Официално: Правителството подава оставка.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Re: Официално: Правителството подава оставка.

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 20 фев 2013 14:47

vaskonti написа:Фондовете финансират вече похарчени пари, а не такива, които тепърва да се харчат.
Освен това за всяко 1 евро внесено в бюджета на евросъюза, България може да разчита на 5 евро - безвъзмездно. Ти на това ли му викаш заробване?

Е защо се финансират тези пари бе джанъм, глей как ме нервиш :) Цялата възвръщаемост е само по един единствен канален път, има оборот -няма развитие. Толкова е елементарно.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 20 фев 2013 14:49

megan fox написа:
Red_Neck написа:Чакам да чуя име на страна под крило на Русия, която да я вземем за пример.....

Абе не че нещо, ама има такава... :arrow: КИТАЙ! Дълги години Китай беше под крилото на Русия и там също (до ден днешен) управляват комунистите, но вижте ги сега къде са китайците! Ясно, че и те имат много косури, свободата на словото тотално се погазва, човешките права и те, всичко се контролира и манипулира от ЦК на Комунистическата партия, което е много грешно, но вижте им конкретно икономиката на Китай! Дали им е зле? Изнасят за цял свят и в момента са в топ 3 на най-богатите държави в света! ;)

Ама ти сериозно ли ... Китай под крилото на Русия ...
Кога Китай дръпна индустриално? Когато бе под крилото на Русия или нечие друго?
И нека не те заблуждават статистиките на Китай за ръст ...... Все още валутата им е силно подценена, но това не може да продължава вечно.
Тепърва започват големите харчове за енергоносители а и народа колко време ще изкара с по $20 на месец?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 14:54

vaskonti написа:
megan fox написа:
vaskonti написа:
megan fox написа:
Стига глупости! Никой не чака спасение от еврофондовете, но това са едни БОНУС СРЕДСТВА, които влизат в икономиката ни! Защо да се отказваме от тях? Дават ли те - вземай, искат ли ти - бягай! След като можем да цоцаме от ЕС защо да не го правим? Никой не казва да не работим и само да чакаме ЕС да ни хрантути, но в момента икономиката ни е много зле и всякаква ВЪНШНИ средства наляти в нея са добре дошли! Кое му е толкова сложното, че не можете да го проумеете това нещо? :? :idea:

Само да вметна, че БСП усвои по-малко от 1% от еврофондовете, което доведе до орязване с 500млн. евро за страната ни.

Да така е. А аз какво казах? Че БСП не са работили добре с еврофондовете, но никой не се е родил научен! Видя се, че могат да се взимат доста пари от тях, по-важното видя се КАК, така че ако БСП подобрят това нещо в политиката си и започнат и те да усвояват парите от еврофондовете всичко ще бъде наред! Това им е единственият голям минус от последният им мандат. А това е нещо, което лесно може да се поправи и промени. ;)

Никой не се е родил научен, но само Бойко е длъжен да е, така ли? колко време още ще чакаме БСП да се научат? Още 100 години ли? Айде нема нужда!
Само това ли им е минуса? А това, че през 2007г. теглят заем от Париба 250млн евро за Белене, а тези пари отиват в Цанков камък? Това, че тези пари другата седмица трябва да се връщат на банката? А това, че подкрепиха сделката на Милен Велчев, довела до това, че миналата седмица платихме 1 млрд евро по облигациите? И това ли е нещо дребно? Да изрбоявам ли още? Или това са все грешки на учещия се?

А Милен Велчев на кое правителство бе МФ? ;) Значи грешките на правителството на царя са грешки на БСП и грешките на правителството на ГРОБ пак са на БСП, така ли? Ех, че хубаво все някой друг да ти е виновен! :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 14:55

Eminem написа:
megan fox написа:Да така е. А аз какво казах? Че БСП не са работили добре с еврофондовете, но никой не се е родил научен! Видя се, че могат да се взимат доста пари от тях, по-важното видя се КАК, така че ако БСП подобрят това нещо в политиката си и започнат и те да усвояват парите от еврофондовете всичко ще бъде наред! Това им е единственият голям минус от последният им мандат. А това е нещо, което лесно може да се поправи и промени. ;)

Комунягите са се родили научени......... да крадат.

Ок, тогава защо го подкрепяш тоя паразит агент Буда, че той е комунист на мозъка до костите си и се е учил на "управление" не от кой да е, а от Тодор Живков, докато му беше личен бодигарт?!! ;)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 фев 2013 15:07

megan fox написа:
vaskonti написа:Никой не се е родил научен, но само Бойко е длъжен да е, така ли? колко време още ще чакаме БСП да се научат? Още 100 години ли? Айде нема нужда!
Само това ли им е минуса? А това, че през 2007г. теглят заем от Париба 250млн евро за Белене, а тези пари отиват в Цанков камък? Това, че тези пари другата седмица трябва да се връщат на банката? А това, че подкрепиха сделката на Милен Велчев, довела до това, че миналата седмица платихме 1 млрд евро по облигациите? И това ли е нещо дребно? Да изрбоявам ли още? Или това са все грешки на учещия се?

