Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ще се включите ли в протестите?

Да
198
56%
Не
153
44%

Общо гласове: 351

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Мнениеот vaskonti » 22 юли 2013 19:34

GOLEADOR написа:Близо 500 страници едно и също.И пак има хора които не разбраха,че протестите са за морал.БСП се опитва да компенсира липсата на морал в правителството с икономически мерки,но не това искат протестиращите.За това и #ДАНСwithme продължава.

Жалко е, че и уж млади хора тук хвърлят капата във въздуха от радост, че сметките за ток щели да паднат с 5лв. Тия хора смятат, че с подобна "мярка" нещо ще се промени, системата ще се размърда. Но, това е българина, сто пъти съм го казвал и ще го повторя - абсолютно си заслужаваме съдбата.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 22 юли 2013 20:03

vaskonti написа:Пак повтарям, че наличието на конкретни и ясни идеи изобщо не значи, че като вземе властта конкретния човек или партия, те ще се случат. Напротив - най-вероятно няма да се случат. Доказателства - последните 24 години, в които именно БСП доминира заедно с ДПС. А както знаем, левите са най-щедри на обещания за доходи и добра социална политика, което пък значи, че именно те са лъгали най-много.
По тази причина протестът в момента, както и този от зимата, не е за или против конкретни политици. Това е повече от очевидно. Може повечето хора да не са в състояние да формулират наистина конкретно какво искат, те просто искат някаква коренна промяна, а не "стани ти да седна аз". Аз и преди съм казвал какви са исканията - нов изборен закон, закриване на институцията ВНС и даване на възможност за промяна на конституцията от обикновено НС с квалифицирано мнозинство от примерно 2/3 или 3/4. Конституцията трябва така да се направи, че да предизвика дълбоки ревизии на всички основни закони - икономически и политически. Направи ли се това, тогава вече и самите политици ще бъдат принудени да се променят. Но да се радваме на БСП, основателите на всички възможни мафиотски структури от началото на 90-те насам, това просто не знам какво е. Навсякъде в Източна Европа, където тия партии изпаднаха от сцената, съответните държави си се развиват като стой та гледай. Тук БСП си остава най-влиятелната партия, съответно развитието ни е точно нулево, а мафията владее държавата.

Извинявай, ама този начин на мислене не мога да го възприема. Искаш нова конституция, ама не можеш да кажеш с какво конкретно тя трябва да е по-различна от старата. Искаш падане на БСП, а не казваш абсолютно нищо за този, който трябва да ги замени. Ще се повторя подобен начин на мислене до нищо хубаво не може да доведе и кристално чист пример е случилото се у нас след 89. Вместо да извършим плавна "перестройка", каквато стана в Русия, ние унищожихме почти всички активи в индустрията и селското стопанство, както и плановите механизми на държавата. Никоя от държавите в Източна Европа, които ми цитираш, не е направила това.

Аз не им се радвам на БСП, но просто смятам, че всички познати алтернативи са по-лоши за страната в момента, както и месеците на безвластие, с които би била съпроводена оставката. БСП поне си имат програма, която засега я изпълняват, а мерките заложени в нея са полезни и необходими за всички български граждани.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 юли 2013 20:56

Веднага мога да ти кажа едно нещо, с което тая конституция крепи правителството, независимо колко е корупционно - фактът, че за да бъде избрано е нужно ЗА да гласуват 61 депутати, а за да бъде свалено, например с вот на недоверие, са нужни 121 депутати. Точно това е причината правителствата до сега, включително това на ГЕРБ, да преживеят десетки вотове на недоверие. А ако бяха реално заплашени да паднат, те нямаше да вършат простотии, а щяха да работят като хората. Ето ти само едно нещо, което може да промени системата из основи. Още колко подобни неща има, не знам, не съм специалист. Представи си още примерно 10, не повече подобни промени, с такова влияние. Дали пък нещата няма да се подобрят?
Ако смяташ, че БСП е алтернатива на останалите, нещо дълбоко си се объркал. 99.99% от останалите са креатури на БСП!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 22 юли 2013 21:39

Както казва един колега по- горе, петстотин страници, а само думи думи думи... Само си говорим!
Аз лично (не ангажирам никого с мнението си) виждам две основни причини за това да сме на това положение и в политически, и в социален план:
Първата причина е повече психологическа, културна. Казвал съм и преди, че повечето хора поставят политическите си пристрастия пред личните желания и емоции. Не мога да си представя да съм привърженик на някоя партия и да вярвам безрезервно в "завета" й, без подлагане на никаква критика на това, което не е правилно, а е очевидно. Трябва или да съм глупав, или да съм платен, да имам облаги, които ме правят дебелокож и сляп към ситуацията.
Втората причина може би е производна на първата, описва я много точно едно мнение от интернет, което преди няколко дни прочетох. Каква е връзката между Готвалдов (Чехия), Берутовице (Полша) и Карлмарксщат (Германия)? И къде е Благоевград в тази връзка? Не е моя тази съпоставка, разбира се, но тя казва всичко.
А дали ще изживеем ние българите собственото си прераждане обновление? Нека бъдем оптимисти! ;)
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 22 юли 2013 22:13

doktora25 написа:
dunavfc написа:Гледам дискусии изобщо не са променили своят характер :mrgreen: За съжаление отиваме на избори Май месец и сами сме си виновни ;) Ако бяхме излезли още по мащабно и то в цяла България,оставката щеше да е факт...

[offtopic]О-о, братчед, какво става, къде се губиш? Питаха за тебе тука доста народ. :) То и мен ме нямаше де дълго време, но като цяло малко ще поразредя.[/offtopic]

Здравей ;) На един студентски стаж съм в едно село и нямам много връзка със света :mrgreen: Скоро съм на линия ;)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 22 юли 2013 22:15

Избори май няма да има, щото Орешарски не иска да разочарова пенсионерите комунисти, които го подкрепят пред НДК :lol:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 22 юли 2013 22:40

dunavfc написа:
Здравей ;) На един студентски стаж съм в едно село и нямам много връзка със света :mrgreen: Скоро съм на линия ;)

А бе , знаех си, че са те пратили да правиш партийна агитация на село, ама сигурно си ударил на камък при червените бабички ;) .Как е на село? Немотия?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 22 юли 2013 23:41

Агитация не правя,просто обичам да боравя с факти и аргументи ;) На село е супер !

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 22 юли 2013 23:54

dunavfc написа:Агитация не правя,просто обичам да боравя с факти и аргументи ;) На село е супер !

И к'во...копате ли на село?

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 23 юли 2013 09:12

Мая Манолова е Мишо шамара в политиката

:) :) :)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”