vaskonti написа:Явно взаимно ще се изтрепеме

Съдията преценява, че има нарушение, но преценява, че е неволно и съответно незаслужаващо червен картон. А както и самият ти ни посочи какво пише в съответното правило, при неволно нарушение не се дава червен картон - нещата са безпределно ясни, нищо, че ги повтарям и потретям не знам колко пъти вече.
А това, че ти отказваш да обясниш защо нарушението е умишлено, всъщност е онова нещо, поради което спорим вече трети ден. Не, че има значение защо ти смяташ нарушението за умишлено - потретям, че твоята преценка не е меродавна и в най-, ама най-добрия случай тежи колкото преценката на съдията, че това е неволна игра с ръка.
Май разбрах, кое точно не си разбрал и от къде идва целият спор.
Волно/Неволно определя дали има или няма нарушение. Когато е неволно (вече се разбрахме какво е неволно според правилника) няма нарушение, респективно няма картон. Щом е волно (според правилата), значи има нарушение, тогава следва да се прецени дали заслужава жълт картон, червен картон или никакъв картон. В случая предотвратява гол/очевидна голова възможност и трябва да получи червен картон.
В правилото за нарушенията за червен картон има думичката "deliberate", защото ако липсва, то просто няма нарушение на правилата.
Не знам за кой път ще ти кажа, че съдията не я смята за неволна игра (според правилата), щом е дал нарушение. Единственото долу-горе логично обяснение, което имам е, че се е повлиял от едно указание, че спиране с ръка на удар, насочен към вратата, трябва да е жълт картон. Само че това е глупаво, защото в случая е предотвратяване на гол/чиста голова възможност и е съвсем различно.