sin4ec написа:Аз лично съм вярващ и живо се интересувам от Църквата. Тя сама е донякъде виновна, че се отчужди от хората, естествено отчитам 45 годишния терор срещу нея, но въпреки тази обективна причина нещата не са наред. Какво трябваше да направят протестиращите, всичко беше отцепено, а патриархът беше избран след 14. 00 часа! Скара бира на Шипка-защо пък не? Един празник в българските традиции винаги е свързван с достойна почерпка и обилна софра! Виж в разказа на Чудомир как се е освещавал този паметник, имало е от всичко!("Комита"). Понякога не разбирам-преди защо ни е робски народът, сега-що скачал и викал? Нямал виждане как да стане-че то на таз логика нямаше да има никакъв прогрес в човечеството! Ами скача и вика, щото не може повече! 800 лв е средната брутна заплата в страната. Което означава 550 лв чисто. Как се гледа дом и семейство с тез пари, би ли го представил математически? Преди 4 години ни се заяви-замразяват се доходите, ще има лишения, но после ще стане по-добре! Лишенията ги виждаме, а кое е по-добре? Нисък ни бил дефицитът-ама дефицит не се яде,брат! Ние сме двама плюс дете на 3 г и разходите ми са 1200 на месец, без лигавщини и почивки. И това при положение, че живея в собствено жилище. Нямам наеми или кредит. Ето затова е протестът. Сметките бяха само поводът.
Кой за какво протестира не ме интересува, едно време при старите власти съм ходил да копая с мотиката, за да има какво да ям, докато мои наборчета се глезеха с коли и дългокраки мадами покрай бащи-номенклатурчици и майки-крадли! Да, ама мотиката ме научи на труд и честност, на закони, ред и морал. И като се научих на тия неща, сега не съм на средната заплата и виждам бъдеще ... но спирам дотук, че много се паля тия дни и сериозно се боя, че ще взема да те обидя в огъня си, пък целта не е това.
За друго ме е яд мен-не може народ, който не тачи Църквата и паметника на Апостола да иска по-добро бъдеще. От хората трябва да се тръгне, всеки да се види кой какво прави за България и собствения си житейски ареал, тогава да скачаме срещу властта.