dromihait написа:СТАМАТ, +100!
demy27, съжденията ти са нелогични.
Първо - няма капчица основание твърдението, че непушачите са по- толерантни. По- скоро вярно е обратното.Съдя не само по богатия си личен си опит. Ако бе така, в държава с преобладаващо пушещо пълнолетно население подобна забрана не би минала в парламента и дори не би се дискутирала. Освен това пушачите реално нямат организация, която да защитава правата им - от другата страна има безброй фондации и организации срещу тютюнопушенето, чиито ръководства усвояват средства. А и не забравяй, че пушещите не искат забрана на заведенията за непушачи.![]()
![]()
Толкоз за толерантността.
Второ - никой никого не принуждава да ходи в задимени дупки. Ходи там, където ти е готино. Ти обаче държиш да ми забраниш аз да ходя там, където на мен ми е кеф. Та кой, казваш, е по- толерантен?
Ако ще говорим за личен опит, безброй пъти съм виждал, как компания в която пушачите са 1/4 отиват в заведение където се пуши, но никога не съм виждал пушачи, заради компанията да ходят в заведения, където не се пуши. Относно липсата на организация която да защитава правата на пушачите - правата на пушачите се защитават от производителите на цигари а с тях едва ли може да се мери която и да е правозащитна организация. А интерпретацията, че аз искам да забраня на пушачите да ходят по заведения също е крайно не коректна. Ако се изчистят всички подробности и останат само фактите имаме две групи хора или два отделни индивида. Действията на единият вредят на здравето на другият. Кой с кого трябва да се съобразява?