"Висящо кафе" - има ли почва у нас ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

"Висящо кафе" - има ли почва у нас ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Гочето1913

Re: "Висящо кафе" - има ли почва у нас ?

Мнениеот Гочето1913 » 26 мар 2013 00:40

За мен тази инициатива няма абсолютно никаква почва! Кой знае как собствениците на заведения ще си направят добър оборот от това "Висящо кафе"!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 26 мар 2013 00:42

4akala написа:Ако ще помагам на някой,предпочитам да му дам лично храна нещо за пиене или пари.Никога не бих влязал в заведение било то за хранене или някое питейно заведение и да платя за две неща,да консумирам едното,а другото да го оставя,за някой нуждаещ се.На този етап в България,това поколение с тази култура,няма как тази инициатива да е работеща.Наглите собственици на барове и ресторанти само това чакат.Не стига,че ни лъжат в грамажите и на питиетата и на храните,човек трябва да е луд,за да си помисли,че платеното от него примерно второ кафе няма да отиде в джоба на собственика.

Пич,ти къде си видял "нуждаещ се" за кафе?

Просто няма такива хора!За това и идеята е безумна.

Вършенето на безсмислени неща не е добро дело!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 26 мар 2013 00:47

Българите сме безбожници и затова няма да има почва у нас. Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас. На българина не му е ли е проблема в дома, или в мЪзЪтЪ - не го брои като негов проблем!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 26 мар 2013 00:56

Red Warrior написа:Българите сме безбожници и затова няма да има почва у нас. Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас. На българина не му е ли е проблема в дома, или в мЪзЪтЪ - не го брои като негов проблем!

Не бъркай помощта и състраданието с нещо което не е такова.Като платиш кафето на непознат с какво точно му помагаш.Виждал съм нуждаещи се от храна,подслон,дрехи,физическа помощ,но нуждаещи се от кафе няма!В това е безумието на идеята.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 мар 2013 00:58

Red Warrior написа:Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас

Беше :!: :!: :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 мар 2013 01:01

GOLEADOR написа:
Red Warrior написа:Българите сме безбожници и затова няма да има почва у нас. Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас. На българина не му е ли е проблема в дома, или в мЪзЪтЪ - не го брои като негов проблем!

Не бъркай помощта и състраданието с нещо което не е такова.Като платиш кафето на непознат с какво точно му помагаш.Виждал съм нуждаещи се от храна,подслон,дрехи,физическа помощ,но нуждаещи се от кафе няма!В това е безумието на идеята.

Преди няколко поста бях цитирал един филм(не съм убеден,че съм цитирал точно името му).Там някъде е истината,но както и да е 8-) Ако не си го гледал,препоръчвам ти го.Ако си го гледал,значи си наясно какво имам предвид 8-)

П.П. Филмът е точно по темата и не става въпрос за кафе,нито пък не е някаква конспирация или политическа пропаганда :!:
Последна промяна от CTAHKO на 26 мар 2013 01:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 26 мар 2013 01:21

CTAHKO написа:
GOLEADOR написа:

Преди няколко поста бях цитирал един филм(не съм убеден,че съм цитирал точно името му).Там някъде е истината,но както и да е 8-) Ако не си го гледал,препоръчвам ти го.Ако си го гледал,значи си наясно какво имам предвид 8-)

П.П. Филмът е точно по темата и не става въпрос за кафе,нито пък е някаква конспирация или политическа пропаганда :!:

Няма как на гладния да дадеш кафе и да си мислиш ,че си направил добро.Или болен който се нуждае от кръводаряване,ти да го черпиш с кафе и това да те прави добър.Ако имаш предвид християнският завет за двете ризи,то там се визира даването на нещо което имаш в излишък на някой който се нуждае от него.Не е случайно,че църквата строи хосписи,кухни или раздава дрехи на нуждаещите се!Те знаят хората от какво имат нужда и за това няма да видиш църквата да строи кафе за нуждаещи се.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 мар 2013 01:47

GOLEADOR написа:
CTAHKO написа:
GOLEADOR написа:

П.П. Филмът е точно по темата и не става въпрос за кафе,нито пък е някаква конспирация или политическа пропаганда :!:

Няма как на гладния да дадеш кафе и да си мислиш ,че си направил добро.Или болен който се нуждае от кръводаряване,ти да го черпиш с кафе и това да те прави добър.Ако имаш предвид християнският завет за двете ризи,то там се визира даването на нещо което имаш в излишък на някой който се нуждае от него.Не е случайно,че църквата строи хосписи,кухни или раздава дрехи на нуждаещите се!Те знаят хората от какво имат нужда и за това няма да видиш църквата да строи кафе за нуждаещи се.

Не,не за друго става въпрос :) Как един град като Виена примерно,в края на работния ден,магазините и хранителните маркети изхвърлят толкова храна и хляб,колкото да се изхрани една държава от Африка и в следващия момент,как точно тези държави пропагандират и водят кампании срещу бедността и глада 8-)

[offtopic]Абе като се сетя как се казваше точно филма,ще ти изпратя линк на ЛС.Ще ти бъде доста интересно 8-)[/offtopic]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 26 мар 2013 03:20

urkoto написа:По-скоро ще ти приберат кинтите и няма да сервират кафето, хляба или каквото и да е - чиста печалба

абсолютно . Напълно неприложима идея за у нас .

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 26 мар 2013 07:02

Ами тя идеята в зародиша си умря. Аз например никога няма да се включа след като разбрах,че собствениците на заведенията и магазините прибирали парите :evil: Някои от тях де. Хубава работа, ама българска.

Върни се в “Свободна зона”