WCQ 2014: Дания - България - 1:1 FT

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
siniq_fen
Контакти:

Re: WCQ 2014: Дания - България/26.03.2013/21:15ч/

Мнениеот siniq_fen » 27 мар 2013 14:25

Foreigner написа:Само на мен ли ми се струва, че всъщност съдията ни помогна?
Това беше най-слабият ни мач по ръководството на Пенев и един от най-слабите от много години насам.
Отборът ни все едно играеше за първи път заедно.
Тактиката беше позабравената "Опълченците" - всички отзад, ако има възможност в наказателното поле и безразборно чистене с все сила.
По някакво чудо не губехме още на почивката с 3:0. Докато Бодуров беше на терена в защитата ни цареше хаос, а след неговото напускане се превърна в тотален хаос и паника. Н. Михайлов изчисти топка от голлинията, която според датчаните е била вече вътре. Ако броим това положение 50:50 в наша полза ще е доста алчно да искаме и дузпата 50:50 пак да е в наша полза. Прехваленият Г. Миланов, въпреки паднал на земята, след извършено от него нарушение, пусна перфектен пас към датски играч, който не уцели вратата. Въпреки гола си личеше, че Манолев играе по-малко футбол от половината съфорумци тука. Вкаралият за първи път 3 гола (на Малта) и започнал за първи път в 2 поредни мача титуляр Тонев се беше самозабравил. Като цяло явно доста по-лесно се играе като аутсайдер.
Бих оправдал тактиката и играта единствено, ако беше срещу Италия или този резултат ни класира директно, но като гледам програмата в най-добрият случай ще станем втори и няма да стигнем бараж като най-слабия втори във всички групи. (мачовете с последния, в нашия случай Малта, отпадат по регламент)
Та да се върнем към въпроса - защо всъщност ни помогна съдията.
По този начин, горкият, се превърна в изкупителната жертва за "Пеневата чета".
Както се казва, голът в нашата врата се печеше от много отдавна и след като поведохме стана още по-страшно. Според мен рано или късно датчаните щяха да вкарат и тогава какво оправдание щеше да измисли хандбалистът за слабата и посредствена игра.
Не смятам, че датчаните са кой знае колко по-добри от нас и си личеше, че с по-добра тактика спокойно можехме да си тръгнем с трите точки, като по-този начин се борим за първото място, като се има предвид, че тепърва започват трудните мачове за Италия. (2 с Чехия, гост на Дания)

Гол няма 100%, има игра с ръка при тяхната дузпа 100%! Никой не може да ме убеди, че Дания щяха да ни вкарат гол през второто полувреме, никой!
Само Левски!

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 27 мар 2013 14:33

siniq_fen написа:
Foreigner написа:Само на мен ли ми се струва, че всъщност съдията ни помогна?
Това беше най-слабият ни мач по ръководството на Пенев и един от най-слабите от много години насам.
Отборът ни все едно играеше за първи път заедно.
Тактиката беше позабравената "Опълченците" - всички отзад, ако има възможност в наказателното поле и безразборно чистене с все сила.
По някакво чудо не губехме още на почивката с 3:0. Докато Бодуров беше на терена в защитата ни цареше хаос, а след неговото напускане се превърна в тотален хаос и паника. Н. Михайлов изчисти топка от голлинията, която според датчаните е била вече вътре. Ако броим това положение 50:50 в наша полза ще е доста алчно да искаме и дузпата 50:50 пак да е в наша полза. Прехваленият Г. Миланов, въпреки паднал на земята, след извършено от него нарушение, пусна перфектен пас към датски играч, който не уцели вратата. Въпреки гола си личеше, че Манолев играе по-малко футбол от половината съфорумци тука. Вкаралият за първи път 3 гола (на Малта) и започнал за първи път в 2 поредни мача титуляр Тонев се беше самозабравил. Като цяло явно доста по-лесно се играе като аутсайдер.
Бих оправдал тактиката и играта единствено, ако беше срещу Италия или този резултат ни класира директно, но като гледам програмата в най-добрият случай ще станем втори и няма да стигнем бараж като най-слабия втори във всички групи. (мачовете с последния, в нашия случай Малта, отпадат по регламент)
Та да се върнем към въпроса - защо всъщност ни помогна съдията.
По този начин, горкият, се превърна в изкупителната жертва за "Пеневата чета".
Както се казва, голът в нашата врата се печеше от много отдавна и след като поведохме стана още по-страшно. Според мен рано или късно датчаните щяха да вкарат и тогава какво оправдание щеше да измисли хандбалистът за слабата и посредствена игра.
Не смятам, че датчаните са кой знае колко по-добри от нас и си личеше, че с по-добра тактика спокойно можехме да си тръгнем с трите точки, като по-този начин се борим за първото място, като се има предвид, че тепърва започват трудните мачове за Италия. (2 с Чехия, гост на Дания)

