"Висящо кафе" - има ли почва у нас ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: "Висящо кафе" - има ли почва у нас ?
За мен тази инициатива няма абсолютно никаква почва! Кой знае как собствениците на заведения ще си направят добър оборот от това "Висящо кафе"!
4akala написа:Ако ще помагам на някой,предпочитам да му дам лично храна нещо за пиене или пари.Никога не бих влязал в заведение било то за хранене или някое питейно заведение и да платя за две неща,да консумирам едното,а другото да го оставя,за някой нуждаещ се.На този етап в България,това поколение с тази култура,няма как тази инициатива да е работеща.Наглите собственици на барове и ресторанти само това чакат.Не стига,че ни лъжат в грамажите и на питиетата и на храните,човек трябва да е луд,за да си помисли,че платеното от него примерно второ кафе няма да отиде в джоба на собственика.
Пич,ти къде си видял "нуждаещ се" за кафе?
Просто няма такива хора!За това и идеята е безумна.
Вършенето на безсмислени неща не е добро дело!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
- Red Warrior
- Контакти:
Българите сме безбожници и затова няма да има почва у нас. Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас. На българина не му е ли е проблема в дома, или в мЪзЪтЪ - не го брои като негов проблем!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
Red Warrior написа:Българите сме безбожници и затова няма да има почва у нас. Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас. На българина не му е ли е проблема в дома, или в мЪзЪтЪ - не го брои като негов проблем!
Не бъркай помощта и състраданието с нещо което не е такова.Като платиш кафето на непознат с какво точно му помагаш.Виждал съм нуждаещи се от храна,подслон,дрехи,физическа помощ,но нуждаещи се от кафе няма!В това е безумието на идеята.
Red Warrior написа:Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас
Беше

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
GOLEADOR написа:Red Warrior написа:Българите сме безбожници и затова няма да има почва у нас. Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас. На българина не му е ли е проблема в дома, или в мЪзЪтЪ - не го брои като негов проблем!
Не бъркай помощта и състраданието с нещо което не е такова.Като платиш кафето на непознат с какво точно му помагаш.Виждал съм нуждаещи се от храна,подслон,дрехи,физическа помощ,но нуждаещи се от кафе няма!В това е безумието на идеята.
Преди няколко поста бях цитирал един филм(не съм убеден,че съм цитирал точно името му).Там някъде е истината,но както и да е

П.П. Филмът е точно по темата и не става въпрос за кафе,нито пък не е някаква конспирация или политическа пропаганда

Последна промяна от CTAHKO на 26 мар 2013 01:43, променено общо 1 път.
CTAHKO написа:GOLEADOR написа:Red Warrior написа:Българите сме безбожници и затова няма да има почва у нас. Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас. На българина не му е ли е проблема в дома, или в мЪзЪтЪ - не го брои като негов проблем!
Преди няколко поста бях цитирал един филм(не съм убеден,че съм цитирал точно името му).Там някъде е истината,но както и да еАко не си го гледал,препоръчвам ти го.Ако си го гледал,значи си наясно какво имам предвид
П.П. Филмът е точно по темата и не става въпрос за кафе,нито пък е някаква конспирация или политическа пропаганда
Няма как на гладния да дадеш кафе и да си мислиш ,че си направил добро.Или болен който се нуждае от кръводаряване,ти да го черпиш с кафе и това да те прави добър.Ако имаш предвид християнският завет за двете ризи,то там се визира даването на нещо което имаш в излишък на някой който се нуждае от него.Не е случайно,че църквата строи хосписи,кухни или раздава дрехи на нуждаещите се!Те знаят хората от какво имат нужда и за това няма да видиш църквата да строи кафе за нуждаещи се.
GOLEADOR написа:CTAHKO написа:GOLEADOR написа:Red Warrior написа:Българите сме безбожници и затова няма да има почва у нас. Европейската цивилизация се е изградила на основата на християнският хуманизъм и солидарност, но това е прекалено далеч от нас. На българина не му е ли е проблема в дома, или в мЪзЪтЪ - не го брои като негов проблем!
Преди няколко поста бях цитирал един филм(не съм убеден,че съм цитирал точно името му).Там някъде е истината,но както и да еАко не си го гледал,препоръчвам ти го.Ако си го гледал,значи си наясно какво имам предвид
П.П. Филмът е точно по темата и не става въпрос за кафе,нито пък е някаква конспирация или политическа пропаганда
Няма как на гладния да дадеш кафе и да си мислиш ,че си направил добро.Или болен който се нуждае от кръводаряване,ти да го черпиш с кафе и това да те прави добър.Ако имаш предвид християнският завет за двете ризи,то там се визира даването на нещо което имаш в излишък на някой който се нуждае от него.Не е случайно,че църквата строи хосписи,кухни или раздава дрехи на нуждаещите се!Те знаят хората от какво имат нужда и за това няма да видиш църквата да строи кафе за нуждаещи се.
Не,не за друго става въпрос

[offtopic]Абе като се сетя как се казваше точно филма,ще ти изпратя линк на ЛС.Ще ти бъде доста интересно

urkoto написа:По-скоро ще ти приберат кинтите и няма да сервират кафето, хляба или каквото и да е - чиста печалба
абсолютно . Напълно неприложима идея за у нас .
Ами тя идеята в зародиша си умря. Аз например никога няма да се включа след като разбрах,че собствениците на заведенията и магазините прибирали парите
Някои от тях де. Хубава работа, ама българска.