Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.нар. "комунизъм"?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Re: Защо НЕ се говори за ЗВЕРСТВАТА на т.н. "комунизъм"?

Мнениеот slavia_forever » 25 мар 2013 00:58

kartago написа:До автора на темата! Много се радвам, че сме приятели и, че повече си допадаме по музиката! По темата ще кажа само едно (знам, че лично си засегнат от това), но...............я напиши кой социален строй не го е правил това?!

Кое, да ти отнемат собствеността и ако не си съгласен да те пратят в лагер или да те убият?
Да избиват свещеници, да преследват децата им като врагове на народа, защото вярват в друго освен в партията?
Да се чака по не знам колко години за панел или автомобил?
Да изпращат децата си да учат на запад, докато го плюят?
Да говорят за мир и спокойствие, а такъв да е само за тези които си мълчат, а като някой навлезе в "гранична зона" и до разстрелват като куче?
Да живееш в мир, но да нямаш сводоба на словото, защото ако кажеш нещо неправилно те викат в районното "за справка" и повече никой не те вижда.
В мирно време да има над 100 масови гроба на заличени невинни хора.

Отговорът е, не знам в кой социален строй е правено това!

И след като виждат, че държавата фалира и не могат да управляват повече заграбеното от хората, си създават Т.Н. "ПРОМЯНА", изразяваща се в псевдодемокрация и 10-ти ноември, за да имат виновен, който да плюват възхвалявайки строя и УЖ спокойствието преди това. Затова днес ще имаме нови и нови "демократи", които са поредните "различни" и поредните "десни", докато едни и същи им дърпат конците. И ще продължава да има такива, които продължават да слагат граница преди и след 10-ти ноевмри, без да се замислят изобщо, че тази дата не е дошла чрез извънземна цивилизация, а е била докарана от същите тези от преди това.

А сега един въпрос и към теб, ти изчете ли изписаното в темата и какво е конкретното отношение по отделните точки в изложението?
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 25 мар 2013 01:01

iliyan написа:Я вземете и се замислете къде е бил дядо и баба ви преди 9.9.1944 и ще разберете къде щяхте да бъдете вие и вероятно мнозина от вас щяха да са на село и да си копат нивата !
Така , че няма да е лошо да се преброим тук тези които родата наистина не им е от село и са граждани били преди 9.9.1944 и после да правим изводи кой какъв щял да бъде !
За мен мога да кажа , че моите баба и дядо не са живели на село и не са копали нива , а вие г-да ?! И да видим кой къде би трябвало да бъде ако не бяха тези 40г "комунизъм" ;)

Урбанизацията е процес, който засяга абсолютно всички страни, независимо от формата на политическо управление. На голяма миграционна вълна или по-постепенно, хората се движат към по-големите полиси. Извинявам се на себе си :roll:

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 25 мар 2013 01:06

slavia_forever написа:
kartago написа:До автора на темата! Много се радвам, че сме приятели и, че повече си допадаме по музиката! По темата ще кажа само едно (знам, че лично си засегнат от това), но...............я напиши кой социален строй не го е правил това?!

Кое, да ти отнемат собствеността и ако не си съгласен да те пратят в лагер или да те убият?
Да избиват свещеници, да преследват децата им като врагове на народа, защото вярват в друго освен в партията?
Да говорят за мир и спокойствие, а такъв да е само за тези които си мълчат, а като някой навлезе в "гранична зона" и до разстрелват като куче?
Да живееш в мир, но да нямаш сводоба на словото, защото ако кажеш нещо неправилно те викат в районното "за справка" и повече никой не те вижда.

И след като виждат, че държавата фалира и не могат да управляват повече заграбеното от хората, си създават Т.Н. "ПРОМЯНА", изразяваща се в псевдодемокрация и 10-ти ноември, за да имат виновен, който да плюват възхвалявайки строя и УЖ спокойствието преди това. Затова днес ще имаме нови и нови "демократи", които са поредните "различни" и поредните "десни", докато едни и същи им дърпат конците. И ще продължава да има такива, които продължават да слагат граница преди и след 10-ти ноевмри, без да се замислят изобщо, че тази дата не е дошла чрез извънземна цивилизация, а е била докарана от същите тези от преди това.

А сега един въпрос и към теб, ти изчете ли изписаното в темата и какво е конкретното отношение по отделните точки в изложението?

