно . Съгласен съм , че вместо постепенна промяна Гуардиола тръгна да прави революция в играта на Байерн . Предполагам вече е забелязал няколко неща :
1. В невралгични зони на Байерн му липсват играчите които да реализират успешно идеите на Гуардиола . Още от миналата година твърдя , че Данте и Боатенг не притежават необходимите качества да са титуляри в отбор като Байерн . Ван Буйтен вече е на възраст . Добрите игри в защите бяха плод най-вече на помощта която Мартинез , Кроос и Швайнщайгер оказваха на централните защитници .
2. Тони Кроос придобива фундаментално значение за Байерн .
3. Алкантара все още не е готов за титуляр ... а в позиция на единствен дефанзивен халф е напълно безполезен . Всъщност от видяното съм склонен да вярвам , че Гуардиола по-скоро иска да му повери ролята която изпълнява Пирло в Ювентус и Италия .
4.Играчите на Байерн не са свикнали да играят без типичен таран . През цялата си история Байерн е имал силен физически централен нападател . Ще отнеме безумно много време отбора да започне да играе успешно с "фалшива девятка" . Време с което Гуардиола не разполага .
Ако Гуардиола упорства с тази схема ... то най-вероятно на Байерн ще му се наложи до края на трансферния прозорец да закупи поне 1 централен защитник - бърз , с добра техника , който може да участва в изнасянето на топката . Това при положение , че Мартинез също бъде върнат да играе в защита . А в атака да се приеме компромисния вариант Мюлер като централен нападател .