Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Мнениеот GOLEADOR » 28 май 2013 23:26

Lyubooo написа:пълна ориенталщина е това!
"Представителите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация"
точно па тия как са се извисили!
аз като видя че някъде е задимено по го оприличавам на бардак и кръчма отколкото на хотел и ресторант!
ето че новото правителство още преди да се е родило почна с някакви лобистски закони! Ужас!

Тютюнопушенето е вредно, предизвиква смъртоносни болести, води до зависимост и т.н. просто няма морална причина това деяние да се позволява публично отново!

На БСП/ДПС не им пука за теб,важното е да си прокарат лобистките закони и да се нагушат/напушат с кинти.Хората кучета ги яли.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 май 2013 23:39

dunavfc написа:Момента е много тънък,но малко хора разбират,идеята на цялата забрана.Няма как пушачите и непушачите да бъдат с равни права,защото едното е вредно,а другото не,това толкова ли е трудно да се разбира ? Това,че цигарите са законни и все още не са забранени,не означава,че от морална гледна точка са ОК. Всяка една компания в света има поне 1 пушач или поне 1,който не пуши,айде обяснете ми,ако имаме едно заведение,разделено на две,кой в групата ще надделее и кой ще бъде прецакания ? Трябва ли спра да се виждам с моите приятели,заради едни шибани цигари ? Трябва ли да подбирам своите познанства по цигарен принцип,само защото на някой му е толкова трудно да излезе за 5 мин. на чист въздух ?
Тази забрана накара много хора или да се ограничат от пушенето или тотално да го спрат и точно това беше една от целите на забраната. Забраната има и един друг смисъл,който обаче е в далечното бъдеще. Когато нашите деца израснат в заведения ,където цигареният дим е тотално отсъстващ , тогава и самите деца , ще имат по голям шанс да не се захванат с тия лайна. Ако се изчистят тия неща и от училище,няма да има ценна !

Искам да повторя още веднъж нещо изключително важно ! Нямам как да сложим на един кантар нещо което е вредно и нещо което е полезно !!! Не виждам логика в това да толерираме и да приемаме нещо,крайно неприятно като цигарите,наравно с това да не се пуши !

Според мен гледаш от неправилен ъгъл. Няма кантар, няма сравнение. Няма вредно или не. Всеки сам решава дали да пуши или не. Може да се каже, че алкохола е вреден, МакДон е вреден и тн. Хората сами решават дали да консумират от съответния продукт или не. При наличието на отделни помещения - никой който не желае да консумира съответния продукт не е задължен да го прави. Това как ще се оправяте с приятелите си и в кое помещение ще отидете си е личен проблем на всеки и е крайно непремерено да очакваш закон да реши взаимоотношенията с приятелите ти и да ги наклони в твоя посока. Така смятам аз.
Лична свобода и личен избор... както на собственика на съответното заведение, така и на съответния потребител.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 28 май 2013 23:52

Дадох ти примера с приятелите,чисто като някакъв морален пример,естествено,че законна не може да се съобразява с това. Пушачите имат избор,кой каза,че нямат ? Излизат на вън на чист въздух,стоят 5 мин. и са готови ;) А в тях,могат да пушат,ако искат по 2 кутии наведнъж.
Да попитам и нещо друго,не е ли най-важно мнението на народа ? След като 65 % от Българите,не одобряват премахването на забраната,защо изобщо коментираме тази тема ? Не беше ли "Глас народе,глас божи" ?
Последна промяна от dunavfc на 28 май 2013 23:53, променено общо 1 път.

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 28 май 2013 23:53

GOLEADOR написа:
Lyubooo написа:пълна ориенталщина е това!
"Представителите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация"
точно па тия как са се извисили!
аз като видя че някъде е задимено по го оприличавам на бардак и кръчма отколкото на хотел и ресторант!
ето че новото правителство още преди да се е родило почна с някакви лобистски закони! Ужас!

Тютюнопушенето е вредно, предизвиква смъртоносни болести, води до зависимост и т.н. просто няма морална причина това деяние да се позволява публично отново!

