Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Re: Oфициална Тема: Реконструкцията на стадион Георги Аспарухов

Мнениеот kireto2 » 20 фев 2013 16:53

bobonikolov написа:[
По принцип си прав за това, че големите компании правят проучвания преди да спонсорират някой. Но не забравяй тук е България и всичко е обратното на нормално. В случая съвсем възможно е Газпром да са били задължени да финансират Левски. В замяна на това с тях е сключен договор, който е в ущърб на държавата, тъй като при преминаването на Южен поток на България през първите 30 години няма да бъде платен нито лев наем за преминаването, каквато е практиката по света. Предвид изказванията на Бойко Борисов от месец октомври 2011 година, че е левскар и ще търси спонсори на Левски и скоропостижното намиране на ВТБ мисля, че сценария се повтаря с Газпром като цената ще я плати пак държавата.Това е мое мнение обаче. Може и да не съм прав. И да нещата с Газпром може да се скапят ако се смени правителството. Справка АЕЦ Белене.
Иначе ми е интересно, защо срутиха А сектор при положение, че още няма минал конкурс за отстъпено право на строеж ( това го спомена самия Батков преди 10 -тина дни) и преди всичко преди да са готови всички документи около строежа? На мен малко ми се вижда несериозна тая работа. Човек като реши да си построи на мястото на старата къща нова такава няма да събори старата преди да са му готови книжата за новата.

Това, сериозно ли го мислиш, или просто си дрънкаш глупости?! :shock:

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 20 фев 2013 17:35

kireto2 написа:
По принцип си прав за това, че големите компании правят проучвания преди да спонсорират някой. Но не забравяй тук е България и всичко е обратното на нормално. В случая съвсем възможно е Газпром да са били задължени да финансират Левски. В замяна на това с тях е сключен договор, който е в ущърб на държавата, тъй като при преминаването на Южен поток на България през първите 30 години няма да бъде платен нито лев наем за преминаването, каквато е практиката по света. Предвид изказванията на Бойко Борисов от месец октомври 2011 година, че е левскар и ще търси спонсори на Левски и скоропостижното намиране на ВТБ мисля, че сценария се повтаря с Газпром като цената ще я плати пак държавата.Това е мое мнение обаче. Може и да не съм прав. И да нещата с Газпром може да се скапят ако се смени правителството. Справка АЕЦ Белене.
Иначе ми е интересно, защо срутиха А сектор при положение, че още няма минал конкурс за отстъпено право на строеж ( това го спомена самия Батков преди 10 -тина дни) и преди всичко преди да са готови всички документи около строежа? На мен малко ми се вижда несериозна тая работа. Човек като реши да си построи на мястото на старата къща нова такава няма да събори старата преди да са му готови книжата за новата.

Да абсолютно сериозно го мисля. Но мнението си е мое и не ангажирам никой със него.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 фев 2013 20:37

bobonikolov написа:
kireto2 написа:

Да абсолютно сериозно го мисля. Но мнението си е мое и не ангажирам никой със него.

Бобо, сериозно ли мислиш , че българското правителство може да задължи компания като Газпром за каквото и да е. Само искам да ти напомня че точно този Газпром е поставял на колене правителствата на много по-големи държави от България.Не виждам начин по какъв начин нашето правителство може да задължи Газпром на каквото и да е, със същия успех заека може да задължи лъва на каквото и да е просто са несравними величини.
Така ли не се научихте ,че не говорим за спонсорство ,а за рекламен договор,като най-вероятно Газпром ще влезнат в Левски и като собственици.Несериозно е да се обвързват рекламния договор на Газпром с Левски задължавания от правителството към Газпром. Нека не ставаме толкова наивни да забъркваме най-големия инвестиционен проект на територията на България с рекламен договор на един ФК. Просто няма никакъв смисъл ако има някакви задкулисни уговорки между ББ и Газпром не е ли много по-логично те да са свързани с участие на посочени от ББ фирми в реализирането на проекта Южен поток ,от което директно към ББ(или посочени от него фирми) биха постъпили стотици милиони евро примерно ,а не за някакви няколко милиона евро (около 3 на година) за един ФК, все пак не мисля че правителството ни е изградено от такива филантропи, ако можеха да задължават Газпром за каквото и да е ,дали не е най-логично Газпром да бъдат задължени да използват точно определени фирми като подизпълнители. Все пак в договор в който става дума за милиарди ,да се намесват "задължавания" на стойност за няколко милиарда е несериозно. Образно казано ако е бил продаден националния интерес при договора с Газпром цената не е бил ФК Левски- прекалено е ниска мизата, нашите управници не са чак такива будали да предпочетат да бъде спонсориран един ФК ,а не те самите. ;)
Как се връзват твоите думите с факта че Газпром има политиката да сключва рекламни договори с фК от всяка една държава в която имат сериозни инвестиции. Освен с Зенит(на който са собственици), те са спонсори на Шалке, Цървена Звезда в момента водят преговори с Байерн(М), Левски, Витес, ПАОК, Анталияспор- баре много правителства са ги задължавали , направо да ги оплаче човек горките Газпром.
За строежа на стадиона- бъди спокоен всичко наред ;) може би случайно парите за половината стадион вече са налице ;) ,а останалите може да бъдат осигурени чрез продажба на името и сключване на договор с инвестиционна компания,която да оперира с нефутболните дейности на стадиона.
Последна промяна от honda на 20 фев 2013 20:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 20 фев 2013 20:43

Сериозно вече се замислям дали ще се построи стадиона и дали ще е в рамките на обещаните срокове :x

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 20 фев 2013 21:18

MuFc1878 написа:Сериозно вече се замислям дали ще се построи стадиона и дали ще е в рамките на обещаните срокове :x

Защо така мислиш?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 21 фев 2013 18:44

