Alexx написа:Вече ми писна разни пазарни фундаменталисти, които хабер си нямат от икономика да ми защитават БСК с лафове от сорта,че "това било пазарна икономика" или най-ударния капиталистически лозунг "който плаща той поръчва музиката". В една истинска пазарна икономика не трябва да има монополни и олигополни образования. Защото това е точно монопол.И като толкова ви знае устата по икономически теми я ми кажете ако вземе,че Близу например решат да купят правата на Висшата лига какво става? По един доставчик дават едно първенство,а по-друг друго първенство! И к'во правим в тоя случай?.
Монополът е пазарна структура със строго определен единствен продавач, който произвежда продукция без близки заместители. Монополът е пълно отрицание на конкуренцията. Думата е от гръцки произход и означава „продавам сам“ (μόνος „сам, единствен“ πωλώ „продавам“). Ако една-единствена фирма предлага и продуктът няма заместители, тя е абсолютен монопол. В практиката се говори за монополизация на пазара дори когато продавачът не е един. В такъв случай понятието се използва като синоним на монополна сила или монополна власт, реализирана чрез влияние върху пазарната цена.
Ще е хубаво да научиш и значението на думата "фундаментализъм".

Странно е да даваш квалификации при явното незнание, което показваш...
И на елементарния въпрос ще ти отговоря-или си прекарваш и двата оператора, или си избираш кое първенство да гледаш, или ако си беден като църковна мишка не гледаш нищо. Задаваш въпрос от типа-имам 10 лева и искам да си купя дискове на Металика, Куин и Рамщайн, но всеки струва по пет лева-сега какво правим?

И един въпрос към теб-ако всички кабеларки имаха едни и същи канали, едни и същи цени и качество как би се наричало това?

Виждам, че и още един потребител е съгласен с него и бърка доста понятията.

А и още един си намери повод да поплюе по Бойко Борисов... Ужаст...