Какво ще направя, ако управлявам държавата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Какво ще направя, ако управлявам държавата

Мнениеот dunavfc » 12 юни 2013 19:23

doktora25 написа:
dunavfc написа:Ама ти вярно си бил,абсолютен комунист...!? Аз мислех,че си от свестните леви,ама съм се объркал жестоко...Национализация на ЕРП-тата,премахване на плоският данък и още по-голям такъв за гадните богати капиталисти.Особено за последното не видя ли какво се случи в Франция ? Напускане на НАТО,изхвърляне на Американците,обаче при възможност привличане на руснаците нали ? Много ми хареса т.9 в която с която директно ще увеличиш циганското население многократно...

Я ми кажи една "свястна лява" мярка, че ми е интересно. Той плоският данък е в пълно противоречие с дефиницията за ляво. Относно НАТО не съм писал напускане, не че не ми се иска, но този въпрос най-добре да бъде решен чрез референдум. По отношение на т. 9 точно обратното мисля че ще случи. Целта е те да не са заинтересувани да правят повече от 3 деца. А повече деца да имат голяма изгода да правят тези, които докажат че имат голям доход.

Има нормално ляво като това в Скандинавия,но и там има недъзи...Твоето е крайно ляво - национализация,премахване на плоският данък и набутване на 50-60-70 % за богатите.Точка 9,не знам,какво мислиш,аз ти казвам,какво ще стане...Те сега я практикуват тази практика,правят деца само и само да вземат някой лев и да може след време да използват децата си за просия/кражби/работа,а ако ги стимулираш след 3-тото дете,ще стане мазало !!!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 12 юни 2013 19:34

dunavfc написа:Има нормално ляво като това в Скандинавия,но и там има недъзи...Твоето е крайно ляво - национализация,премахване на плоският данък и набутване на 50-60-70 % за богатите.Точка 9,не знам,какво мислиш,аз ти казвам,какво ще стане...Те сега я практикуват тази практика,правят деца само и само да вземат някой лев и да може след време да използват децата си за просия/кражби/работа,а ако ги стимулираш след 3-тото дете,ще стане мазало !!!

Първо нямам предвид 60-70%, а до 25 максимум. Плоският данък е в пълно противоречие с дефиницията за ляво и няма в момента социалист, който да го подкрепя. Сега разбирам че ТК явно го е въвела под натиска на НДСВ и ДПС. По т. 9 ти казвам че точно тези които сега правят по много деца, няма да са заинтересувани да правят повече от 3, защото от 4-тото нататък те няма да взимат детски. Но примерно богатият ако има 5-6 деца няма да плаща данък от 25%, ами 10%. А относно национализацията аз мечтая да има мощен държавен сектор с множество държавни предприятия, които да са на печалба и да носят директни приходи в хазната. Разбира се национализацията не трябва да е насилствена.
Тук ти не си достатъчно конкретен. Кажи ми една конкретна "свястна лява" мярка. ;)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 юни 2013 19:40

Плоският данък,естествено,че е дясно правило,кой е казал обратното ? Със сигурност не съм аз...
Поднасям,абсолютно извиненията си по т.9,прочел съм го точно обратното на това,което си написал ;) След като го прочетох отново,съм напълно съгласен с него ;)
Аз разбрах,че след 3-тото дете,надбавките да се увеличат и от там стана объркването ми...Още веднъж,извинявам се ;)

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 12 юни 2013 19:46

saso_big написа:
tsonpen написа:Реално Варна вече е по-голяма от Пловдив като население. Ако видите данните от последното преброяване и отчетете ръста при двата града ще се убедите, че е така. Но пък странно с по-малък бюджет.

Към бюджета на Пловдив за 2012 има две прибавки

13 милиона за софийските отпадъци
15 милиона за спортна зала

Иначе са почти равни. Варна лятото става от 350 на 500+ постоянни, като прибавим и туристите и става лудница.