На БСП/ДПС не им пука за теб,важното е да си прокарат лобистките закони и да се нагушат/напушат с кинти.Хората кучета ги яли.

Тютюнопушенето, слава Богу, все още не е ДЕЯНИЕ!!! Да вредно е, но защо продават цигари????????????? С такива ЗАКОНИ не може да се постигне АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ЕФЕКТ!!!! ТОЧНО ТОЗИ ЗАКОН Е ЛОБИСТКИ!!! Целта му не е да ни направи по-здрави, а да пълни хазната!!!! Ние пушачите искаме просто да се събираме в определените за целта места(КРЪЧМИТЕ) и да да си говорим за нашият Бог!!!! НЯКОЙ ИСКА ДА НИ ЗАБРАНИ!!! ЗАЩО!!! НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ПУШИМ У ВАС, А В ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ПУШАЧИ!!!! НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ЗАБРАНИМ НА МЕКИТЕ КИТКИ ДА СА ТАКИВА!!!! ЩОМ СИ СЕ ХАРЕСВАТ ДА СЕ СЪБИРАТ!!! ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ПРИНЦИП!!!! АЗ НЕ ИСКАМ ДА ЗАБРАНЯ НА НЯКОЙ ДА ПИЕ В КРЪЧМИТЕ, ЗАЩОТО ТОВА СА ПИВНИЦИ, А НЕ ТЕАТРИ!!! ПИАНГУРИНА Е 100 ПЪТИ ПО-ОПАСЕН ОТ ПУШАЧА, НО НЕ МУ ЗАБРАНЯВАТ!!!!!ЗАЩО НА МЕН ДА МИ ЗАБРАНЯВАТ ДА ПУША В ЗАВЕДЕНИЕ ЗА ПУШАЧИ???????????????????????????????? НЕЛОГИЧНО, НЕДЕМОКРАТИЧНО, ДИСКРИМИНАЦИОННО!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 28 май 2013 23:55

Кое му е лобисткото на забраната за тютюнопушене на обществени места?Чие лоби облагодетелства този закон?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 29 май 2013 00:06

dunavfc написа:Дадох ти примера с приятелите,чисто като някакъв морален пример,естествено,че законна не може да се съобразява с това. Пушачите имат избор,кой каза,че нямат ? Излизат на вън на чист въздух,стоят 5 мин. и са готови ;) А в тях,могат да пушат,ако искат по 2 кутии наведнъж.
Да попитам и нещо друго,не е ли най-важно мнението на народа ? След като 65 % от Българите,не одобряват премахването на забраната,защо изобщо коментираме тази тема ? Не беше ли "Глас народе,глас божи" ?

85% ОТ НАРОДА не одобрява меките китки! Не одобрява и сватбите между меки китки!!! Какво да направим според теб?????? Трябва ли децата ни да гледат по улиците СПЛЕТЕНИ МЕКИ КИТКИ ОБЯСНЯВАЙКИ СЕ В ЛЮБОВ??????????? Какво ти е мнението по този въпрос??????

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 29 май 2013 00:17

GOLEADOR написа:Кое му е лобисткото на забраната за тютюнопушене на обществени места?Чие лоби облагодетелства този закон?