Не искам да споря с тебе, всеки си има гледна точка! Не съм съгласен за една лична драма да "нареждаме" наред, сами сме си виновни! Дано тази година пак се видим, да имаш възможност за почивка, защото хората вече и по заведения не ходят, нали се сещаш защо ти го казвам?!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 мар 2013 01:12

zuekaa написа:
slavia_forever написа:
zuekaa написа:Разликата м/у комунизма и демокрацията е , че комунягите са трепали неудобните за тях без пари а по днешно време, демократично трепеш неудобните за няколко хилядарки

Общото е трепенето, ако беше прочел написаното щеше да видиш, че т.н. "демокрация" не е дошла свише. Просто хората са се научили да "трепат" и за пари.

Явно на много хора ви е угодно да слагате граница допреди и след 89-та година, защото са ви свикнали да говорите колко била лоша псевдодемокрацията, която сами си създадоха, а не се замисляте, че границата е всъщност 1944 г. Дори ви мързи да прочетете изписаното в темата за да вземете отношение по конкретните текстове, а пишете тук някакви несъстоятелни безсмислени фрази за преди и след УЖ промените.

Що да ти четем братвежите , що да ни убеждаваш в твоето, как да кажа ,че съм живял лошо по време на комунизма като съм живял МЕГА добре .. баща ми и майка ми подсигуриха моето и на брат ми детството ( и настоящето де, но т ва е друг въпрос) А КАЖИ ДЕ .. ти като си засегнат и си живял зле , OKAY има и засегнати но недей да казваш , че всички са били зле

Първо, защото ако се беше зачел щеше да видиш дали са брътвежи и второ щеше да видиш, че преди и след не е 10-ти ноември 1989 година, а 9-ти септември 1944 година. За пореден път ти казвам, че това сега, което е лошото, не е благодарение на различни нови хора демократи! А ти изприказва прекалено много неща, без изобщо да си вникнал в тематиката. Знам, че това е типично за тези, които НЕ желаят да се запознават с друго, освен с това, което им е набито в главите, но от това не става по-градивна дискусията. Аз не говоря за себе си в темата, говоря затова, че не е добре да си уж спокоен, но да те следят, да ти вземат всичко и да те пратят в панел, за който да чакаш десетки години, да не можеш да се развиваш, а ако случайно се, над теб задължително ще има партиен секретар без образование, който да решава бъдещето ти. Аз не мога да приема за добър живот, да изчезна от него затова, че съм казал истината, ако тя не е угодна на някои. Ако ти дам литература за изчезналите и убити свещеници по време на комунизма и това ли е добър живот? Такъв живот колкото и да ти се струва за някои спокоен и добър, той е обречен на това, което се случва сега.

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 25 мар 2013 01:14

slavia_forever написа:

Разкрит си ... цялата работа ще излезне , че някой в родата ти е страдал...ими случва се, НЕ Е ДОБРЕ, но го има , ама си ясен от дълечко НАПИСАХ ти , че ще ми кажеш едно нещо което разни като теб се опитват да налагат , че видеш ли комунягите ти спретнаха ПРОМЯНАТА и сега пак същите са ти виновни , че не ти върви демокрацията .. демек направи ли са го така , че пак те да са на далавера ..ДОКОГА господа оправданията са ще са едни и същи , че комунизма ви съсипал Псевдо ДЕМОКРАЦИЯТА ...
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 25 мар 2013 01:22

slavia_forever написа:
zuekaa написа:
slavia_forever написа:
zuekaa написа:Разликата м/у комунизма и демокрацията е , че комунягите са трепали неудобните за тях без пари а по днешно време, демократично трепеш неудобните за няколко хилядарки

Общото е трепенето, ако беше прочел написаното щеше да видиш, че т.н. "демокрация" не е дошла свише. Просто хората са се научили да "трепат" и за пари.

Явно на много хора ви е угодно да слагате граница допреди и след 89-та година, защото са ви свикнали да говорите колко била лоша псевдодемокрацията, която сами си създадоха, а не се замисляте, че границата е всъщност 1944 г. Дори ви мързи да прочетете изписаното в темата за да вземете отношение по конкретните текстове, а пишете тук някакви несъстоятелни безсмислени фрази за преди и след УЖ промените.

