Red Warrior написа:dunavfc написа:Red Warrior написа:dunavfc написа:Да плюем и да търсим кусури можем,ама някой би ли излязал сега и да каже,едно браво на правителството,че след продължителни и дълги преговори успяха да предложат по-добри условия на Мерцедес и те избраха България,вместо съседна Сърбия или Румъния...
Братле, стига си се излагал с твоето правителство. Данъците и финансовата стабилност са същите като преди ББ. По-скоро със социлната и политическата криза, твоето правителство е изгонило други инвеститори.
Дам,много по лесно е да кажеш,че теоретично правителство на ББ е изгонило инвеститори от ранга на Майкрософт,Гугъл,Фейсбук,БМВ или Уолмарт,но когато на практика нещо се направи е хубаво да се адмирира.
ББ се хвали с финансовата стабилност, която е от 15 години и с десятъка въведен от Серго Прашката. Даваш ли си сметка, че той се хвали с неща, които не са негово достояние? Признавам му единствено това, че отпуши еврофондовете, които ни спряха заради Тройната коалиция, но това не е достатъчно. Спря важните реформи в здравеопазването, образованието и администрацията. Замрази доходите за 4 години. Не поведе война с монополите, а побърза да отиде на избори докато не му се е сринал рейтинга. Възхваляваше диктатора Живков. Държеше се арогантно с гражданите (пържолките, мат'ряла, българите да се държат изкъсо като кучета). За Мишо Бирата и другите простотии да не говорим. ББ е прекалено повърхностен, първичен и некомпетентен човек за да бъде премиер!
Абе пич,какво общо имат тия неща с конкретната новина ? Но за да не останат твоите манипулации,без отговор ще си позволя да ти отговоря

Първо финансовата стабилност на България и в момента ( надявам се различаваш финансовата със социалната стабилност ) е на много добро ниво,не питай мен,а експертите,които ни хвалят доста често.Серго Прашката беше най-големият късметлия на света,затова че имаше възможността да работи след едни доста добри правителства на Царя и Костов,това което той трябваше да направи е да не осере тази възможност,горе-долу се справи добре.Реформите в споменатите сектори са изключително тежки и тромави,аз съм на мнение,че в здравеопазването ГЕРБ се провалиха за другите сфери не съм съгласен.
Това,че ББ замрази доходите,хората го приемат като минус,но никой не си прави труда да прецени и да анализира,че в тази икономическа криза в цял свят и особено при нас в Европа,можеше да бъде много по лошо,ако я нямаше нашата финансова стабилност и не само,да не се увеличат,но и доходите да паднат !!! Пример за това видяхме в поне 10 страни от ЕС,няма да ги изброявам,достатъчно слушаме за тях.Ако си мислиш,че който и да е на мястото на ББ щеше да оправи доходите в тия смутни времена,жестоко се бъркаш.Това за Живков му е единственият минус поне в моите очи,аз знам,какво имаше предвид той с позитивите,които каза за него и знам,че думите му бяха жестоко извъртяни,но все пак това не го оправдава.А глупостите за материала,пържолите и т.н са толкова дребнави,че нямам думи просто ! Да не кажа,колко по-велики хора в тази страна,смятат,че наистина сме лош материал и аз лично бих се съгласил с това,въпреки че естествено,че и аз съм кюпа.