bobonikolov написа:JimBeam написа:Това добре хубаво е да се повтарят неща чути от някъде, защото това с намалянето го слушам цял ден по медите.Дайте нещо по съществено, което не е излизало в медийното пространство, а наистина да го мислете.Обеден съм че повече от половината не знаете изобщо какво се пише в конституцията, но искате промени по форуми и фейсбук

Аз знам какво пише в българската Конституция и мога да ти кажа, че България има нужда от промяна на основния си закон. Избирателната система на първо място. Българите трябва да знаят за кого гласуват и кого избират за да ги представлява в народното събрание. Това е основният плюс на мажоритарната избирателна система. Второ - най - после България да бъде или истинска парламентарна република или истинска президентска такава. В момента България е мелез - нито едното нито другото. Трето - да се ограничи участието на депутатите в управлението до 1 мандат. Четвърто - да се ограничи участието на всички партии в управлението отново до 1 мандат. България има нужда да бъде управлявана от нови лица. Стига вече са ни управлявали СДС, НДСВ, БСП, ГЕРБ, и отново. Стига са се изреждали на българския народ!
Кво знаеш ти, знаеш... семки да чоплиш.
Първо - Не знаел за кой гласува, ами аз пък знам. Тупнали едно време на листата само царя, после розата (символа на бсп), после само Бойко... пък после не знаели (то даже Бойко си беше кмет на София и имаше някаква врътка там). То си ги има листите с кандидатите, ама кой да ги гледа. Нали сте като коне с капаци. После що сме я докарали до тука.
Освен това всеки може да се кандидатира. Къде е гаранцията при мажоритарния, че всичките престъпници няма си накупят гласовете или "промият" мозъците с обещания?
Второ - България е парламентарна република. Кое точно не ти е ясно тук? Била мелез?!?
Трето - По един мандат... ами то за 20 години ще се изреди всеки, които иска да е депутат. Половината ще се загубят по етажите, щото никой никога няма да е бил преди това и никой нищо няма да прави, щото няма да знаят кво да правят.
Четвърто - ами то и без да е писано в конституцията досега никой не е изкарал два поредни мандата.
Пето - Да те изберем теб и да си приложиш фантазиите в реалността и да настане тотален ХАОС!
Иначе - Да, аз съм на Нова Конституцията, обаче и преди искахме, а накрая комунистите си я промениха както им беше удобно, както по-горе писаха:
" Не случайно през 1990 г. когато се приемаше тази конституция част от депутатите от СДС напуснаха парламента, твърдейки че тя ще бетонира задкулисната финансова и политическа власт на бившите комунисти и ченгета, което днес е факт."
...