Варна 312889 334870
Пловдив 338224 338153

Първата цифра е населението на града през 2001-ва, втората през 2011-та. Както виждаме, Пловдив дори намалява, но е близо до константното състояние. При Варна за 10 години населението се е увеличило с 22 хил души, което прави по 2200 на година. Разликата в населението на двата града към 2011 е по-малко от 3500 души. Значи днес би трябвало Варна да е с повече жители. При това разстежът на Варна е основно от хора от други населени места, част от които не ги отчита статистиката. Единствено София бие Варна по прираст.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
saso_big
Контакти:

Мнениеот saso_big » 12 юни 2013 19:50

tsonpen написа:
saso_big написа:
tsonpen написа:Реално Варна вече е по-голяма от Пловдив като население. Ако видите данните от последното преброяване и отчетете ръста при двата града ще се убедите, че е така. Но пък странно с по-малък бюджет.

Иначе са почти равни. Варна лятото става от 350 на 500+ постоянни, като прибавим и туристите и става лудница.

Варна 312889 334870
Пловдив 338224 338153

Първата цифра е населението на града през 2001-ва, втората през 2011-та. Както виждаме, Пловдив дори намалява, но е близо до константното състояние. При Варна за 10 години населението се е увеличило с 22 хил души, което прави по 2200 на година. Разликата в населението на двата града към 2011 е по-малко от 3500 души. Значи днес би трябвало Варна да е с повече жители. При това разстежът на Варна е основно от хора от други населени места, част от които не ги отчита статистиката. Единствено София бие Варна по прираст.

Ми, така е. Никой не го оспорва това. Защо го пишеш?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 юни 2013 19:52

Ако не в момента,то съвсем скоро Варна,ще мине Пловдив,това е неизбежно просто.А след някое и друго десетилетие,това ще направи и Бургас ;) Просто морето е огромен потенциал и е трудно за един град,който няма това богатство да се съревновава с такива,които имат ;)

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 12 юни 2013 19:59

tsonpen написа:
saso_big написа:

Варна 312889 334870
Пловдив 338224 338153

към община Варна бяха присъединени изкуствено няколко селца и градчета и на това се дължи стопяването на разликата,основния фактор е тренда на ражданията и показва ,че Варна няма шанс

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 12 юни 2013 20:15

dunavfc написа:Ако не в момента,то съвсем скоро Варна,ще мине Пловдив,това е неизбежно просто.А след някое и друго десетилетие,това ще направи и Бургас ;) Просто морето е огромен потенциал и е трудно за един град,който няма това богатство да се съревновава с такива,които имат ;)

Пловдив е пресечна точка на 3-4 транспортни коридора,има стратегическо географско положение,еднакво отдалечен от всички краища на страната,земеделски регион,с богата история и голям туристически потенциал,през вековете винаги е бил голям и богат град,истина е че последните 20 години е пълен нок даун,в следствие на финансови блокади и некомпетентно управление.Но не виждам какво толкова дава повече морето от това,дори може да създава пречки да бъдещо развитие на града,например за водоснабдяването и канализациято

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 юни 2013 20:21

Аз съм съгласен с плюсовете,които изброи,без тези,които са от графата "История",но морето е по притегателен обект,по една проста причина,защото е МОРЕ ;) Мисля,че ще схванеш,какво имам предвид 8-) Да сме живи и здрави през 2021 и ще видиш,че разликата между Пловдив и Варна ( ако двата града разбира се не влязат в безумен спор и започнат да присъединяват към себе си всякакви села и паланки ) ,ще бъде доста в полза на Варна ;)

Нищи лично към Пловдив,за мен всеки български град или село е скъп и си го тача наравно,но такива са реалностите ;)

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 12 юни 2013 20:28

Aз си мисля че във форума има хора готови за министри,направо сме готови да излъчим правителство,само не знам как ще се справим с фенските пристрастия, иначе с политическите можем да постигнем съгласие.

Върни се в “Свободна зона”