Foreigner написа:Само на мен ли ми се струва, че всъщност съдията ни помогна?
Това беше най-слабият ни мач по ръководството на Пенев и един от най-слабите от много години насам.
Отборът ни все едно играеше за първи път заедно.
Тактиката беше позабравената "Опълченците" - всички отзад, ако има възможност в наказателното поле и безразборно чистене с все сила.
По някакво чудо не губехме още на почивката с 3:0. Докато Бодуров беше на терена в защитата ни цареше хаос, а след неговото напускане се превърна в тотален хаос и паника. Н. Михайлов изчисти топка от голлинията, която според датчаните е била вече вътре. Ако броим това положение 50:50 в наша полза ще е доста алчно да искаме и дузпата 50:50 пак да е в наша полза. Прехваленият Г. Миланов, въпреки паднал на земята, след извършено от него нарушение, пусна перфектен пас към датски играч, който не уцели вратата. Въпреки гола си личеше, че Манолев играе по-малко футбол от половината съфорумци тука. Вкаралият за първи път 3 гола (на Малта) и започнал за първи път в 2 поредни мача титуляр Тонев се беше самозабравил. Като цяло явно доста по-лесно се играе като аутсайдер.
Бих оправдал тактиката и играта единствено, ако беше срещу Италия или този резултат ни класира директно, но като гледам програмата в най-добрият случай ще станем втори и няма да стигнем бараж като най-слабия втори във всички групи. (мачовете с последния, в нашия случай Малта, отпадат по регламент)
Та да се върнем към въпроса - защо всъщност ни помогна съдията.
По този начин, горкият, се превърна в изкупителната жертва за "Пеневата чета".
Както се казва, голът в нашата врата се печеше от много отдавна и след като поведохме стана още по-страшно. Според мен рано или късно датчаните щяха да вкарат и тогава какво оправдание щеше да измисли хандбалистът за слабата и посредствена игра.
Не смятам, че датчаните са кой знае колко по-добри от нас и си личеше, че с по-добра тактика спокойно можехме да си тръгнем с трите точки, като по-този начин се борим за първото място, като се има предвид, че тепърва започват трудните мачове за Италия. (2 с Чехия, гост на Дания)
Гол няма 100%, има игра с ръка при тяхната дузпа 100%! Никой не може да ме убеди, че Дания щяха да ни вкарат гол през второто полувреме, никой!

[/center]