ЕВРОПЕЙСКОТО!!! БЯХМЕ НА 5 МЯСТО В СВЕТА ПО ПРОИЗВОДСТВО НА ТЮТЮН!!! ТОВА СА СТРАШНО МНОГО ПАРИ И МНОГО ПО-ЧИСТИ ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ОРЪЖИЕ!!!ЗАЩО НЕ ЗАБРАНЯТ ВСЯКАКВО ОРЪЖИЕ, ТО ЩЕ ПОГУБИ ЧОВЕЧЕСТВОТО????? МИЛИОНИ ПЪТИ ПО- ВРЕДНО И ОПАСНО ЗА СВЕТА!!!! ТЕ ИСКАХА ДА ЗАБРАНЯТ И ПИЕНЕТО!!! ЗАЩО ББ СЕ ИЗПЛАШИ ТОГАВА И РАЗРЕШИ ДА СЕ ВАРИ РАКИЯ, НООООООО ПАК КОСВЕН ДАНЪК!!!!!!!!!!!! ВАРЕНЕТО НА РАКИЯ ПРЕЧИ НА ГОЛЕМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МАРКОВИ ПИТИЕТА. АЗ НЕ ПИЯ, НО НЕ МИ ПРЕЧИ, ЧЕ ДРУГИТЕ ПИЯТ!!! ПРЕЧИ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПРОДАВАТ МАРКОВИТЕ БОКЛУЦИ!!! НАШАТА ДОМАШНА РАКИЯ Е 10 ПЪТИ ПО БЕЗОПАСНА АКО Е ПРОИЗВЕДЕНА С МЕРАК!!! ЕВРОПА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА НИ ПРИТИСКА ДА ЗАБРАНИМ ДОМАШНАТА РАКИЯ!!! ТОВА Е ЛОБИРАНЕ ЗА НЕЩО ПОД ПРЕТЕКСТ, ЧЕ НАШАТА РАКИЯ Е ВРЕДНА!!! Аз искам едно принципност!!! Стоим си ние пушачите по определените места и си пушим без да тормозим непушачите!!! Те да си стоят където искат и да отскачат за 5 минути до Пирин и Рила за глътка чист въздух, че с тези тецове и автомобили въздухът е АДСКИ ОТРОВЕН!!!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 29 май 2013 00:28

СТАМАТ написа:
dunavfc написа:Дадох ти примера с приятелите,чисто като някакъв морален пример,естествено,че законна не може да се съобразява с това. Пушачите имат избор,кой каза,че нямат ? Излизат на вън на чист въздух,стоят 5 мин. и са готови ;) А в тях,могат да пушат,ако искат по 2 кутии наведнъж.

85% ОТ НАРОДА не одобрява меките китки! Не одобрява и сватбите между меки китки!!! Какво да направим според теб?????? Трябва ли децата ни да гледат по улиците СПЛЕТЕНИ МЕКИ КИТКИ ОБЯСНЯВАЙКИ СЕ В ЛЮБОВ??????????? Какво ти е мнението по този въпрос??????

Братле ти четеш ли аз,какво пиша или си просто писател ? Щом мнозинството от народа не одобрява нещо,каквото и да е било,просто няма да се приеме и толкова,то е просто.Народа,ако е против гей браковете,те ще продължават да си бъдат забранени,какъв е проблема ? Какво искаш от мен ? Важен е гласът на мнозинството,не на някакви кръгове,организации и т.н.

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 29 май 2013 00:33

Когато измислят един световен закон, да се плаща данък ЖИВОТ 99,99% ОТ ПРОДАДЕНО ОРЪЖИЕ, ЩЕ КАЖА ТОВА Е СПРАВЕДЛИВОСТ!!!! ЗАПАДНА, ЕВРОПЕЙСКА, РУСКА, КИТАЙСКА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ, А НЕ ДАЛИ БАЙ СПИРО ЩЕ ПУШИ ИЛИ ПИЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЗА ЦЕЛТА МЕСТА!!!!

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 29 май 2013 00:36

dunavfc написа:
СТАМАТ написа:

Братле ти четеш ли аз,какво пиша или си просто писател ? Щом мнозинството от народа не одобрява нещо,каквото и да е било,просто няма да се приеме и толкова,то е просто.Народа,ако е против гей браковете,те ще продължават да си бъдат забранени,какъв е проблема ? Какво искаш от мен ? Важен е гласът на мнозинството,не на някакви кръгове,организации и т.н.

ЧЕТИ ПО-ГОРЕ!!!! ИМА ЛИ ЧОВЕК ОТ НАРОДА КОЙТО ДА Е ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ОРЪЖИЕ И АТОМНИ БОМБИ???? НО НЯМА ЗАБРАНА!!!! И ЗА МЕКИТЕ КИТКИ НЯМА ДА ИМА ЗАБРАНА!!!! ПРОСТО ТОВА ЗА НАРОДА Е .............ДРУГА ТЕМА!!!!:)))))))))))

Върни се в “Свободна зона”