Гол няма 100%, има игра с ръка при тяхната дузпа 100%! Никой не може да ме убеди, че Дания щяха да ни вкарат гол през второто полувреме, никой!

И мене така трябваше да стане някоя много голяма грешка те Датчаните... цял мач с тези центрирания към този симулант.... Корнелиус.....просто не виждам как щяха да ни вкарат....
П.П Никито пази стабилно целия мач обаче на дузпата се изложи....... не може да изгледаш топката и да не се хвърлиш в нито един от двата ъгъла....

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 27 мар 2013 15:15

“Който ме уважава, да ме уважава. Който не, да духа супата!”. Помните ли тази фраза. Изрече я Любо Пенев, след като си набута автогола срещу Франция на Европейското през 1996 година.

Супата обаче взе да я духа Любо, когато три години по-късно сложи край на забележителната си кариера и стана шеф на ЦСКА. Чорбата на “Армията” бе доста гореща. И вместо да я поизстуди, Чичовото я пресоли и я превърна в буламач. Видя се, че от него президент не става.

Но Любо е мъжкар. Разбра грешката си, оттегли се и за известен период изчезна от хоризонта. За да се появи отново там с пълния си блясък като треньор. Стартира в ЦСКА. От хубаво по-хубаво. Да, ама “титаните” му сипаха поредната гореща супа, за да я духа. Подиграха се с името му и с рейтинга, който си бе изградил. После отиде в Литекс и стана шампион. А сетне се захвана с националния, който приличаше на разграден двор. Отвсякъде падаха тухли и мазилки. Жива трагедия.

Ама Любо знаеше, че това е неговото признание. Неговата съдба. Неговата мечта. Започна да строи от основи. Без да ламти като Матеус за голяма заплата. Той просто ламтеше за успехи. И така бавно и полека се превърна в Строителя на съвременна футболна България. Въпреки че клубният ни футбол е в трагично състояние, въпреки че нямаме никакви звезди, Любослав сглоби отбор, пълен с огромен потенциал и с млади таланти. Без да мрънка, без да се оправдава като някое плямпало. Друг на негово място би вдигнал ръце, би се провалил и бе се оправдал с липсата на кадри, с ужасяващо слабото ни първенство.

Любо обаче предпочиташе да говори с работата си и на терена. И го прави. Я му погледнете състава. Та там няма нито една звезда. Всички са млади и още зелени, а статистиката сочи, че от много, много години не сме имали национален отбор с толкова ниска средна възраст. Любо, явно взел генетично нюха на чичо си Митко, усети, че след тази младост и зеленина се крие огромно плодородие. И вижте докъде ги докара големият мотиватор тези момчета – с напълно реални шансове да се класираме на световно първенство. За първи път от 1998 година насам.

Не знам как е било при вас, но снощи в нашия квартал имаше бомбички, щастливи викове от терасите. От години народът, обеднял и социално, и душевно, се радваше. Истински! И споменът от онова лудо американско лято се събуди...

Знаете ли какво представлява в момента българският футбол? Една огромна пустиня, чийто край не се вижда. Насред нея обаче се появи малък оазис, наречен национален отбор. Затова нека им ръкопляскаме. Силно да ръкопляскаме. На Любо и на момчетата. Те го заслужават!

А критиците на Любослав нека просто замълчат. Защото, ако през есента успеем, той с право ще отсече: “Аз съм Любо Пенев, а вие кои сте?”. Апропо, прословутият лаф за супата също ще важи...

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 27 мар 2013 15:19

we are the champions написа:П.П Никито пази стабилно целия мач обаче на дузпата се изложи....... не може да изгледаш топката и да не се хвърлиш в нито един от двата ъгъла....

