Ще произвеждат Мерцедеси и Поршета край Видин

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BadBoy

Re: Ще произвеждат Мерцедеси и Поршета край Видин

Мнениеот BadBoy » 08 апр 2013 19:31

didayyord написа:
BadBoy написа:
didayyord написа:Ооооо, сега очаквам в следващия месец желание да произвеждат у нас да изявят и Ферари, Ролс Ройс, Кадилак и много, много други.

Разликата идва от това, че в германия средната заплата в един завод на Мерседес вероятно е 3000 евро, а у нас ще е 500 евро.
Хипотетично ако в един подобен завод работят 1000 човека в единия случай трябва да извадят 3 милиона евра за заплати, а в другия 500К, то ест завода ще се изплати за 6-7 години само от разликата в заплащането, елементарно е ;)

А случайно да знаеш, че те вече си имат завод в Турция. Слагам каса бира, че след изборите тая партенка, ще бъде забравена.

Близкия изток е доста голям регион, явно си пропуснал този факт, а самата Турция е огромен пазар и не случайно там няма икономическа криза и са във възход.
Вероятен завод у нас ще изнесе част от производството на един хвърлей място в държава от ЕС, не случайно един от добре работещите заводи на ОПЕЛ се намира в Испания.

В Турция има заводи на още 2-3 концерна единия е на FIAT
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 08 апр 2013 19:40

dunavfc написа:
Red Warrior написа:
dunavfc написа:Да плюем и да търсим кусури можем,ама някой би ли излязал сега и да каже,едно браво на правителството,че след продължителни и дълги преговори успяха да предложат по-добри условия на Мерцедес и те избраха България,вместо съседна Сърбия или Румъния...

Братле, стига си се излагал с твоето правителство. Данъците и финансовата стабилност са същите като преди ББ. По-скоро със социлната и политическата криза, твоето правителство е изгонило други инвеститори.

Дам,много по лесно е да кажеш,че теоретично правителство на ББ е изгонило инвеститори от ранга на Майкрософт,Гугъл,Фейсбук,БМВ или Уолмарт,но когато на практика нещо се направи е хубаво да се адмирира.

ББ се хвали с финансовата стабилност, която е от 15 години и с десятъка въведен от Серго Прашката. Даваш ли си сметка, че той се хвали с неща, които не са негово достояние? Признавам му единствено това, че отпуши еврофондовете, които ни спряха заради Тройната коалиция, но това не е достатъчно. Спря важните реформи в здравеопазването, образованието и администрацията. Замрази доходите за 4 години. Не поведе война с монополите, а побърза да отиде на избори докато не му се е сринал рейтинга. Възхваляваше диктатора Живков. Държеше се арогантно с гражданите (пържолките, мат'ряла, българите да се държат изкъсо като кучета). За Мишо Бирата и другите простотии да не говорим. ББ е прекалено повърхностен, първичен и некомпетентен човек за да бъде премиер!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 апр 2013 19:57

Red Warrior написа:
dunavfc написа:
Red Warrior написа:
dunavfc написа:Да плюем и да търсим кусури можем,ама някой би ли излязал сега и да каже,едно браво на правителството,че след продължителни и дълги преговори успяха да предложат по-добри условия на Мерцедес и те избраха България,вместо съседна Сърбия или Румъния...

Братле, стига си се излагал с твоето правителство. Данъците и финансовата стабилност са същите като преди ББ. По-скоро със социлната и политическата криза, твоето правителство е изгонило други инвеститори.

Дам,много по лесно е да кажеш,че теоретично правителство на ББ е изгонило инвеститори от ранга на Майкрософт,Гугъл,Фейсбук,БМВ или Уолмарт,но когато на практика нещо се направи е хубаво да се адмирира.

ББ се хвали с финансовата стабилност, която е от 15 години и с десятъка въведен от Серго Прашката. Даваш ли си сметка, че той се хвали с неща, които не са негово достояние? Признавам му единствено това, че отпуши еврофондовете, които ни спряха заради Тройната коалиция, но това не е достатъчно. Спря важните реформи в здравеопазването, образованието и администрацията. Замрази доходите за 4 години. Не поведе война с монополите, а побърза да отиде на избори докато не му се е сринал рейтинга. Възхваляваше диктатора Живков. Държеше се арогантно с гражданите (пържолките, мат'ряла, българите да се държат изкъсо като кучета). За Мишо Бирата и другите простотии да не говорим. ББ е прекалено повърхностен, първичен и некомпетентен човек за да бъде премиер!

