Стефан Генов: Гонзо е правилният човек за Черно море
19 декември, 2012г. в 09:53ч. | Публикувано в: Водещи новини,Футбол,Черно море | Публикувано от:
http://www.arenavarna.comБившият старши треньор на Черно море Стефан Генов даде мнението си за новоназначеният наставник Георги Иванов-Гонзо. Ето и мнението на Генов, дадено пред “7 дни спорт”:
“Георги Иванов е правилният избор за треньор на Черно море. Не искам да давам съвети на Гонзо. Той си има визия за футбола и не е необходимо аз да му казвам какво да прави. Гонзо има нужните качества да извади Черно море от тази трудна ситуация, в която се намира в момента.
Той е страшно амбициозен човек и има добра подготовка. Не е нормално състав като Черно море да се намира на това място. Все пак мисля, че там има много добри шефове, които знаят как да ръководят клуба и всичко ще се нареди. Особено сега, когато треньор е Гонзо. Той и Пифа са много амбициозни момчета, заедно с Емо Луканов и Стоян Ставрев ще направят добър екип. На „Тича” винаги приемат треньорите с недоверие. След това дойдоха и добрите резултати. Помните само точка не ни стигна да се класираме за Европа заради дузпа срещу Локо София. Човек трябва да се доказва всеки мач, а сега единственото важно нещо са резултатите. Трябва да дадат шанса на Гонзо да се докаже. Пред него през пролетта целта не трябва да е красива игра, а победите дори и да са извоювани грозно.
Много са причините Черно море да се намира на това място. Първо програмата отначало беше много трудна. Имахме двубои срещу Лудогорец, Славия, Левски и Ботев Пд, все тимове, които се борят за челните места. В тези мачове се случи така, че гръбнакът на отбора беше контузен. Имахме 6-7 основни играчи, които нямаше как да вземат участие. Не можехме да разчитаме на Камазола, Ермес Паломино, Божилов, Дончо Атанасов и титулярния страж Петър Денчев. Остана ни само един Жоро Илиев. Барселона да е с 6-7 основни контузени футболисти няма да са това, което виждаме. Това беше големият проблем. Черно море или Локомотив Пд не са отбори, които могат да си позволят сериозна конкуренция на всеки пост. В тези тимове имаше 5-6 човека ядро и изграждаш около тях предимно с юноши. При мен в Черно море няколко момчета от школата започнаха да играят в първия отбор. Мисля, че сега при Гонзо те ще продължат да се развиват”.