Този вид дузпи са едни от най перфектните. Просто нямат спасяване. Тая дузпа или влиза или е аут. Ако влезе Михайлов трябва да стои в ъгъла за да успее да я хване.... Много добра дузпа изпълни Агер ама не трябваше да я има.
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 27 мар 2013 15:43

Не знам за вас, но според мен Илия Миланов още не е за мъжкия национален отбор. Прекалено голяма паника ми се струва и не го казвам само заради измислената дузпа. Предстоят важни мачове и ако ще го викат за десен бек, по-добре Бандата, или Зетя да са на негово място. За централен бранител ми се струва прекалено хилав още. За тези важни мачове ни трябва опитен човек за резерва на Иван Иванов и Бодуров.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 27 мар 2013 15:43

Страхотна България! Взехме точка (според Божинов по-добрия вариант :lol: ) в Дания и изпълнихме планът минимум! Много организирана игра през втората част! Първото полувреме бяхме неконцетрирани и малко стресирани, но през втората част играхме организиране и със самочувствие! Съдията няма какво да го коментираме. Цял свят видя как датчанина си поведе топката... няма какво да говорим повече! Страхоте мач за братята Миланови, Иван Иванов, Тонев Манолев. Силен мач и за Радослав Димитров! Изобщо много хляб има в националния ни отбор! Яд ме е само, че вчера Георги Миланов си изкара глупав картон... дет се вика поне хубаво да я беше изритал, за да му е заслужен картона, а той само я подритна :lol: Ще ни липсва със сигурност срещу Италия, но съм сигурен, че ще бъде заместен подобаващо от другите момчета. Гледаме напред и продължаваме да мечтаем! :)

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 27 мар 2013 15:45

Red Warrior написа:Не знам за вас, но според мен Илия Миланов още не е за мъжкия национален отбор. Прекалено голяма паника ми се струва и не го казвам само заради измислената дузпа. Предстоят важни мачове и ако ще го викат за десен бек, по-добре Бандата, или Зетя да са на негово място. За централен бранител ми се струва прекалено хилав още. За тези важни мачове ни трябва опитен човек за резерва на Иван Иванов и Бодуров.

Аз като цяло не мисля, че Илия М. трябва да е десен бек ;) Неговата позиция е в центъра на защита. Все още е млад и неопитен, а и липсва синхрона между него и Иван Иванов! Ще стане, сигурен съм, че след година две Любо ще бъде адски затруднен при избирането на двойка централни бранители ;)

Потребителски аватар
siniq_fen
Контакти:

Мнениеот siniq_fen » 27 мар 2013 17:21

MaRTo1233 написа:
we are the champions написа:П.П Никито пази стабилно целия мач обаче на дузпата се изложи....... не може да изгледаш топката и да не се хвърлиш в нито един от двата ъгъла....

Този вид дузпи са едни от най перфектните. Просто нямат спасяване. Тая дузпа или влиза или е аут. Ако влезе Михайлов трябва да стои в ъгъла за да успее да я хване.... Много добра дузпа изпълни Агер ама не трябваше да я има.

Това едно на ръка. Второто е, че Дани Агер има яка тупалка в центъра на вратата и Ники явно очакваше шут в средата. Затова и не се мръдна.
Само Левски!

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 27 мар 2013 18:12

България и Гаджев ще духат супата! В това не се съмнявайте въобще. ;) Не може да играеш като страхливец цялото първо полувреме и да играеш на бараж- няма как да стане. :(

Тази ръка, за която пищите за мен не е, защото топката му се удари съвсем близо до рамото, което за наше най-голямо съжаление е напълно разрешено във футбола.

Истински обективните хора дават и обективни коментари. Ето ви един:

[offtopic]DisguiseDK

Cornelius is touching the ball with his shoulder which isn't an illegal move in football. All you Bulgarians need to get your head out of your ass. Прав и за второто. :)
[/offtopic]
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 27 мар 2013 18:20

Дребенчо, чакай малко... та ние до преди една година не знаехме какво е това Национален отбор който ни хванеше ни млатеше като циганин ....... и ти изведнъж казваш момчетата играха страхливо как да играят ти знаеш ли от колко мача нямат загуба на този стадион Дания ?или искаш да бяхме тръгнали да се надиграваме с тях и да ни вкарат 5 гола айде малко по сериозно....за дузпата и за мене има ръка с рамо по скоро отколкото с ръка обаче Корнелиус падна като балерина чиста симулация :!:

Върни се в “Национален отбор”