Футбол Про медиа развали договора!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Re: Футбол Про медиа развали договора!

Мнениеот tsonpen » 15 яну 2013 22:52

samobotev написа:Освен това предложения за правата на А група имаше и то за повече пари от това което дадоха Про медия но не бяха приети за да може сега Батков и Домусчиев да прибират лъвския пай от парите.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Той пък един пай, една надпревара, едно наддаване, такова че може пак да няма желаещи, освен за няколко дербита. По-скоро може да им се наложи лъвски да компенсират клубовете, когато поредната циганска телевизия (без значение бТВ, ТВ7, ТВ+) не си плати сумата по договора.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 15 яну 2013 22:58

Alexx написа:Вече ми писна разни пазарни фундаменталисти, които хабер си нямат от икономика да ми защитават БСК с лафове от сорта,че "това било пазарна икономика" или най-ударния капиталистически лозунг "който плаща той поръчва музиката". В една истинска пазарна икономика не трябва да има монополни и олигополни образования. Защото това е точно монопол.И като толкова ви знае устата по икономически теми я ми кажете ако вземе,че Близу например решат да купят правата на Висшата лига какво става? По един доставчик дават едно първенство,а по-друг друго първенство! И к'во правим в тоя случай?.

Много удачно сравнение!
Могат и мачовете за Купата да се купят от друг доставчик (с негова си собствена и неприкосновена телевизия) и ще гледаме плетеници от кабели, антени, простотии. Но "играчите" от Булсатком първи са се сетили. Уникално е, че толкова хора не осъзнават проблема, само защото са случили на "правилния" доставчик. Както и че съответните комисии, натоварени със задачи да бранят конкуренцията и потребителя, от години са слепи за този проблем. И така докато телевизиите се сбиха в желанието си да се изнудят една-друга.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Bojko Berojko
Контакти:

Мнениеот Bojko Berojko » 15 яну 2013 23:01

Снощи Салич прочете по новините на bTV, че в света практиката била кабелните оператори да плащат половината от приходите си но телевизии като тяхната, чиято качествена и скъпа продукция излъчвали в мрежите си. Най-големия оператор у нас обаче, разбирай "Булсатком", давал само 20%. Днес стана ясно, че "Булсатком" е кандидат за оператор на мултиплекс при цифровизацията на телевизионния ефир... Ако спечели конкурса, отношенията и с bTV ще станат още по-интересни. Снощното съобщение на Салич, че операторите трябва да им плащат 50% от приходите си заради качествената им продукция, остави в мен усещането, че нещо не се казва докрай. Например това, че bTV e обществена телевизия, която се издържа от реклами и се разпространява безплатно по ефир. Зрителите са принудени да търпят половинчасовите им рекламни блокове. Платените канали по света са нещо друго. За тях операторите като "Булсатком" наистина плащат сериозни такси, но те излъчват скъпи филми и програми без реклами. Издържат се от таксите. В българския вариант по-логична би била обратната практика - bTV да плаща на "Булсатком" и подобните оператори. Защо ли? Защото тези оператори са инвестирали пари, поддържат техника, офиси, специалисти, за да може HD сигналът на bTV-то и кабелните им програми да стигнат до зрителите - включително до хилядите живеещи в радиосянка, които не могат да хващат добър сигнал с антените си. bTV обаче не спират с наглите си обвинения и оправдания пред зрителите, изкарвайки се за кой ли път "сухи в дъжда". Нахлуването на данъчни в офисите на близката до "Булсатком" телевизия TV+ пък още по-ясно подсказва, че интересите са високо над смешните претенции на bTV. Все едно операторите не инвестират, за да развиват, поддържат и модернизират мрежата, чрез която до хората да достигат тези продукти. Ясно е, че преди "Булсатком" с мултилекс вече разполага собственикът на БТК - Цветан Василев. Ако и старозагорската компания стане разпределител на цифров сигнал, ситуацията ще стане още по-интересна, още повече, че с лиценза си за четвърти GSM оператор "Булсатком" бърка и в здравето на Vivacom, която единствена от мобилните монополисти разпространява цифрова телевизия чрез малки сателитни антени, подобни на булсатовските.

Картела в Боковата държава се развихря с пълна сила!!! Бтв медия груп им пожелавам да ги онодят Анадолските манафи ,начело с дудука бареков!
БОКЛУЦИ!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 15 яну 2013 23:04

Alexx написа:Вече ми писна разни пазарни фундаменталисти, които хабер си нямат от икономика да ми защитават БСК с лафове от сорта,че "това било пазарна икономика" или най-ударния капиталистически лозунг "който плаща той поръчва музиката". В една истинска пазарна икономика не трябва да има монополни и олигополни образования. Защото това е точно монопол.И като толкова ви знае устата по икономически теми я ми кажете ако вземе,че Близу например решат да купят правата на Висшата лига какво става? По един доставчик дават едно първенство,а по-друг друго първенство! И к'во правим в тоя случай?.