Що да ти четем братвежите , що да ни убеждаваш в твоето, как да кажа ,че съм живял лошо по време на комунизма като съм живял МЕГА добре .. баща ми и майка ми подсигуриха моето и на брат ми детството ( и настоящето де, но т ва е друг въпрос) А КАЖИ ДЕ .. ти като си засегнат и си живял зле , OKAY има и засегнати но недей да казваш , че всички са били зле

Първо, защото ако се беше зачел щеше да видиш дали са брътвежи и второ щеше да видиш, че преди и след не е 10-ти ноември 1989 година, а 9-ти септември 1944 година. За пореден път ти казвам, че това сега, което е лошото, не е благодарение на различни нови хора демократи! А ти изприказва прекалено много неща, без изобщо да си вникнал в тематиката. Знам, че това е типично за тези, които НЕ желаят да се запознават с друго, освен с това, което им е набито в главите, но от това не става по-градивна дискусията. Аз не говоря за себе си в темата, говоря затова, че не е добре да си уж спокоен, но да те следят, да ти вземат всичко и да те пратят в панел, за който да чакаш десетки години, да не можеш да се развиваш, а ако случайно се, над теб задължително ще има партиен секретар без образование, който да решава бъдещето ти. Аз не мога да приема за добър живот, да изчезна от него затова, че съм казал истината, ако тя не е угодна на някои. Ако ти дам литература за изчезналите и убити свещеници по време на комунизма и това ли е добър живот? Такъв живот колкото и да ти се струва за някои спокоен и добър, той е обречен на това, което се случва сега.

Ония ден беше пуснал тема, как на купон мисля , че единият беше Ловчанският митрополит порка ракийка и мези с месо по време на пости А КАЖИ МИ КАК ДА НЕ ГИ ОТРЕПЕШ такива наглетци карат те да постиш, а видеш ли личният им пример ТО НЕ БЯХА РОЛЕКСИ , Линкълни , фолк певици ..т.н., ако аз отида и открадна ще ме вкарат у панделата , а тези в расо ,който крадът НИЩО .. ( Християнин съм и съм вярващ )
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 мар 2013 01:29

kartago написа:Не искам да споря с тебе, всеки си има гледна точка! Не съм съгласен за една лична драма да "нареждаме" наред, сами сме си виновни! Дано тази година пак се видим, да имаш възможност за почивка, защото хората вече и по заведения не ходят, нали се сещаш защо ти го казвам?!

Ами не, не се сещам за какво ми го казваш. Аз не съм искал да споря с теб, ти ми зададе въпрос, аз отговорих на него и също зададох такъв, но по темата, която не е свързана с моите проблеми. Аз НЕ "нареждам наред" заради личните си драми, но се натъкнах на интересен материал в сайта на университета, в който съм учил и реших да го споделя с хората, тъй като сметнах, че ще е интересно и отговаря на доста въпроси.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 25 мар 2013 01:37

zuekaa написа:Разкрит си ... цялата работа ще излезне , че някой в родата ти е страдал...ими случва се, НЕ Е ДОБРЕ, но го има , ама си ясен от дълечко НАПИСАХ ти , че ще ми кажеш едно нещо което разни като теб се опитват да налагат , че видеш ли комунягите ти спретнаха ПРОМЯНАТА и сега пак същите са ти виновни , че не ти върви демокрацията .. демек направи ли са го така , че пак те да са на далавера ..ДОКОГА господа оправданията са ще са едни и същи , че комунизма ви съсипал Псевдо ДЕМОКРАЦИЯТА ...

Ама аз нищо не съм крил, обсъждал съм го многократно. Но ти нито взе отношение по темата, нито отговори кой докара "демокрацията", както и кои хора представляваха промяната и откъде се "пръкнаха" същите.

И ще започне ли най-накрая да се пише по темата, защо не се говори постоянно за зверствата на системата, конкретно, с факти случки и т.н?! Има ли причина затова?
zuekaa написа:Ония ден беше пуснал тема, как на купон мисля , че единият беше Ловчанският митрополит порка ракийка и мези с месо по време на пости А КАЖИ МИ КАК ДА НЕ ГИ ОТРЕПЕШ такива наглетци карат те да постиш, а видеш ли личният им пример ТО НЕ БЯХА РОЛЕКСИ , Линкълни , фолк певици ..т.н., ако аз отида и открадна ще ме вкарат у панделата , а тези в расо ,който крадът НИЩО .. ( Християнин съм и съм вярващ )

