bobonikolov написа:kireto2 написа:bobonikolov написа:[
По принцип си прав за това, че големите компании правят проучвания преди да спонсорират някой. Но не забравяй тук е България и всичко е обратното на нормално. В случая съвсем възможно е Газпром да са били задължени да финансират Левски. В замяна на това с тях е сключен договор, който е в ущърб на държавата, тъй като при преминаването на Южен поток на България през първите 30 години няма да бъде платен нито лев наем за преминаването, каквато е практиката по света. Предвид изказванията на Бойко Борисов от месец октомври 2011 година, че е левскар и ще търси спонсори на Левски и скоропостижното намиране на ВТБ мисля, че сценария се повтаря с Газпром като цената ще я плати пак държавата.Това е мое мнение обаче. Може и да не съм прав. И да нещата с Газпром може да се скапят ако се смени правителството. Справка АЕЦ Белене.
Иначе ми е интересно, защо срутиха А сектор при положение, че още няма минал конкурс за отстъпено право на строеж ( това го спомена самия Батков преди 10 -тина дни) и преди всичко преди да са готови всички документи около строежа? На мен малко ми се вижда несериозна тая работа. Човек като реши да си построи на мястото на старата къща нова такава няма да събори старата преди да са му готови книжата за новата.
Това, сериозно ли го мислиш, или просто си дрънкаш глупости?!

Да абсолютно сериозно го мисля. Но мнението си е мое и не ангажирам никой със него.
Бобо, сериозно ли мислиш , че българското правителство може да задължи компания като Газпром за каквото и да е. Само искам да ти напомня че точно този Газпром е поставял на колене правителствата на много по-големи държави от България.Не виждам начин по какъв начин нашето правителство може да задължи Газпром на каквото и да е, със същия успех заека може да задължи лъва на каквото и да е просто са несравними величини.
Така ли не се научихте ,че не говорим за спонсорство ,а за рекламен договор,като най-вероятно Газпром ще влезнат в Левски и като собственици.Несериозно е да се обвързват рекламния договор на Газпром с Левски задължавания от правителството към Газпром. Нека не ставаме толкова наивни да забъркваме най-големия инвестиционен проект на територията на България с рекламен договор на един ФК. Просто няма никакъв смисъл ако има някакви задкулисни уговорки между ББ и Газпром не е ли много по-логично те да са свързани с участие на посочени от ББ фирми в реализирането на проекта Южен поток ,от което директно към ББ(или посочени от него фирми) биха постъпили стотици милиони евро примерно ,а не за някакви няколко милиона евро (около 3 на година) за един ФК, все пак не мисля че правителството ни е изградено от такива филантропи, ако можеха да задължават Газпром за каквото и да е ,дали не е най-логично Газпром да бъдат задължени да използват точно определени фирми като подизпълнители. Все пак в договор в който става дума за милиарди ,да се намесват "задължавания" на стойност за няколко милиарда е несериозно. Образно казано ако е бил продаден националния интерес при договора с Газпром цената не е бил ФК Левски- прекалено е ниска мизата, нашите управници не са чак такива будали да предпочетат да бъде спонсориран един ФК ,а не те самите.

Как се връзват твоите думите с факта че Газпром има политиката да сключва рекламни договори с фК от всяка една държава в която имат сериозни инвестиции. Освен с Зенит(на който са собственици), те са спонсори на Шалке, Цървена Звезда в момента водят преговори с Байерн(М), Левски, Витес, ПАОК, Анталияспор- баре много правителства са ги задължавали , направо да ги оплаче човек горките Газпром.
За строежа на стадиона- бъди спокоен всичко наред

може би случайно парите за половината стадион вече са налице

,а останалите може да бъдат осигурени чрез продажба на името и сключване на договор с инвестиционна компания,която да оперира с нефутболните дейности на стадиона.