Монополът е пазарна структура със строго определен единствен продавач, който произвежда продукция без близки заместители. Монополът е пълно отрицание на конкуренцията. Думата е от гръцки произход и означава „продавам сам“ (μόνος „сам, единствен“ πωλώ „продавам“). Ако една-единствена фирма предлага и продуктът няма заместители, тя е абсолютен монопол. В практиката се говори за монополизация на пазара дори когато продавачът не е един. В такъв случай понятието се използва като синоним на монополна сила или монополна власт, реализирана чрез влияние върху пазарната цена.

Ще е хубаво да научиш и значението на думата "фундаментализъм". ;) Странно е да даваш квалификации при явното незнание, което показваш...
И на елементарния въпрос ще ти отговоря-или си прекарваш и двата оператора, или си избираш кое първенство да гледаш, или ако си беден като църковна мишка не гледаш нищо. Задаваш въпрос от типа-имам 10 лева и искам да си купя дискове на Металика, Куин и Рамщайн, но всеки струва по пет лева-сега какво правим? :lol: И един въпрос към теб-ако всички кабеларки имаха едни и същи канали, едни и същи цени и качество как би се наричало това? ;)
Виждам, че и още един потребител е съгласен с него и бърка доста понятията. :lol: А и още един си намери повод да поплюе по Бойко Борисов... Ужаст...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 15 яну 2013 23:09

Bojko Berojko написа:Например това, че bTV e обществена телевизия, която се издържа от реклами и се разпространява безплатно по ефир.

Всяка една медия различна от БНТ и БНР е частна.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 яну 2013 23:24

parvanoff

На запад хората са го измислили! Като искаш да го направиш платено го направи поне да е платено за всички. Плащам си на няколко канала и си ги гледам. На мен лично ми трябват максимално 20 канала, които са дори много за човек като мен който не гледа телевизия.

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 16 яну 2013 02:26

Я сега познайте дали ТВ7 няма да се върне обратно при излъчваните от Булсат телевизии. Говоря за официален сигнал, защото сега някой ще ме контрира, че пак си гледал ТВ7.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 16 яну 2013 07:53

Alexx написа:parvanoff

На запад хората са го измислили! Като искаш да го направиш платено го направи поне да е платено за всички. Плащам си на няколко канала и си ги гледам. На мен лично ми трябват максимално 20 канала, които са дори много за човек като мен който не гледа телевизия.

На теб какво ти трябва е едно, а какво се предлага на пазара е съвсем друго. Нямам идея как е на запад и как са го постигнали, но може би с тези мултиплекси, които навлизат ще стане точно така. Засега трябва да се задоволиш с това положение, тъй като няма как да задължат доставчиците да имат всички канали в пакетите си. Мен също не ми трябват кой знае колко канали, тъй като гледам основно спорт и затова съм си избрал този доставчик, защото по него можех да гледам почти всичко. Това е мой избор и в момента, в който преценя мога да премина на друг оператор или да си взема два оператора, както много хора, които са го направили. Важното е, че имам избор и трябва да се благодари именно на Булсат и Айтв благодарение, на които и хората от селата вече имат избор, защото възхваляваните от вас кабеларки не си правят труда за малко клиенти да прекарват кабели по селата! И не ми отговори на въпроса икономисте! ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Пловдив1912

Мнениеот Пловдив1912 » 16 яну 2013 08:01

BadBoy написа:
Bojko Berojko написа:Например това, че bTV e обществена телевизия, която се издържа от реклами и се разпространява безплатно по ефир.

Всяка една медия различна от БНТ и БНР е частна.

Правиш ли разлика между частна и Национална частна? Има си Конституция в тая държава !

http://www.videoclip.bg/watch/170963

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 16 яну 2013 09:05

vayk написа:Това е част от тоталната война срещу Булсатком. Мафиотската клика около Цветан Василев и КТБ, впрегна цялата си медийна империя за да съсипе реномето им. Цялата му драма е, че Булсатком твърдо заявиха намеренията си да изграждат 4-ти мобилен оператор, който ще е в пряка конкуренция с БТК респ. Виваком, която отскоро е под контрола на Василев. Днес стана ясно, че Булсатком ще играе и за т.нар. Мултиплекси, които представляват платформа за излъчване на цифрова телевизия, където пак големи интереси има този вездесъщ Василев. Т.е Булсат яко бъркат в г.за на мустакатия банкер, който ако не сте наясно е най-приближения олигарх до сегашната власт.

+111

Всичко е въпрос на интерес!
Ние като потребители нямаме никакъв интерес от непазарни похвати за разпределяне на пазарен дял и още по-малка полза от намесата на държавата / ако има такава/. Създаването на монополни структури ще ни върнат години назад.
Жалко, БСК ми се струваха с много добра и последователна фирмена политика, а виж то какво стана.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Свободна зона”