vaskonti написа:Пак повтарям, че наличието на конкретни и ясни идеи изобщо не значи, че като вземе властта конкретния човек или партия, те ще се случат. Напротив - най-вероятно няма да се случат. Доказателства - последните 24 години, в които именно БСП доминира заедно с ДПС. А както знаем, левите са най-щедри на обещания за доходи и добра социална политика, което пък значи, че именно те са лъгали най-много.
По тази причина протестът в момента, както и този от зимата, не е за или против конкретни политици. Това е повече от очевидно. Може повечето хора да не са в състояние да формулират наистина конкретно какво искат, те просто искат някаква коренна промяна, а не "стани ти да седна аз". Аз и преди съм казвал какви са исканията - нов изборен закон, закриване на институцията ВНС и даване на възможност за промяна на конституцията от обикновено НС с квалифицирано мнозинство от примерно 2/3 или 3/4. Конституцията трябва така да се направи, че да предизвика дълбоки ревизии на всички основни закони - икономически и политически. Направи ли се това, тогава вече и самите политици ще бъдат принудени да се променят. Но да се радваме на БСП, основателите на всички възможни мафиотски структури от началото на 90-те насам, това просто не знам какво е. Навсякъде в Източна Европа, където тия партии изпаднаха от сцената, съответните държави си се развиват като стой та гледай. Тук БСП си остава най-влиятелната партия, съответно развитието ни е точно нулево, а мафията владее държавата.
Извинявай, ама този начин на мислене не мога да го възприема. Искаш нова конституция, ама не можеш да кажеш с какво конкретно тя трябва да е по-различна от старата. Искаш падане на БСП, а не казваш абсолютно нищо за този, който трябва да ги замени. Ще се повторя подобен начин на мислене до нищо хубаво не може да доведе и кристално чист пример е случилото се у нас след 89. Вместо да извършим плавна "перестройка", каквато стана в Русия, ние унищожихме почти всички активи в индустрията и селското стопанство, както и плановите механизми на държавата. Никоя от държавите в Източна Европа, които ми цитираш, не е направила това.
Аз не им се радвам на БСП, но просто смятам, че всички познати алтернативи са по-лоши за страната в момента, както и месеците на безвластие, с които би била съпроводена оставката. БСП поне си имат програма, която засега я изпълняват, а мерките заложени в нея са полезни и необходими за всички български граждани.