А Милен Велчев на кое правителство бе МФ? ;) Значи грешките на правителството на царя са грешки на БСП и грешките на правителството на ГРОБ пак са на БСП, така ли? Ех, че хубаво все някой друг да ти е виновен! :lol: :lol: :lol:

Интересно дали Велчев можеше да направи подобна "сделка" без подкрепата на БСП? И в крайна сметка кой трябваше да плати тези 1 млрд?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 фев 2013 15:09

BLUE CHAMPIONS написа:
vaskonti написа:Фондовете финансират вече похарчени пари, а не такива, които тепърва да се харчат.
Освен това за всяко 1 евро внесено в бюджета на евросъюза, България може да разчита на 5 евро - безвъзмездно. Ти на това ли му викаш заробване?

Е защо се финансират тези пари бе джанъм, глей как ме нервиш :) Цялата възвръщаемост е само по един единствен канален път, има оборот -няма развитие. Толкова е елементарно.

Ами финансират се защото иначе никой няма да извади подобни пари за да направи какъвто и да е проект. Ако аз знам, че 80% от инвестициите ми мога да ги върна, защо да не инвестирам? А ако нямам подобна гаранция дали изобщо ще направя нещо?
[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 20 фев 2013 15:11

vaskonti написа:
megan fox написа:
vaskonti написа:Никой не се е родил научен, но само Бойко е длъжен да е, така ли? колко време още ще чакаме БСП да се научат? Още 100 години ли? Айде нема нужда!

Интересно дали Велчев можеше да направи подобна "сделка" без подкрепата на БСП? И в крайна сметка кой трябваше да плати тези 1 млрд?

Ок, по твоята логика кой ще плаща всичките МИЛИАРДИ дългове, които натрупа ГРОБ? М?

Според мен Велчев щеше да изтегли заема независимо от мнението на БСП! Всичко бе предварително решено. Разбира се по този въпрос и до второ пришествие да спорим няма как да знам каква е истината. Ти имаш своите убеждения, а аз моите.

Обаче искам да те попитам друго: Бъди така добър да ми напишеш в кратко резюме как лично ти смяташ, че трябва да се управлява държавата, на какво трябва да се наблегне и каква политика да се води?

Благодаря ти предварително за отделеното време. :)

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 20 фев 2013 15:16

vaskonti написа:
megan fox написа:

В интерес на истината заслугата на М Велчев по преструктурирането на дълга незаслужено се омаловажава.
В онези условия, при онези дадености сделката бе абсолютен "килър" - това е признато от много международни икономисти.
За съжаление на ББ, голяма част от тези плащания съвпадат с период на глобален икономически застой и ..... неговия мандат.
За мен лично, Дянков бе/е най-качествения министър от кабинета му.
Историята ще покаже, че той не остави страната да "плува в морето без гащи" :) - това м/у другото ми е любимата негова метафора, много по-силна от "пицата" :)
Според мен страната има нужда от поне още един мандат на дясно управление!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

haha

Мнениеот haha » 20 фев 2013 15:16

Изображение
Легендарната снимка - яхта в Монако, Милен Велчев, Мирослав Севлиевски и Иван Тодоров-Доктора играят карти.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 20 фев 2013 15:18

megan fox написа:Ок, по твоята логика кой ще плаща всичките МИЛИАРДИ дългове, който натрупа ГРОБ? М?

Според мен Велчев щеше да изтегли заема независимо от мнението на БСП! Всичко бе предварително решено. Разбира се по този въпрос и до второ пришествие да спорим няма как да знам каква е истината. Ти имаш своите убеждения, а аз моите.

Обаче искам да те попитам друго: Бъди така добър да ми напишеш в кратко резюме как лично ти смяташ, че трябва да се управлява държавата, на какво трябва да се наблегне и каква политика да се води?

Благодаря ти предварително за отделеното време. :)

Първо би ли ми казал към кой ГЕРБ е натрупал милиарди дългове и с кои свои действия?

Велчев не е теглил никакъв заем, ти май не знаеш каква врътка с облигациите направи. Той просто обърна дълга ни от долари в евро, което ни струва над 1 млрд. Подобно нещо е абсолютно невъзможно да бъде направено без широка парламентарна подкрепа, каквато получи именно от БСП.

Държавата трябва да се управлява не като се пусне печатница за пари, не като се вдигне минималната заплата до 450лв, не като се смъкне пенсионната възраст, както предлага БСП, защото това директно ще ни фалира. Трябва да се правят инвестиции и да се осигурява стабилна бизнес-среда. Разбира се, най-важното е да се намери работещ начин за строг контрол. Това е начинът икономиката да тръгне, а не да се печатат пари без покритие!
[/center]

Върни се в “Свободна зона”