Абе пич,какво общо имат тия неща с конкретната новина ? Но за да не останат твоите манипулации,без отговор ще си позволя да ти отговоря ;)
Първо финансовата стабилност на България и в момента ( надявам се различаваш финансовата със социалната стабилност ) е на много добро ниво,не питай мен,а експертите,които ни хвалят доста често.Серго Прашката беше най-големият късметлия на света,затова че имаше възможността да работи след едни доста добри правителства на Царя и Костов,това което той трябваше да направи е да не осере тази възможност,горе-долу се справи добре.Реформите в споменатите сектори са изключително тежки и тромави,аз съм на мнение,че в здравеопазването ГЕРБ се провалиха за другите сфери не съм съгласен.
Това,че ББ замрази доходите,хората го приемат като минус,но никой не си прави труда да прецени и да анализира,че в тази икономическа криза в цял свят и особено при нас в Европа,можеше да бъде много по лошо,ако я нямаше нашата финансова стабилност и не само,да не се увеличат,но и доходите да паднат !!! Пример за това видяхме в поне 10 страни от ЕС,няма да ги изброявам,достатъчно слушаме за тях.Ако си мислиш,че който и да е на мястото на ББ щеше да оправи доходите в тия смутни времена,жестоко се бъркаш.Това за Живков му е единственият минус поне в моите очи,аз знам,какво имаше предвид той с позитивите,които каза за него и знам,че думите му бяха жестоко извъртяни,но все пак това не го оправдава.А глупостите за материала,пържолите и т.н са толкова дребнави,че нямам думи просто ! Да не кажа,колко по-велики хора в тази страна,смятат,че наистина сме лош материал и аз лично бих се съгласил с това,въпреки че естествено,че и аз съм кюпа.

iliyan

Мнениеот iliyan » 08 апр 2013 20:10

Дунавчо какво го хвалиш толкова Б.Б. ?! Бил спрени еврофондове заради тройната коалицията !!! Е поне не ги даваха тези еврофондове на разни закъсали чалгаджии !!!
Костов унищожи родният ми край като Министър на Икономиката и Министър - Председател ! Защо не го питат защо никога не си прибира в родниян си край ( гр.Лом) твоят любим Костов ?!
Щото сигурно съгражданите му ще го убият с камъни !!! Този Костов толкова неща е ликвидирал в Северозадна България , че сигурно и правнуците ще гледат да не се веснат там !!!
Може и те да го отнесат благодарение на него !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 апр 2013 20:13

Концентирайте се върху конкретната тема ;)

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 08 апр 2013 20:15

BadBoy написа:
didayyord написа:
BadBoy написа:
didayyord написа:Ооооо, сега очаквам в следващия месец желание да произвеждат у нас да изявят и Ферари, Ролс Ройс, Кадилак и много, много други.

Разликата идва от това, че в германия средната заплата в един завод на Мерседес вероятно е 3000 евро, а у нас ще е 500 евро.
Хипотетично ако в един подобен завод работят 1000 човека в единия случай трябва да извадят 3 милиона евра за заплати, а в другия 500К, то ест завода ще се изплати за 6-7 години само от разликата в заплащането, елементарно е ;)

А случайно да знаеш, че те вече си имат завод в Турция. Слагам каса бира, че след изборите тая партенка, ще бъде забравена.

Близкия изток е доста голям регион, явно си пропуснал този факт, а самата Турция е огромен пазар и не случайно там няма икономическа криза и са във възход.
Вероятен завод у нас ще изнесе част от производството на един хвърлей място в държава от ЕС, не случайно един от добре работещите заводи на ОПЕЛ се намира в Испания.

В Турция има заводи на още 2-3 концерна единия е на FIAT

Знам, а някой от тях има ли завод и у нас!? НЕ! Не мислиш ли, че подобна инициатива, заслужава повече внимание от статийка в сайтче. Не намирам потвърждение за подобни намерения на Мерцедес, нито в други български сайтове, нито из немските сайтове.

Потребителски аватар
AN71
Контакти:

Мнениеот AN71 » 08 апр 2013 20:21

Червени_шампиони написа:Враца, Монтана?

Нас колега кучета ни яли :(

Потребителски аватар
AN71
Контакти:

Мнениеот AN71 » 08 апр 2013 20:25

iliyan написа:Дунавчо какво го хвалиш толкова Б.Б. ?! Бил спрени еврофондове заради тройната коалицията !!! Е поне не ги даваха тези еврофондове на разни закъсали чалгаджии !!!
Костов унищожи родният ми край като Министър на Икономиката и Министър - Председател ! Защо не го питат защо никога не си прибира в родниян си край ( гр.Лом) твоят любим Костов ?!
Щото сигурно съгражданите му ще го убият с камъни !!! Този Костов толкова неща е ликвидирал в Северозадна България , че сигурно и правнуците ще гледат да не се веснат там !!!
Може и те да го отнесат благодарение на него !

Така е ама някой се готвят да гласуват пак за този мазен мангал :(

sandi74

Мнениеот sandi74 » 08 апр 2013 20:25

Хубава новина.

Потребителски аватар
TheKing
Контакти:

Мнениеот TheKing » 08 апр 2013 21:10

От Видин съм и много ми се иска това да е истина. Но мисля, че това начинание има един голям недостатък - липсата на газификация в града. Не мисля, че подобно производство може да се осъществи без газ.

Върни се в “Свободна зона”