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 21 фев 2013 19:01

Хонда тук според мен не става въпрос за принуда а за разменна монета. Газпром получава възможност да не плаща такса транзит за газопровода в продължение на 30 години в замяна на това да поеме Левски. Аз лично съм далеч от мисълта, че чуждестранни инвеститори биха взели един български клуб ей така просто за кеф. Всичко е свързано с пари вярвай ми. И напълно допускам възможността ББ да е договорил участие на негови приближени фирми в България. Това мое мнение за нещата около Газпром се основава на факта, че самия Бойко Борисов излезе публично и каза, че Левски му е любимия отбор и че ще търси спонсори на отбора колкото може. Е ако такова нещо беше казано за ЦСКА ти дали нямаше да навържеш по същия начин нещата? За чужбина не знам как стоят нещата. Нито пък ме интересува. Може и да има и там задкулисни игри, но може и да няма. Аз лично съм 99% сигурен, че вече бившия премиер стои в основата Газпром да дойде в Левски. Както и да построи новия Ви стадион - нещо, което приветствам. Всички стадиони в България трябва да се реновират и да имаме европейски съоръжения.
Слагам край на офтопика тук и Ви желая скоро да имате нов стадион.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 21 фев 2013 19:57

bobonikolov написа:Газпром получава възможност да не плаща такса транзит за газопровода в продължение на 30 години в замяна на това да поеме Левски.

нещо някъде си пропуснал, Газпром няма да плаща такса транзит, а нашата държава няма да плаща за изграждане и в същото време ще е съсобственик на тръбата.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Мнениеот kireto2 » 21 фев 2013 20:54

BadBoy написа:
bobonikolov написа:Газпром получава възможност да не плаща такса транзит за газопровода в продължение на 30 години в замяна на това да поеме Левски.

нещо някъде си пропуснал, Газпром няма да плаща такса транзит, а нашата държава няма да плаща за изграждане и в същото време ще е съсобственик на тръбата.

Объркал се е, но нарочно! Иначе, как ще ни вкара в лудия си сценарий!? ;)

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 22 фев 2013 23:59

bobonikolov написа:Хонда тук според мен не става въпрос за принуда а за разменна монета. Газпром получава възможност да не плаща такса транзит за газопровода в продължение на 30 години в замяна на това да поеме Левски. Аз лично съм далеч от мисълта, че чуждестранни инвеститори биха взели един български клуб ей така просто за кеф. Всичко е свързано с пари вярвай ми. И напълно допускам възможността ББ да е договорил участие на негови приближени фирми в България. Това мое мнение за нещата около Газпром се основава на факта, че самия Бойко Борисов излезе публично и каза, че Левски му е любимия отбор и че ще търси спонсори на отбора колкото може. Е ако такова нещо беше казано за ЦСКА ти дали нямаше да навържеш по същия начин нещата? За чужбина не знам как стоят нещата. Нито пък ме интересува. Може и да има и там задкулисни игри, но може и да няма. Аз лично съм 99% сигурен, че вече бившия премиер стои в основата Газпром да дойде в Левски. Както и да построи новия Ви стадион - нещо, което приветствам. Всички стадиони в България трябва да се реновират и да имаме европейски съоръжения.
Слагам край на офтопика тук и Ви желая скоро да имате нов стадион.

Бобо, малко си се пообъркал ;) . Иначе е пределно ясно ,че за Газпром всичко е бизнес, безкрайно далеч съм от мисълта ,че руснаците изведнъж са станали болни фенове на Левски и са решили да наливат пари в български футболен клуб. Просто стратегията на компанията е да заделя определени суми за спорт, култура, благотворителност, общественозначиними прояви и т.н. .Това за тях е част от рекламната им политика. Всяка една компания от ранга на Газпром заделя определени суми (на фона на бюджета на тези компании нищожно малки суми,но за сферите в които спонсорират са достатъчно сериозни) за създаване на благоприятен имидж в обществото. Честно казано ако беше на мястото на Газпром в кой български клуб би решил да инвестираш. За мен е като риторичен въпрос - реално в България 80% от феновете са фенове на Левски или ЦСКА ,като феновете на 2-та градна са приблизително по равно. Между Левски и ЦСКА, кой би избрал?- Кажи би ли избрал ЦСКА с постоянните проблеми между ръководство и фенове, постояните скандали(едва ли от Газпром имат желание да имат нещо общо с клуб в който признаха ,че напълно целенасочено са давали допинг на играчите си или с клуб който постоянно има проблеми с другите клубове поради неизплатени суми по трансфер) както и че за 20 в ЦСКА се изредиха 7 собственика и така и един не беше харесан от феновете. На другия полюс е Левски- общо взето успяват да потушават скандалите без много шум, до сега всички собственици и спонсори на Левски се ползват с уважението на феновете не без значение ,че от 15 години Левски има един и същ спонсор(който смени 3 собственика но всеки един от тях окачестви споснсорирането на ФК Левски като позитивно), докато за същия период в ЦСКА не успяха да се обвържат сериозно с нито един спонсор.
Умишлено съм ти посочил и други страни ,ще видиш и че там Газпром постъпват по точно същия начин. ББ по-скоро е искал Газпром да се обвърже с ЦСКА ,но руснаците са искали Левски, има и нещо друго много трудно в Русия някой може да си представи Газпром да спонсорира клуб с името ЦСКА, нека не заббравяме ,че московския ЦСКА е най-големия противник на фирмения отбор на Газпром Зенит.
Малко трудно ББ може да уговори и негови фирми и левски да бъдат обслужени от Газпром , просто в големия бизнес приказката "дай на мен, дай и на брат ми" ;) не върви. В една далавера за милиарди ФК Левски е прекалено ниска топка.

Върни се в “Левски”