ВСИЧКИ ЗАЕДНО НА ПРОТЕСТА !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: ВСИЧКИ ЗАЕДНО НА ПРОТЕСТА !!!

Мнениеот TristaNNN » 24 фев 2013 21:11

sin4ec написа:Аз лично съм вярващ и живо се интересувам от Църквата. Тя сама е донякъде виновна, че се отчужди от хората, естествено отчитам 45 годишния терор срещу нея, но въпреки тази обективна причина нещата не са наред. Какво трябваше да направят протестиращите, всичко беше отцепено, а патриархът беше избран след 14. 00 часа! Скара бира на Шипка-защо пък не? Един празник в българските традиции винаги е свързван с достойна почерпка и обилна софра! Виж в разказа на Чудомир как се е освещавал този паметник, имало е от всичко!("Комита"). Понякога не разбирам-преди защо ни е робски народът, сега-що скачал и викал? Нямал виждане как да стане-че то на таз логика нямаше да има никакъв прогрес в човечеството! Ами скача и вика, щото не може повече! 800 лв е средната брутна заплата в страната. Което означава 550 лв чисто. Как се гледа дом и семейство с тез пари, би ли го представил математически? Преди 4 години ни се заяви-замразяват се доходите, ще има лишения, но после ще стане по-добре! Лишенията ги виждаме, а кое е по-добре? Нисък ни бил дефицитът-ама дефицит не се яде,брат! Ние сме двама плюс дете на 3 г и разходите ми са 1200 на месец, без лигавщини и почивки. И това при положение, че живея в собствено жилище. Нямам наеми или кредит. Ето затова е протестът. Сметките бяха само поводът.

Кой за какво протестира не ме интересува, едно време при старите власти съм ходил да копая с мотиката, за да има какво да ям, докато мои наборчета се глезеха с коли и дългокраки мадами покрай бащи-номенклатурчици и майки-крадли! Да, ама мотиката ме научи на труд и честност, на закони, ред и морал. И като се научих на тия неща, сега не съм на средната заплата и виждам бъдеще ... но спирам дотук, че много се паля тия дни и сериозно се боя, че ще взема да те обидя в огъня си, пък целта не е това.
За друго ме е яд мен-не може народ, който не тачи Църквата и паметника на Апостола да иска по-добро бъдеще. От хората трябва да се тръгне, всеки да се види кой какво прави за България и собствения си житейски ареал, тогава да скачаме срещу властта.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 фев 2013 21:23

TristaNNN написа:Кой за какво протестира не ме интересува, едно време при старите власти съм ходил да копая с мотиката, за да има какво да ям, докато мои наборчета се глезеха с коли и дългокраки мадами покрай бащи-номенклатурчици и майки-крадли! Да, ама мотиката ме научи на труд и честност, на закони, ред и морал. И като се научих на тия неща, сега не съм на средната заплата и виждам бъдеще ... но спирам дотук, че много се паля тия дни и сериозно се боя, че ще взема да те обидя в огъня си, пък целта не е това.
За друго ме е яд мен-не може народ, който не тачи Църквата и паметника на Апостола да иска по-добро бъдеще. От хората трябва да се тръгне, всеки да се види кой какво прави за България и собствения си житейски ареал, тогава да скачаме срещу властта.

Виж сега, аз не съм спирал да работя вече 19 години и доходът ми е доста далеко от средната заплата, имам и нещичко настрана. Но 75 % от хората са на нея. И имат страшни проблеми с битието си. Обяснявам защо хората скачат. А да приравняваш всички протестиращи с 200-300 човека, е нечестно и несправедливо! И да - сринат ли се нещата, бъдещето, което виждаш, много лесно също ще се срине. Честно казано, и на мен не ми е ясно къде е решението. Но така, както досега не може повече! ББ със сигурност е имал добри намерения, но нямаше нито кадрите, нито потенциала, нито пък решителност да сложи нещата на друга основа. Превърна се в един от всичките, и затова се провали. Не става със стойки, става с действия! Знаеш пътят към ада с какво е постлан! Тези протести ще постигнат една цел-оттук нататък и монополи, и политици ще бъдат с много наум какво и как правят!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 24 фев 2013 21:54

Виж сега, аз не съм спирал да работя вече 19 години и доходът ми е доста далеко от средната заплата, имам и нещичко настрана. Но 75 % от хората са на нея. И имат страшни проблеми с битието си. Обяснявам защо хората скачат. А да приравняваш всички протестиращи с 200-300 човека, е нечестно и несправедливо! И да - сринат ли се нещата, бъдещето, което виждаш, много лесно също ще се срине. Честно казано, и на мен не ми е ясно къде е решението. Но така, както досега не може повече! ББ със сигурност е имал добри намерения, но нямаше нито кадрите, нито потенциала, нито пък решителност да сложи нещата на друга основа. Превърна се в един от всичките, и затова се провали. Не става със стойки, става с действия! Знаеш пътят към ада с какво е постлан! Тези протести ще постигнат една цел-оттук нататък и монополи, и политици ще бъдат с много наум какво и как правят!

