Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Мнениеот vaskonti » 05 мар 2013 19:56

South_Park написа:Само ще ви кажа че 1 човек в Норвегия за 3 месеца има изразходван ток 120 лв , като е с подово отопление , парно и т.н. ;)

А случайно да си наясно, че Норвегия е най-големия производител на петрол в Европа след Русия, както и че 70% от енергията там вече е от възобновяеми източници?
W84me написа:И по 200 евро ще давам със средна заплата от 4000 евро.. :mrgreen:

А ако знаеш, че брутната ти заплата всъщност е над 8 000 евро? Няма ли да се разбунтуваш от тази "несправедливост"?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 05 мар 2013 20:02

vaskonti написа:
South_Park написа:Само ще ви кажа че 1 човек в Норвегия за 3 месеца има изразходван ток 120 лв , като е с подово отопление , парно и т.н. ;)

А случайно да си наясно, че Норвегия е най-големия производител на петрол в Европа след Русия, както и че 70% от енергията там вече е от възобновяеми източници?

А ако знаеш, че брутната ти заплата всъщност е над 8 000 евро? Няма ли да се разбунтуваш от тази "несправедливост"?

Ще протестирам денонощно! Палатков лагер ще направя! За сравнение заплатата ми тук е 1100 лева "бруто", реално вземам 860лв, къде са другите?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 05 мар 2013 20:24

W84me написа:
vaskonti написа:

Ще протестирам денонощно! Палатков лагер ще направя! За сравнение заплатата ми тук е 1100 лева "бруто", реално вземам 860лв, къде са другите?

Значи ти се оплакваш тук, че ти удържат 27% от заплатата, но нямаш нищо против да ти удържат 50-60%, при цените в Норвегия? Нали знаеш, че Осло неизменно е в петицата на най-скъпите градове в света? Добре си помисли преди да ми отговориш!
[/center]

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 05 мар 2013 20:37

vaskonti написа:
W84me написа:
vaskonti написа:

Значи ти се оплакваш тук, че ти удържат 27% от заплатата, но нямаш нищо против да ти удържат 50-60%, при цените в Норвегия? Нали знаеш, че Осло неизменно е в петицата на най-скъпите градове в света? Добре си помисли преди да ми отговориш!

Нямам против да ми удържат 50% от заплатата, ако вземам достатъчно пари, които да ми стигат за нормален живот.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 05 мар 2013 21:06

W84me написа:
vaskonti написа:Значи ти се оплакваш тук, че ти удържат 27% от заплатата, но нямаш нищо против да ти удържат 50-60%, при цените в Норвегия? Нали знаеш, че Осло неизменно е в петицата на най-скъпите градове в света? Добре си помисли преди да ми отговориш!

Нямам против да ми удържат 50% от заплатата, ако вземам достатъчно пари, които да ми стигат за нормален живот.

Така ли? Защо ми се стори, че си недоволен, че тук ти удържат няма и 30% от заплатата? Ами стани мениджър в прилична фирма и ще взимаш 2500лв+кола+лаптоп! Какъв ти е проблемът? А с 2500лв тук ще си като в Норвегия с 5000 евро, даже ще си още по-добре защото тук едно кафе ти е 1.50 в първата кръчма, там ти е 5 евро. Останалите цени са с подобно съотношение, а за цените на имотите да не отваряме дума, защото с една и съща сума тук ще си купиш мезонет, а там гарсониера.
[/center]

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 06 мар 2013 09:09

гарфилд написа:
didayyord написа:И при все, че сам Бойко призна, че е трябвало да обърнат повече внимание на дребния и среден бизнес (след дъжд качулка),

Да.След като народа излезе на улицата и ББ подаде оставка,се СЕТИХА какво е трябвало да правят още. :( Сетиха се и да поискат оставката на нашия кмет Кирил Йорданов-Дупката.Последното поне е хубава вест. :) По този начин искат да замажат очите на заслепените си поддръжници и си правят ПР за 12.5.2012.
П.П.И аз бях техен поддръжник през 2009 на изборите,гласувах за тях,но на президентските и кметските избори ги отсвирих.Сега пак ще направя същото.

Долу ръцете от Кирил Йорданов - обединен кмет на: ТИМ; СДС; БСП; ДПС; НДСВ; ГЕРБ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Това с вашия кмет и оттеглянето на Герберастката подкрепа е нищо друго освен опит на Бойко да подкрепи протестите срещу себе си. По натам и ще ги оглави!

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 06 мар 2013 09:25

vaskonti написа:Така ли? Защо ми се стори, че си недоволен, че тук ти удържат няма и 30% от заплатата? Ами стани мениджър в прилична фирма и ще взимаш 2500лв+кола+лаптоп! Какъв ти е проблемът? А с 2500лв тук ще си като в Норвегия с 5000 евро, даже ще си още по-добре защото тук едно кафе ти е 1.50 в първата кръчма, там ти е 5 евро. Останалите цени са с подобно съотношение, а за цените на имотите да не отваряме дума, защото с една и съща сума тук ще си купиш мезонет, а там гарсониера.

Недоволен съм, защото срещу 230 лева, който ми вземат на месец не ми предлагат нищо. Здравеопазването никакво го няма, нямаме сигурност в собствените си домове, по улиците е пълно с клошари, живеем в мизерия! Колко свободни места за мениджъри на големи фирми има в България? В Норвегия СРЕДНАТА заплата е 5000 евро, това означава, че доста хора реално взимат тези пари. Според теб колко хора в България вземат дори 400 евро? Не се опитвай да сравняваш стандарта на живот в двете държави, цената на едно кафе не е най-важното нещо.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 06 мар 2013 10:29

В България получаваш точно това, за което си плащаш с тия 230лв. В Норвегия както взимат 5000 евро, така им удържат за данъци повече от 5000 евро. Съответно и получават високото качество, което струва толкова пари. Но и цените там не са като тук, а в пъти и пъти по-големи.
[/center]

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 06 мар 2013 11:25

vaskonti написа:В България получаваш точно това, за което си плащаш с тия 230лв. В Норвегия както взимат 5000 евро, така им удържат за данъци повече от 5000 евро. Съответно и получават високото качество, което струва толкова пари. Но и цените там не са като тук, а в пъти и пъти по-големи.

Кои цени са в пъти по-големи? Стоките от първа необходимост в цяла Европа, ако не са по-ниски, то най-много да са колкото нашите. Ама кафето било пет евро, ами пий чай. Ама свинското е три евро, телешкото пет, млякото е центове, само хляба дето ни е по-евтин. Аз специално без кафе мога, ама без пържола - не. ;)

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 06 мар 2013 11:51

vaskonti написа:В България получаваш точно това, за което си плащаш с тия 230лв. В Норвегия както взимат 5000 евро, така им удържат за данъци повече от 5000 евро. Съответно и получават високото качество, което струва толкова пари. Но и цените там не са като тук, а в пъти и пъти по-големи.

Значи норвежците да идват тук да живеят, защото сме по-добре от тях? Съгласен съм да ми направят заплатата 3000 лева и да ми вземат 1500 от тях, но поне да знам за какво. Държавата не дава нищо, а взема всеки месец баснословни пари от народа под формата на всякакви налози. Откъде накъде ще ми вземат близо 30% от заплатата, а насреща няма да има нищо? Сам казваш, че цените там са по-високи,в което доста се съмнявам, но да приемем, че е така. По тази логика тук 230 лева са достатъчни да се осигурят нормални условия за живот.

Върни се в “Свободна зона”