Meropa написа:Абе поне един смислен коментар няма ли да се появи от някъде? Първо какво означава да се загуби история? Дружеството ЦСКА, притежавано от Титан е едно чисто и просто акционерно дружество. Отборът и марката ЦСКА са съвсем друго нещо. Дружествата могат да фалират, да се обединяват, поглъщат и т.н. Утре както е акционерно дружество, ЦСКА може да стане и ООД. И какво? Ще изчезне ли историята? Зад четирите букви седи историята и традицията, не зад това дали е фалирало АД, ООД или от кой се притежава то. Фалит на дружеството не означава край на ЦСКА. ЦСКА ще свърши ако феновете забравят кой е този отбор.
Някой дават примери с Реал Мадрид и Барселона, и разни други, дето имали какви космически заеми, а тях не ги барали. ДА! Имат заеми, обаче вижте и колко милиона приходи от вън само имат -от трансефери, от реклама, от билети, от наградни фондове. Банките им дават заеми защото знаят че могат да ги обслужват.Те за разлика от ЦСКА са утвърдени и наистина работещи не само спортни, но и търговски марки и затова трупат пари. А какви приходи имат нашите отбори? ОТ по седем - осем хиляди души на мач в най-добрия случай напоследък и с билетчета 5-10-20... Тук там половин, един милион от участия в Европа, ако имаме късмет да не отпаднем рано рано, и ПАРИТЕ НА НЯКОЙ СПОНСОР!!!! Не заработени пари, а на НЯКОЙ СПОНСОР. Нашите клубове всички до един са едни бездънни финансови дупки. Нищо не печелят, а засмукват всичко. Можете ли да ми кажете защо има футболисти, които за нашите мизерни стандарти вземат по 20 - 30 хил. заплата на месец? Нито ги гледат пълни стадиони, нито допринасят за рекламата нищо... А един среден, работещ човечец, който с труда си създава някакъв продукт се смята за късметлия ако спечели 1000-2000 лв. на месец! Това е първото извращение на нашия футбол и е еднакво за всички БГ отбори. И да съм най-големия ЦСКА-р не бих налял и един шибан лев в нещо, което предварително няма развитие и е обречено. И не само в ЦСКА, а и на всякъде другаде. От къде на къде трябва някой да се намери та да внася 35 милиона дългове, грешки на цялата политика до сега? Това ли е цената която ЦСКА трябва да плати уж за да си запази историята, която всъщност никой не може да ни я отнеме?
И тук идват другите варианти! Онова започване от регионалната група и възраждането. Ако не греша, когато отбор изпадне от професионалната лига,договорите с професионални играчи се прекратяват. Тоест всичката тая високоплатена пасмина, иска - не иска, трябва да си ходи и то без бомбастични обезщетения за преждевременно прекратен договор. Ако и това не подейства, дружеството е напълно фалирало и няма какво да му вземат дори и по съдебен път. Тогава да дойдат спонсори - ЦСКА-ри и да си дадат парите за нещо истинско и хубаво. И тогава парите
няма да са чак толкова много, защото е страшна грехота да налееш цели 35 милиона лева за стари дългове, вместо с тия пари да възродиш себе си. Та почваме си от регионала, без бомбастични заплати, с български момчета. Възражда се школата, публиката се радва на този отбор и само след няколко години сме там където ни е мястото. Но ще сме израстнали, а няма да сме изкуствено отгледани с мултимилионни безумни селекции и заеми. Аз не искам да гледам ЦСКА с такава игра като от последните сезони. На никаква цена!!!
Абсолютно и аз така мисля, даже го казах още сутринта, но не тук. На мои си хора.

Не съм юрист, но знам, че една фирма може да фалира, но марката й може да бъде продадена на друга, заедно с всичко останало. А както казваш, с АД-тата май е още по-лесно.

Реално погледнато аз разбирам нещата по следния начин- в момента, в който ЦСКА, Левски или някой друг отбор е учредил това АД, старият клуб и историята му май спират да съществуват точно от този момент. Дали е така не знам, не мога да го твърдя със сигурност.

Тогава ще излезе, че всички сме живели в заблуда.