Аз за себе си знам: работа като вол (всеки ден прекарвам по минимум 9 часа на работа и пътувам по минумум 2,5 натам и обратно), ставам като видя майка с/или дете в транспорта и не се возя гратис, почитам Героите и българските традиции, в магазина давам малко повече пари, за да си купувам стоки с бар код 3 800•••, на работа спазвам желязна трудова дисциплина и мисля най-напред какво АЗ да направя, за да върви организацията напред и нагоре. Освен това, не богохулствам и не спя с чужди жени, нникога и нищо не съм крал от работодателите си (за разликата от повечето протестиращи) и не на последно място пиша и говоря на официалния език. И никога, Синчец, ама никога дори за миг не съм си помислял че България ми е длъжна с нещо, напротив-постоянно си задавам въпроси дали аз не съм длъжен с още повече на родителите си и на България. Това е моята рецепта, нея пия вече много години и ми носи някакво здраве, да-не съм станал богат, все още карам стар и ръждив Опел, но съвестта ми е чиста и ми е драго да виждам наченки на приоритизация в тази държава. Това за мен е бъдещето и никой не може да ме убеди, че ако всички правят гореспоменатите от мен неща и вярват в същите ценности, България ще е на това дередже.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 24 фев 2013 22:07

TristaNNN написа:
Аз за себе си знам: работа като вол (всеки ден прекарвам по минимум 9 часа на работа и пътувам по минумум 2,5 натам и обратно),

ти като си платиш бензина кво ти остава за сметки ? Щом пътуваш 2,5 часа в едната посока си или от Търново или от Видин или от Ст. Загора . Ти каква работа имаш в София ?

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 24 фев 2013 22:08

Аз за себе си знам: работа като вол (всеки ден прекарвам по минимум 9 часа на работа и пътувам по минумум 2,5 натам и обратно), ставам като видя майка с/или дете в транспорта и не се возя гратис, почитам Героите и българските традиции, в магазина давам малко повече пари, за да си купувам стоки с бар код 3 800•••, на работа спазвам желязна трудова дисциплина и мисля най-напред какво АЗ да направя, за да върви организацията напред и нагоре. Освен това, не богохулствам и не спя с чужди жени, нникога и нищо не съм крал от работодателите си (за разликата от повечето протестиращи) и не на последно място пиша и говоря на официалния език. И никога, Синчец, ама никога дори за миг не съм си помислял че България ми е длъжна с нещо, напротив-постоянно си задавам въпроси дали аз не съм длъжен с още повече на родителите си и на България. Това е моята рецепта, нея пия вече много години и ми носи някакво здраве, да-не съм станал богат, все още карам стар и ръждив Опел, но съвестта ми е чиста и ми е драго да виждам наченки на приоритизация в тази държава. Това за мен е бъдещето и никой не може да ме убеди, че ако всички правят гореспоменатите от мен неща и вярват в същите ценности, България ще е на това дередже.

Аз работя по 8 часа на ден понякога и 6 дена в седмицата не крада както и сигурно повечето хора на протестите, пия 2-3 пъти в седмицата по 100 грама ракия :) какво да направя и аз съм човек и от както съм се уволнил от казармата не съм спирал да работя, както и жената но заедно докараваме под 1500 лева което е нищо с оглед инфлацията последните 4-5 години

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 фев 2013 22:12

TristaNNN написа:Аз за себе си знам: работа като вол (всеки ден прекарвам по минимум 9 часа на работа и пътувам по минумум 2,5 натам и обратно), ставам като видя майка с/или дете в транспорта и не се возя гратис, почитам Героите и българските традиции, в магазина давам малко повече пари, за да си купувам стоки с бар код 3 800•••, на работа спазвам желязна трудова дисциплина и мисля най-напред какво АЗ да направя, за да върви организацията напред и нагоре. Освен това, не богохулствам и не спя с чужди жени, нникога и нищо не съм крал от работодателите си (за разликата от повечето протестиращи) и не на последно място пиша и говоря на официалния език. И никога, Синчец, ама никога дори за миг не съм си помислял че България ми е длъжна с нещо, напротив-постоянно си задавам въпроси дали аз не съм длъжен с още повече на родителите си и на България. Това е моята рецепта, нея пия вече много години и ми носи някакво здраве, да-не съм станал богат, все още карам стар и ръждив Опел, но съвестта ми е чиста и ми е драго да виждам наченки на приоритизация в тази държава. Това за мен е бъдещето и никой не може да ме убеди, че ако всички правят гореспоменатите от мен неща и вярват в същите ценности, България ще е на това дередже.

