Литературен кът: Дискусии относно автори и произведения

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pumpo
Контакти:

Re: Литературен кът: Дискусии относно автори и произведения

Мнениеот pumpo » 09 юли 2013 16:36

КНДР написа:Поздравления за темата другарю ! Но не видях социалистически трудове ? Били ни написъл любимите си Соц. трудове ?

Другарю, няма ли да ни предложите някой севернокорейски бестселър одобрен от Партията Майка :lol: :lol: :lol:

Trimastiki
Контакти:

Мнениеот Trimastiki » 09 юли 2013 16:49

MagicMoments написа:
Trimastiki написа:Хахаха, обичам черния хумор. :lol:

Де да бяха тия идиотски теми хумористични :evil: :evil:

Ама те, ако не са хумористични, друго не им остава освен да са идиотски :roll:

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 09 юли 2013 16:52

Прочее, има ли сред вас почитатели на Светослав Минков?
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 юли 2013 16:54

Тя е свързана с премахването на определени художествени произведения от учебната програма в началното училище и замяната им с по-стойностни, будещи мисълта творби.

Началното образование обхваща децата на възраст между 7-11г.
Най-нормалното нещо на света е да изучават т.нар детска литература и съответно автори като Астрид Линдгрен,Шарл Перо,Андерсен,Братя Грим,Киплинг,Марк Твен и др..Тяхното творчество е т-нар първо стъпало в света на литературата,чрез което малките читатели освен че равиват своето въображение,но и оформят т.нар литературна култура за в бъдеще.
Светът на децата в тази възраст е толкова безгрижен и наивен,понякога олицетворяващ напълно някои литературен герой или сюжет,а и преоткриването им в детските книги(доста често между другото),оформя техният мироглед,защото в крайна сметка във всяка детска книга има "заложена" поучитилна житейска история ;)

Потребителски аватар
pumpo
Контакти:

Мнениеот pumpo » 09 юли 2013 17:00

Има ли любители на Ървин Уелш сред форумците? ;)

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 09 юли 2013 17:01

Вижте, аз съм на мнение, че децата по рождение имат огромен умствен потенциал, който трябва да бъде използуван максимално, а така наречената детска литература обезателно пречи на този процес. Младежите трябва да се третират сериозно, за да се почувствуват и те самите като сериозни, мислещи люде! Мигар сме толкова оскотяли, че да оставим школниците да тънат в посредствеността, вместо да ги поведем дружно към извора на истинската просвета?
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 09 юли 2013 17:06

shumkar_44 написа:Вижте, аз съм на мнение, че децата по рождение имат огромен умствен потенциал, който трябва да бъде използуван максимално, а така наречената детска литература обезателно пречи на този процес. Младежите трябва да се третират сериозно, за да се почувствуват и те самите като сериозни, мислещи люде! Мигар сме толкова оскотяли, че да оставим школниците да тънат в посредствеността, вместо да ги поведем дружно към извора на истинската просвета?

Правиш ли разлика между деца и младежи!?

пп:Ти самият призоваваш към литературна култура и чиста просвета,а в коментарите си изполваш архаизми :oops:
Нормално ли е това!?

Потребителски аватар
КНДР

Мнениеот КНДР » 09 юли 2013 17:16

shumkar_44 написа:Вижте, аз съм на мнение, че децата по рождение имат огромен умствен потенциал, който трябва да бъде използуван максимално, а така наречената детска литература обезателно пречи на този процес. Младежите трябва да се третират сериозно, за да се почувствуват и те самите като сериозни, мислещи люде! Мигар сме толкова оскотяли, че да оставим школниците да тънат в посредствеността, вместо да ги поведем дружно към извора на истинската просвета?

Напълно Ви подкрепям, другарю. Няма смисъл, децата да си губят времето в четене на западняшката буржоазна литература с техните наивни герои. От малки трябва, да четат трудовете на Смирненски, Минков, Островски, Иван Вазов и така нататъка.
Най-великите държави в света - Русия, КНДР, Китай, Куба, Виетнам.
Най-великия вожд - Ким Чен Ун
Велики личности - Карл Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Ким Чен Ир, Ким Чен Ун и др.

Еврейският съюз (ЕС) и капитализма най-големия бич на общество!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 юли 2013 17:43

smoothc написа:КНДР и Shumkar_44 са един и същ човек ;)

И как го разбра :?
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”