Ами и аз също опитах да покажа, какви хора са ни духовните водачи. Но това е нормално, като повечето от тях са с досиета, в които четем как се кълнат, че НЕ вярват и че са свещеници единствено в името на партията и се топят един друг по най-елементарен начин. На други им липсват участъци от досието и ги правят патриарси. Въпросният проблем, заради който съм "разкрит" го споменах и в онази тема, която цитираш. По онова време и дядо ми е бил свещеник, но не им е сътрудничил, бил е подложен на какви ли не неща, отнели са му земата и са щели да го вкарат в лагер, но някакъв роднина комунист се е застъпил за него и са го оставили жив. За сметка на това са следели баща ми, чрез доноси на съседи и близки на семейството ни, като са ни следяли и са се отчитали всяка седмица за нас. Другия ми дядо е завършил Военоморското училище във Варна и е щял да стане директор на пристанище Лом, но директор става човек със завършен 6-ти прогимназиален клас, НО е член на партията, а дядо ми отказва да стане член и управлява пристанището като зам.директор, докато директора се води такъв с благословията на партийния секретар към пристанището. А системата е била изцяло изпълнена с партийно лансирани паразити, изкуствено са се създавали институти за какво ли не, с множество дерибеи, които лежат на издръжката на държавата и са задушавали обществото ни за да се стигне до датата 10-ти ноември, където системата вече не е издържала да продължи по същия начин.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 25 мар 2013 01:41

Хубаво е, че има такава тема. Лошо е, че се подменят реалиите.
Да се пише за комунизма в минало време у нас е тотална подмяна – подмяна, която може да се сравни само с промяната.
Ако срещу комунизма между 44 и 90 година основните критики са свързани със свободата на личността; с потъпкване на личното достойнство от тайни служби, цензура и автоцензура; с невъзможността да бъдеш отговорен за собствената си съдба, кажете ми къде е днес промяната?
За тези, за които проспериращото селско стопанство бяха летните и есенните бригади, за тези, за които техниката ни беше на световно ниво с „Правец” и „Велико Търново”, а образованието – на световна висота с 1300 години България и нищо за 700 години, когато я е нямало, само ще кажа, че не бива да се жонглира с единични факти. Как беше „утвърден” съветския модел у нас за пет години след 44 година – някой ще каже ли истината в училище. Кой и как наложи и утвърди „демокрацията” у нас – кога и как ще разберат тези, които сега ходят на учлище?? И си бил отишъл комунизмът и сме били живеели в демокрация -нито едното е вярно, нито другото. И няма и да си отиде, и „демокрацията” ни ще бъде ала Бай Ганьо – листец, листец, зелен листец и изкривен до кривогледство поглед, за да не би да не разпознаем „новите” силни на деня. Между другото защо се чете Вазов и Антон Дончев, а не се чете Захари Стоянов и Алеко? Някой да е представил по-гениална картина на нашите дни от Ботев – с изключение на обяснимото за времето „турско”, и от Алеко, някой да ни е напомнил за „Нощ”-та на четника, който в по-ново време не остана по скали и орляци, а е бе унизен и убит от тогавашната „четвърта сила” и „обществено мнение”. Някой да е учил в училище навремето за това, че човекът трябва да се уважава и да се обича, а не комуниста – желязо. Или пък днес да е учил, че солидарността, моралността, онова, което е записано като прости десет заповеди, които никой не иска да спомене, защото е лесно да се плюе по слугите, като се оплюва и Църквата Господна! Хайде, стига вече - наистина като много тука искам да споделим кой какво мисли, а не да си разменяме партийни лозунги.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 25 мар 2013 01:51

Комунизмът е точно като затвора - храна дават редовно, всички са облечени, безработица няма, свобода, частна собственост и излизане навън- също няма. :lol: Очевидно на много идиоти този начин на живот си им харесва и си го искат обратно. :mrgreen: В крайна сметка, никой не ги е спрял да отидат в Северна Корея или Куба, ама нещо не ги виждам да тръгват :lol: :lol: :lol: Иначе е лесно да громиш капитализма и демокрацията, докато се възползваш от всичките й благини и права - това, другари, се нарича лицемерие и шизофрения ;) Един правоверен комунист не може да ползва капиталистически буржоазни глезотии - като компютри, Интернет, мобилни телефони, западни коли, западна техника и т.н. Един правоверен комунист трябва също като шумкарите да хваща планината и да обира мандри и да чака да дойдат сАвеЦките войски пак :mrgreen: Другари, четете внимателно и нарамвайте пушките, хайде - раз-два-три :!: :!: :!:
Изображение

Върни се в “Архив”