Абсолютно съм съгласен с теб! Не знам кой е баркодът, но предполагам, че е на произведеното в България. Аз също отивам в магазинчето на българска фирма за млечни произведения и купувам такива само оттам! И въобще хранителен продукт, ако не е български( изключая зехтин, банан, мандарина и т.н., които ние нямаме), не купувам! По стара наша традиция, знаеш, слагам зимнина и всичко за нея е закупено от български селяни с попукани ръце, дори и турският домат да е бил по-евтин! В магазина си също предлагам доста български неща, макар че китайските са по-евтини! Колкото до: ако всички го правят, какво ще е-не знам, не мога да отговоря... Със сигурност ще е по-добре, но нещата не зависят само от това. Родните политици и чуждите инвеститори досега ни третираха като роби и плява. Без глас, без мнение, каквото им се сервира-ядат и траят. Оттук нанатам няма да е точно така. Властта трябва да служи на хората, а не обратното!
И да, когато си чист пред съвестта си и се прибереш вкъщи вечер-хлябът е винаги сладък! И възглавницата-мека! Това е дар Божий, да заспиш спокойно!
Лека вечер!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 24 фев 2013 22:19

ЕМИЛ написа:
TristaNNN написа:
Аз за себе си знам: работа като вол (всеки ден прекарвам по минимум 9 часа на работа и пътувам по минумум 2,5 натам и обратно),

ти като си платиш бензина кво ти остава за сметки ? Щом пътуваш 2,5 часа в едната посока си или от Търново или от Видин или от Ст. Загора . Ти каква работа имаш в София ?

Ами мога и да пестя, картата за транспорта ми излиза 50 лв., така че не се глезя да ходя с колата на работа. Да, в личния автомобил определно е по-топло и уютно, ама бензина ще стъпи на 150 лв. на месец. Подвизавам се в София, живея в Люлин 5 и работя в Младост 4. Не ми вярваш за часовете ли? Как се сменят 2-3 транспорта от единия край на столицата до другия, ами висенето и мръзненето по спирките, да ама не хленча-нахлузвам шапката и пестя 100 лв на месец!
[offtopic]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 24 фев 2013 22:24

TristaNNN написа:
ЕМИЛ написа:
TristaNNN написа:

Ами мога и да пестя, картата за транспорта ми излиза 50 лв., така че не се глезя да ходя с колата на работа. Да, в личния автомобил определно е по-топло и уютно, ама бензина ще стъпи на 150 лв. на месец. Подвизавам се в София, живея в Люлин 5 и работя в Младост 4. Не ми вярваш за часовете ли? Как се сменят 2-3 транспорта от единия край на столицата до другия, ами висенето и мръзненето по спирките, да ама не хленча-нахлузвам шапката и пестя 100 лв на месец!

естествено ,че не ти вярвам . От Люлин до Младост метрото е 30 минути

лека вечер

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 фев 2013 22:27

samobotev написа:
Аз работя по 8 часа на ден понякога и 6 дена в седмицата не крада както и сигурно повечето хора на протестите, пия 2-3 пъти в седмицата по 100 грама ракия :) какво да направя и аз съм човек и от както съм се уволнил от казармата не съм спирал да работя, както и жената но заедно докараваме под 1500 лева което е нищо с оглед инфлацията последните 4-5 години

То там ти е проблемът! Или пиеш по древната изпитана рецепта 250 на ден( 50 сутрин за отскок, 50 на обед за апетит и 150 вечер за кеф), или не пий ракия! ;) Аз също не мога да я спазя точно, защото съм на колата цял ден и абсурд да пия, докато не се прибера вечер! 150-200 г редовно, с мезе, вода и кеф! ;)

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 24 фев 2013 22:34

ЕМИЛ написа:естествено ,че не ти вярвам . От Люлин до Младост метрото е 30 минути

лека вечер

Ами, аз като си дискутирах със Синчец съм написал че става дума за двете посоки, който чел-чел, разбира се че е по-важно да не вярваме най-напред! Люлин има 10 микрорайона, за да стигнеш от 5 до метрото трябва или да повървиш 15-20 минутки пеша, или да изчакаш трамвай номер 8. Сетне, чакаш докато дойде влака. Метрото в Младост се намира в 1-ви микрорайон, следователно Младост 4 идва далечко, а за тази цел трябва да чакаш някой рейс и като те разтовари да повървиш още 10-на минути пеша. Ще ми ги сметнеш ли отново по твоята формула? Това е само в едната посока, аз казах 2.5 часа в двете.
Лека и на теб!
[offtopic]

Върни се в “Свободна зона”